Nedelja, 13. september 2020 - 22:58

Šport/Judo

Državni prvaki med mlajšimi kadetinjami in mlajšimi kadeti

Maribor, 13. september 2020 (MOREL) - Včeraj so se na tatamijih v Lukni v Mariboru za naslove državnih prvakov pomerili mlajši kadeti in mlajše kadetinje. Dobili smo šestnajst novih državnih prvakinj in prvakov.

Nedelja, 13. september 2020 - 22:53

Šport/Judo

Novi državni prvaki v judu

Maribor, 13. september 2020 (MOREL)- V Mariboru potekalo člansko državno prvenstvo na katerem smo dobili štirinajst novih državnih prvakinj in prvakov letošnjega leta. Po dolgem tekmovalnem premoru smo veseli, da nam je uspelo izpeljati tekmo na kateri so naše judoisti pokazali, da klub premoru še vedno ostajajo v dobri formi in so tehnično dobro podkovani. Državnega prvenstva se je udeležilo 121 tekmovalcev z vse Slovenije.

Četrtek, 18. junij 2020 - 16:17

Šport/Judo

Prvo domače tekmovanje po koncu pandemije

Maribor, 18. junij 2020 (MOREL)- V soboto bo v Mariboru potekalo prvo domače tekmovanje pod okriljem Judo zveze Slovenije, odkar so se vsa tekmovanja prekinila zaradi pandemije koronavirusa. Maribor bo v soboto gostil prvo domače tekmovanje, pod okriljem Judo zveze Slovenije, 59. Baumgartnov pas. 

Torek, 5. maj 2020 - 20:59

Šport/Judo

Judo zveza s finančno pomočjo klubom

Ljubljana, 5. maj 2020 (MOREL)-Zaradi trenutne situacije v zvezi s koronavirusom, so bili klubi primorani zapreti svoja vrata in odpovedati priprave ter udeležbo na tekmovanjih za katere so že plačali prijavnine in ostale s tem povezane stroške. 

Sobota, 14. marec 2020 - 19:45

Šport/Judo- prejeli smo

Nagovor predsednika JZS o trenutnem stanju

Ljubljana, 14. marec 2020 (MOREL)-  Objavljamo  pismo Darka Mušiča, predsednika JZS o ukrepih in samo zaščitnem ravnanju.

Spoštovane judoistke in judoisti, prijatelji juda, soočamo se s situacijo, ki ji v zgodovini samostojne Slovenije še nismo bili priča - torej ukrepom države, ki pripomorejo k zajezitvi ali vsaj preprečevanju širjenja virusa Covid-19 oz. koronavirusa.

Sreda, 4. marec 2020 - 09:05

Šport/Judo

Velika nagrada Rabata odpovedana

Slovenska Bistrica, 4. marec 2020 (MOREL)- Velika nagrada Rabata, ki bi morala biti na sporedu prihajajoči konec tedna je bila včeraj odpovedana s strani maroških oblasti. Vzrok za odpoved prireditve je širjenje corona virusa v Maroku.

Nedelja, 23. februar 2020 - 11:01

Šport/Judo

Srebrna kolajna za Tino Trstenjak v Dusseldorfu

Düsseldorf, 23. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan velike nagrade Düsseldorfa si je Tina Trstenjak priborila srebrno odličje, uspeh je s petim mestom dopolnil Martin Hojak. Tina Trstenjak je na Grand Slam v Düsseldorf prišla kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov, zato je bila tudi v prvem krogu prosta. V drugem krogu je v podaljšku zmagala proti Italijanki Gwend potem, ko si ji dosodili tri kazni. V tretjem krogu se je pomerila s Kazahstanko Berdybekovo, katero je Tina premagala z ipponom po minuti in pol borbe. V četrtfinalu je Tina odpravila Rusinjo Daydovo s prednostjo wazarija, ki jo je Tina zadržala do konca borbe in se uvrstila v polfinale. Tam je Tina opravila z odliko po dobri minuti je Francozinjo Dekert spravila na hrbet. V finalu se je srečala s staro znanko Japonko Tashiro, ki je bila tudi tokrat žal uspešnejša, najprej je Tino vrgla za wazari, nato pa je Japonka Tino zadržala v končnem prijemu. Tina je tako osvojila srebrno kolajno na Grand Slamu v Düsseldorfu.

Sreda, 19. februar 2020 - 11:14

Šport/Judo

Sedmerica na veliko nagrado Dusseldorfa

Slovenska Bistrica, 19. februar 2020 (MOREL)- Pred nami je tretja postojanka svetovne IJF Turneje, ki jo bo gostil Dusseldorf. Na tekmovanju bo nastopila sedemčlanska slovenska ekipa. Od petka do nedelje bo na tatamije v Nemčiji stopilo sedem naših judoistov. Ženske dvoboje bo otvorila olimpijska prvakinja iz Ria Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov.

Nedelja, 9. februar 2020 - 19:58

Šport/Judo

Klara Apotekar po poškodbi do petega mesta v Parizu

Klara Apotekar

Klara Apotekar

Pariz, 9. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan Grand Slama v Parizu je peto mesto osvojila Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov. Aktualna evropska prvakinja Klara Apotekar je svoje dvoboje pričela z zmago nad Korejko Yoon proti kateri si je najprej z metom priborila prednost wazarija in nato dvoboj zaključila s končnim prijemom, ki ji je prinesel ippon. V četrtfinalu je premagala Poljankijo Pacut po tem, ko si je nekaj sekund pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija. Polfinalni dvoboj je šel v korist domačinki Posvite po tem, ko si je ta priborila ippon z vzvodom na komolec in Klara je pristala v borbi za bron kategorije do 78 kilogramov. Zaradi poškodbe ni stopila na tatami in tako je pristala na končnem petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

Sobota, 8. februar 2020 - 21:49

Šport/Judo

Tina Trstenjak na zmagovalnem odru

Pariz, 8. februar 2020 (MOREL)- Prvi dan velike nagrade Pariza je na zmagovalni oder stopila Tina Trstenjak, njen uspeh je v isti kategoriji dopolnila Andreja Leški s petim mestom. Aktualna olimpijska prvakinja kategorije do 63 kilogramov Tina Trstenjak je najprej premagala domačinko Devitry, ko so Francozinji dosodili tri kazni. V tretjem krogu izločilnih dvoboj se je pomerila z Mongolko Bold, ki je prejela tri kazni in izgubila dvoboj. S prednostjo wazarija in zmago si je zagotovila mesto v polfinalu. Tam se je pomerila še proti eni Japonki  Nabekura, ta si je s končnim prijemom v parterju priborila ippon in zmago. V borbi za kolajno je Tina premagala Kanadčanko Beauchemin-Pinard po dosojenih treh kaznih nasprotnici. To je Tinina štirinajsta medalja na Grand Slamih in skupno 47 medalja na velikih tekmovanjih.

Četrtek, 6. februar 2020 - 22:45

Šport/Judo

V Parizu bo na tatami stopilo osem Slovencev

Ljubljana, 6. februar 2020 (MOREL)- Prihajajoči konec tedna se bodo najboljši judoisti mudili v Parizu na drugi postojanki letošnje svetovne IJF turneje. Slovenijo bo zastopalo šest judoistk in dva judoista.

Sobota, 25. januar 2020 - 22:52

Šport/Judo

Patricija Brolih do uspeha kariere v Tel Avivu

Tel Aviv, 25. janaur 2020 (MOREL)-  Zadnji dan tekmovanja v Tel Avivu je Patricija Brolih s petim mestom v kategoriji do 78 kilogramov prišla do uspeha kariere. Najprej je v izločilnih dvobojih premagala Christi-Rose Pretorius iz Zimbabveja, nato pa se z zmago, ki ji jo je prinesla prednost wazarija nad Korejko Lee uvrstila v četrtfinale tekmovanja.

Petek, 24. januar 2020 - 22:05

Šport/Judo

Martin Hojak na zmagovalnem odru v Tel Avivu

Tel Aviv, 24. januar 2020 (MOREL9-  Drugi dan velike nagrade Tel Aviva je na zmagovalni oder kategorije do 73 kilogramov stopil Martin Hojak, ki je osvojil bronasto kolajno. Uspeh je s sedmim mestom dopolnila Anka Pogačnik. Danes je bil naš edini moški predstavnik v Tel Avivu je bil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. Vse tri izločilne dvoboje je zmagal zelo prepričljivo z ipponom.

Četrtek, 23. januar 2020 - 22:42

Šport/Judo

Zadonela slovenska himna v čast Kaji Kajzer

Kaja Kajzer

Kaja Kajzer

Tel  Aviv, 23. januar 2020 (MOREL)-  Prvi dan velike nagrade Tel Aviva je v kategoriji do 57 kilogramov na najvišjo stopničko stopila Kaja Kajzer, uspeh je s sedmim mestom v kategoriji do 48 kilogramov dopolnila Maruša Štangar. Kaja Kajzer je v izločilnih dvobojih odpravila najprej Rusinjo Kazarino po tem, ko so ji dosodili tri kazni in nato še staro znanko Avstrijko Filzmoserjevo z wazarijem v 18 sekundi podaljška. V četrtfinalu je slavila nad Čehinjo Vero Zemanovo, ki jo je premagala z lepim metom za ippon v drugi minuti podaljška. Mesto v finalu si je zagotovila v borbi za zlato točko z wazarijem proti Portugalki Monteiro. Zlato kolajno si je Kaja Kajzer priborila z zmago nad Francozinjo Receveaux s katero sta bili večino dvoboja izenačeni na koncu pa je v podaljšku Kaja osvojila zlato točko z wazarijem. To je njena šesta kolajna in druga zlata na Grand Prix.

Sreda, 22. januar 2020 - 20:07

Šport/Judo

Začenja se olimpijsko leto in pred nami je prva postojanka svetovne IJF turneje!

Slovenska Bistrica, 22. januar 2020 (MOREL)- Začenja se svetovna IJF turneja in prva postojanka bo med 23. in 25. januarjem v Tel Avivu. V prestolnici Izraela bo nastopilo 9 naših tekmovalcev, ki se bodo borili za najvišja mesta in kvalifikacijske točke za Olimpijske igre v Tokiu to poletje.

Petek, 17. januar 2020 - 11:32

Šport/Judo

Judoistka leta postala Klara Apotekar, judoist leta pa Vito Dragič

Klara Apotekar in Vito Dragič

Klara Apotekar in Vito Dragič

Celje, 17. januar 2020 (MOREL)- Sinoči  je v Celju potekala slovesnost Judoist leta 2019, kjer so najboljše judoistke in judoisti preteklega leta prejeli priznanja in nagrade za uspehe v letu 2019. Judoistka leta postala Klara Apotekar, judoist leta pa Vito Dragič. Podelili so 53 priznanj in nagrad najboljšim v preteklem letu. Poleg rednih priznanj so posebna priznanja dobili še- posebno priznanje za razvoj juda in vizionarsko delo Samo Masleša; posebno priznanje za izjemne dosežke v inkluzivnem judu 2019 Tina Skerlep, Žiga Vangoš, Sašo Kovač, Nik Jerković in Aljaž Colarič. Posebno priznanje za dosežke v judu za veterane 2019 Miran Plošinjak. Posebno priznanje za pomoč pri razvoju inkluzivnega juda Viktorija Pečnikar Oblak.

Četrtek, 12. december 2019 - 19:26

Šport/Judo

Prvi dan Mastersa v Qingdao Adrian Gomboc in Maruša Štangar tik pod stopničkami

Qingdao, 12. december 2019 (MOREL)- Uvodni dan zaključnega Mastersa na Kitajskem je postregel z dvema lepima uvrstitvama slovenskih judoistov. V kategoriji do 48 kilogramov si je peto mesto izbojevala Maruša Štangar, v kategoriji do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc.

Torek, 10. december 2019 - 22:42

Šport/Judo

Osmerica na zaključni Masters v Qingdao na Kitajskem

Slovenska Bistrica, 10. december 2019 (MOREL)-  Sklepno dejanje letošnje IJF turneje bo na Kitajskem. Masters bo potekal med 12. in 14. decembrom v Qingdao, kjer se bo lahko pomerilo najboljših 36 iz svetovne IJF lestvice. Med njimi bomo imeli kar osem predstavnikov, ki bodo zastopali slovenske barve na tem prestižnem turnirju.

Sreda, 27. november 2019 - 20:58

Šport/Boks

Mariborski boksar Nikki Osim je zmagal s knockoutom

St. Julijan, 27. november 2019 (MOREL)- 22 letni profesionalni boksar, Mariborčan Nikki Osim je nocoj zmagal s knockoutom v svoji drugi borbi profesionalnega boksa v okviru WBC in IBO. Njegov nasprotnik  je bil 36 letni Adnan Hadžijdić iz Bosne in Hercegovine, ki je s knockoutom klonil v 4 rundi (zato tudi prekinitev).

Ponedeljek, 25. november 2019 - 23:26

Šport/Boks

Mariborski boksar Osim bo imel v sredo drugi profesionalni dvoboj

Nikki Osim na treningu

Nikki Osim na treningu

St. Julian's, 25. november 2019 (MOREL)- 22- letni profesionalni boksar, Mariborčan Nikki Osim, ki je od sobote že na Malti, se bo v  sredo, okoli 21. ure pomeril v svoji drugi borbi profesionalnega boksa v okviru WBC in IBO. Njegov nasprotnik  bo 36- letni Adnan Hadžijdić iz Bosne in Hercegovine.

Sobota, 23. november 2019 - 22:08

Šport/Judo

Judoisti Bežigrada osvojili naslov ekipnih državnih prvakov

Judi klub Bežigrad- Ljubljana

Judi klub Bežigrad- Ljubljana

Celje, 23. november 2019 (MOREL)- Danes se je v Celju odvijal sklepni dogodek 1. slovenske judo lige. Za naslov najboljšega v državi so se pomerile štiri ekipe, ki so osvojile največ točk v štirih kolih rednega dela lige. Med seboj so se pomerile ekipe JK Z'dežele Sankaku, TVD Partizan Ljutomer, JK Impol in JK Bežigrad. Slednji so na koncu slavili zmago v finalu in osvojili prestižni naslov državnih prvakov.

Torek, 19. november 2019 - 18:31

Šport/Judo

Trojica na Grand Slam v Osako

Slovenske Konjice, 19. november 2019 (MOREL)- Zadnja postojanka letošnje IJF turneje bo v Osaki na Japonskem. Tekmovanja se bodo udeležile tri naše predstavnice.

Nedelja, 17. november 2019 - 15:40

Šport/Judo

Ponovno zlato in srebro sester Štangar na odprtem prvenstvu Afrike v Dakarju

Dakar, 17. november 2019 (MOREL)- Na odprtem prvenstvu Afrike sta se na stopnički v Dakarju povzpeli Anja in Maruša Štangar, slednja je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 48 kilogramov, Anja pa na drugo stopničko kategorije do 52 kilogramov. Maruša Štangar je v rednem delu tekmovanja premagala predstavnico Burkine Faso Salimato Da z ipponom. Sledilo je polfinale kjer je prepričljivo z dvema wazarijema premagala predstavnico Mauriciusa Priscillo Morand. Za zlato v kategoriji do 48 kilogramov se je pomerila z Rusinjo Elizaveto Stepanovo in jo v drugi minuti podaljška premagala z wazarijem. Maruši v čast je v prestolnici Senegala zadonela slovenska himna.

Sreda, 13. november 2019 - 21:00

Šport/Judo

Anja Štangar stopila na najvišjo stopničko na African Open v Kamerunu, njen uspeh je dopolnila sestar Maruša

Slovenska Bistrica, 13. november 2019 (MOREL)- Pretekli vikend sta na odprtem prvenstvu Afrike v Kamerunu nastopili Maruša in Anja Štangar, slednja je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 52 kilogramov. Njen uspeh je dopolnila Maruša s srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.

Sreda, 13. november 2019 - 20:58

Šport/Judo

Finale 1. slovenske judo lige bo v Celju

Celje, 13. november 2019 (MOREL)- Finale letošnje 1. slovenske judo lige se bo odvijalo v soboto, 23. novembra v Celju, kjer se bodo štiri ekipe pomerile za naslov najboljšega v državi.

Ponedeljek, 4. november 2019 - 21:04

Šport/Judo

Tri sedma mesta na evropskem prvenstvu U23 v Rusiji

Izhevsk, 4. november 2019 (MOREL)- Evropskega prvenstva U23, ki je potekalo v Rusiji pretekli vikend se je udeležila trojica naših predstavnic. Vse tri so osvojile 7. mesta. Nastopile so Teja Tropan v kategoriji do 52 kilogramov,

Ponedeljek, 4. november 2019 - 21:01

Šport/Judo

Kaja Kajzer na najvišji stopnički v Avstraliji, uspeh dopolnili s tremi bronastimi kolajnami

Perth, 4. november 2019 (MOREL)- V avstralskem Perthu je potekalo odprto prvenstvo Oceanije kjer je Kaja Kajzer stopila na najvišjo stopničko kategorije do 57 kilogramov, uspeh pa so z bronastimi kolajnami dopolnili Andreja Leški (-63kg), Adrian Gomboc (-66kg) in Martin Hojak (-73kg). Kaja Kajzer je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 57 kilogramov in s tem osvojila svojo prvo zlato kolajno na velikih tekmovanjih v članski kategoriji. V izločilnih dvobojih je s končnim prijemom v parterju najprej premagala Mongolko Ichinkhorloo Munkhtsedev, nato pa še Rusinjo Dario Mezhetskaio. V polfinalu je slavila nad Nemko Ines Beischmidt v podaljšku, kjer si je mesto v velikem finalu zagotovila z metom za ippon. Za zlato se je pomerila s Poljakinjo Julio Kowalczyk in jo premagala z dvema wazarijema.

Sobota, 26. oktober 2019 - 20:42

Šport/Judo

V čast Klari Apotekar zadonela slovenska himna v Abu Dhabiju

Abu Dhabi, 26. oktober 2019 (MOREL)-  Tudi zadnji dan prvenstva v Abu Dhabiju smo se veselili kolajne in sicer v kategoriji do 78 kilogramov je zlato osvojila Klara Apotekar. Skozi izločilne dvoboje kategorije do 78 kilogramov se je Klara Apotekar prebila z zmagama nad Korejko Yoon z wazarijem in Mongolko Otgon z ipponom. V četrtfinalu si je priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca rednega dela dvoboja z Nizozemko Steenhuis. Polfinalni dvoboj proti stari znanki Loriani Kuka iz Kosova je dobila šele v podaljšku, ko si je priborila wazari. Za zlato odličje se je pomerila z Nemko Malzahn in dvoboj dobila, ko je Nemka v podaljšku napravila nedovoljen vzvod na komolec in bila diskvalificirana. To je Klarina prva zlata medalja in četrta na Grand Slamih.

Petek, 25. oktober 2019 - 18:19

Šport/Judo

Tina Trstenjak na najvišji stopnički

Abu Dhabi, 25. oktober 2019 (MOREL)- Dan po uspehu Maruše Štangar, ki je osvojila srebrno kolajno je v Abu Dhabiju na najvišjo stopničko kategorije do 63 kilogramov stopila Tina Trstenjak. S sedmim mestom je uspeh dopolnila Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. Drugi dan turnirja v Združenih Arabskih Emiratih je na najvišjo stopničko kategorije do 63 kilogramov stopila aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.

Četrtek, 24. oktober 2019 - 16:06

Šport/Judo

Maruša Štangar srebrna v Abu Dhabiju

Abu Dabi, 24. oktober 2019 (MOREL)- Prvi dan tekmovanja Grand Slam v Abu Dhabiju je Maruša Štangar osvojila srebrno kolajno, premoč je morala priznati aktualni evropski in svetovni prvakinji Dariji Bilodid. Danes naša najboljša judoistka v Abu Dhabiju Maruša Štangar je svoje dvoboje pričela z dvema zmagama v izločilnih dvobojih najprej proti Tsyzhipovi in nato še proti Mongolki Ganbaatar. Četrtfinalni dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je Maruša slavila z ipponom nad Španko Figuerovo. Za preboj v finale se je spopadla s Španko Martinez in po zelo izenačenem dvoboju kjer si je vsaka v rednem delu priborila po en wazari na koncu pa v drugi minuti podaljška Maruša povedla z wazarijem in si s tem zagotovila mesto v finalu. Njena nasprotnica v finalu je bila Daria Bilodid, aktualna evropska in svetovna prvakinja kategorije do 48 kilogramov. Kmalu po začetku je Bilodidova izkoristila nepazljivost Maruše in s končnim prijemom v parterju prišla do zmage. Maruše je tako osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.

Sreda, 23. oktober 2019 - 20:12

Šport/Judo

Deveterica slovenskih judoistov v Abu Dhabi po kvalifikacijske točke za OI 2020

Slovenska Bistrica, 23. oktober 2019 (MOREL)- Pred nami je velika nagrada Abu Dhabija na kateri bo nastopilo tudi pet Slovenk in štirje Slovenci med skupaj 553 tekmovalci iz 95 držav sveta, ki se bodo borili za najvišja mesta in kvalifikacijske točke za Olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu.

Ponedeljek, 21. oktober 2019 - 12:21

Šport/Judo

Odlični rezultati v Kolnu: dve zlati kolajni, ena srebrna, ena bronasta in eno peto mesto

Koln, 21. oktober 2019 (MOREL)-Vseh pet Slovenskih judoistov je v soboto  v Kolnu (Nemčija) na EP v judu za ID prikazalo odlične borbe na sposobnostnih nivojih 2 in 3. Na tekmovanju je registriranih 115 športnikov iz 14 držav (39 žensk in 76 moških). Sašo Kovač je v kategoriji 100+ kg premagal dva nasprotnika iz Nemčije in osvojil zlato kolajno. Žiga Vangoš se je pomeril z Belgijcem in Nemcem in na koncu osvojil srebrno odličje. Aljaž Colarič je bil uspešen v borbah z Belgijcem in Nemcema in osvojil zlato medaljo.

Ponedeljek, 21. oktober 2019 - 11:58

Šport/Judo

Klara Apotekar do zlate kolajne, uspeh s srebrom dopolnila polsestra Anamari Velenšek, Maruša Štangar peta

Wuhan, 21. oktober 2019 (MOREL)- Pretekli vikend so v Wuhanu na Kitajskem potekale svetovne vojaške igre na katerih je nastopila tudi četverica naših judoistk, ki so prikazale odlične borbe in dosegle lepe rezultate. Prvo mesto je dosegla Klara Apotekar, srebrno kolajno Anamari Velenšek, Maruša Štangar pa je končala na petem mestu.

Sreda, 16. oktober 2019 - 19:30

Šport/Judo

Na evropsko prvenstvo v inkluzivnem judu potuje pet tekmovalcev

Ljubljana, 16. oktober 2019 (MOREL)- Danes so se na novinarski konferenci pred odhodom na evropsko prvenstvo v inkluzivnem judu predstavili judoisti, ki bodo zastopali slovenske barve v Kölnu. Slovenske barve bodo branili Tina Skrlep, Nik Jerkovič, Žiga Vangoš, Sašo Kovač in Aljaž Colarič. Celotna ekipa se že veseli tekmovanja in da so del tega zgodovinskega dogodka za slovenski judo.

Sreda, 18. september 2019 - 20:00

Šport/Judo

Peterica bo v Tashkentu zastopala slovenske barve

Slovenska Bistrica, 18. septembre 2019 (MOREL)- Po krajšem tekmovalnem premoru, ki je sledil članskemu svetovnemu prvenstvu v Tokiu se vrača svetovni pokal, tokrat ga gosti Uzbekistan. V treh dneh tekmovanja v prestolnici Uzbekistana bo na tatami stopilo pet Slovencev.

Sreda, 11. september 2019 - 12:18

Šport/Judo

Ena zlata in dve srebrni kolajni na tekmi Evropskega pokala v Bratislavi

Slovenska Bistrica, 11.s eptember 2019 (MOREL)- Ena zlata in dve srebrni kolajni na tekmi Evropskega pokala v BratislaviPretekli vikend je v Bratislavi potekal Evropski pokal, kjer so slovenski judoisti dosegli odlične rezultate.

Sreda, 11. september 2019 - 12:13

Šport/Judo

Šesterica na mladinsko evropsko prvenstvo na Finsko

Slovenska Bistrica, 11. september 2019 (MOREL)-  Od jutri do nedelje bo na Finskem potekalo mladinsko evropsko prvenstvo, kjer bomo imeli tudi šest naših predstavnikov. Na tekmovanju v Vanti na Finskem bo med 358 tekmovalci iz 44 držav stare celine našo državo zastopala šesterica  tekmovalcev.

Sobota, 31. avgust 2019 - 23:15

Šport/Judo

Velenškova in Dragič zadnja Slovenca na tatamijih brez uspeha

Tokio, 31. avgust 2019 (MOREL)- Na svetovnem prvenstvu v judo v Tokiu sta kot zadnja iz slovenskega tabora nastopila še Ana Velenšek in Vito Dragić. Oba sta se proti favoriziranima tekmecema poslovila v podaljšku tretjega kroga. Velenškova, bronasta na zadnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru v nižji kategoriji, je po pričakovanju ekspresno opravila prvi nastop v kategoriji nad 78 kg. Potem, ko je bila v prvem krogu prosta, je borka celjskega Sankakuja po hitrem postopku odpravila 21-letno Izraelko Raz Hersko, nosilko odličij z zadnjih dveh evropskih prvenstev do 23 let.

Petek, 30. avgust 2019 - 22:21

Šport/Judo

Klara Apotekar je osvojila peto mesto na svetovnem prvenstvu

Tokio, 30. avgust 2019 (MOREL)- Evropska prvakinja Klara Apotekar je na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu v kategoriji do 78 kg izgubila v boju za bronasto kolajno in osvojila peto mesto. Premagala jo je Loriana Kuka s Kosova. Kuka je letos na evropskih igrah osvojila bron, tekmovalki pa se zelo dobro poznata, saj ekipa Kosova večkrat trenira v Sloveniji skupaj z ekipo Sankakuja. V prejšnjih treh medsebojnih dvobojih je Apotekarjeva dobila zadnja dva, nazadnje letos v Tel Avivu. Tekmovalka s Kosova je bila v borbi za bron bolj zbrana. V tretji minuti je izkoristila nepazljivost Apotekarjeve in dosegla vazari, v zadnji minuti pa je v protinapadu naredila vzvod.

Torek, 27. avgust 2019 - 20:54

Šport/Judo

Martin Hojak zaključil nastope v izločilnih dvobojih

Tokio, 27. avgust 2019 (MOREL)- Edini današnji slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v judu v Tokiu Martin Hojak se je poslovil že po prvem nastopu. Hojaka je v kategoriji do 73 kg ugnal mladinski svetovni prvak Turek Bilal Ciloglu. Tekmovalca, oba stara 21 let, sta se v karieri pomerila petič, sreča pa se je tokrat nasmehnila Turku, ki je dosegel tretjo zmago. V izenačenem dvoboju je imel Ljubljančan večji del celo pobudo, Turek pa je bil v odločilnih trenutkih bolj zbran in vrgel varovanca trenerja Roka Dragšiča na blazino za končno zmago. Pred tem je bil tekmovalec ljubljanskega Bežigrada močnejši predvsem v parterju, a si ni uspel pripraviti končnega prijema.

Ponedeljek, 26. avgust 2019 - 13:23

Šport/Judo

Trije Slovenci na tatamiju drugi dan prvenstva

Tokio, 26. avgust 2019 (MOREL)-  Judoist Bežigrada Adrian Gomboc je na svetovnem prvenstvu v Tokiu v kategoriji do 66 kg poskrbel za prvi slovenski zmagi. Predčasno ga je nato v slačilnico poslal drugopostavljeni Japonec Joshiro Murayama. Anja Štangar in Andraž Jereb sta se poslovila po uvodnih nastopih.

Ponedeljek, 19. avgust 2019 - 20:51

Šport/Jadranje

Mrakova in Macarolova na polovici olimpijske generalke ostajata peti

Enošima, Japonska, 19. avgust 2019  (MOREL)- Na predolimpijski regati se v ženski disciplini 470 ponavlja scenarij s svetovnega prvenstva. Po treh tekmovalnih dneh sta znova daleč spredaj britanska in japonska ekipa, za njima pa skoraj identičen vrstni red kot pred tednom dni na SP - Francozinji, Španki in slovenska naveza Mrak - Macarol na petem mestu. Drugi slovenski predstavnik, Žan Luka Zelko, je po šestih regatah 18. v enosedu laser standard.

Petek, 9. avgust 2019 - 21:25

Šport/Judo

Maribor bo gostil izobraževanje IJF Akademije

Maribor, 9. avgust 2019 (MOREL)- Od nedelje do petka, 16.avgusta  bo v Mariboru potekal praktični del izobraževanja IJF (Mednarodna judo federacija)  Akademije za naziv inštruktor juda. Na tem regionalnem seminarju bodo sodelovali kandidati in kandidatke (54) iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Moldavije in Slovenije. Vsi kandidati so že opravili teoretični del izobraževanja.

Petek, 2. avgust 2019 - 12:43

Šport/Judo

Peterica Slovenk in četverica Slovencev bo stopila na tatamije v prestolnici Japonske

Ljubljana, 2. avgust 2019 (MOREL)- Na Japonskem bo svetovno prvenstvo v judu  potekalo med 25. in 31 avgustom in bo med drugim tudi generalka za olimpijske igre, ki jih gostijo prihodnje leto. Peterica Slovenk in četverica Slovencev bo stopila na tatamije v prestolnici Japonske. Na čelu ženskega dela ekipe bo aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. Maruša Štangar bo nastopila v kategoriji do 48 kilogramov, njena sestra Anja pa kategorijo višje do 52 kilogramov. Evropska prvakinja iz Minska Klara Apotekar se bo borila v kategoriji do 78 kilogramov, bronasta iz Ria ter njena polsestra Anamari Velenšek pa v odprti kategoriji nad 78 kilogramov. V moški konkurenci bomo imeli dva predstavnika v kategoriji do 66 kilogramov, evropskega prvaka iz Tel Aviva 2018 Adriana Gomboca in Andraža Jereba, kategorijo višje se bo boril Martin Hojak. Kot četrti predstavnik v moški konkurenci bo nastopil Vito Dragič v odprti kategoriji nad 100 kilogramov.

Nedelja, 28. julij 2019 - 20:46

Šport/Judo

Ana Velenšek poskrbela za lep zaključek tekmovalnega vikenda z bronasto kolajno

Zagreb, 28. julij 2019 (MOREL)-  Zadnji dan v Zagrebu je za bronasto kolajno in ponovno veselje v slovenskem taboru poskrbela Anamari Velenšek, ki si je priborila bronasto kolajno v kategoriji nad 78 kilogramov. Anamari Velenšek je najprej premagala Madžarko Emese Karpati s končnim prijemom in jo prisilila k predaji borbe. Sledil je dvoboj s Kitajko Jiang v katerem je kmalu po začetku Anamari povedla z wazarijem in takoj za tem še dokončala svoje delo s končnim prijemom. Četrtfinale proti Japonki Sone se ni izšel v prid Velenškove saj si je Japonka najprej priborila prednost wazarija nato pa malo pred koncem rednega dela zaključila dvoboj z metom za ippon. Do boja za bronasto kolajno se je prebila preko Ukrajinke Tarasove na kateri je izvedla vzvod na komolec in jo prisilila k predaji dvoboja. Zadnja prepreka med Anamari in bronasto kolajno je bila Turkinja Sayit. V tretji minuti dvoboja je Anamari izvedla končni prijem in ga držala do konca ter z ipponom premagala Turkinjo. Poskrbela je za drugo kolajno v Zagrebu ta vikend, ko je stopila na tretjo stopničko kategorije nad 78 kilogramov.

Sobota, 27. julij 2019 - 22:42

Šport/Judo

V Zagrebu zadonela slovenska himna v čast Tini Trstenjak

Zagreb, 27. julij 2019 (MOREL)-  Drugi dan je za veselje v slovenskem taboru poskrbela Tina Trstenjak, ki je stopila na najvišjo stopničko v kategoriji do 63 kilogramov in v Zagrebu je tako zadonela slovenska himna.Prvi dvoboj Tine Trstenjak v Zagrebu proti Francozinji Deketer je Tina obrnila v prid sebi v tretji minuti dvoboja, ko je povedla s točko wazarija in prednost zadržala do izteka rednega dela. Drugo borbo proti Finki Emiliji Kanerva je hitro zaključila s končnim prijemom v drugi minuti in napredovala v četrtfinale kategorije do 63 kilogramov. Tam je premagala Filipinko Watanabe z metom za ippon v zadnji minuti rednega dela dvoboja. Do finala se je prebila z zmago nad Nizozemko Sanne Vermeer, kateri so dosodili tri kazni. Za najvišjo stopničko se je borila z drugo nosilko turnirja Japonko Nami Nabekura. Skozi celotno finale je Tina prevladovala nad Japonko in na koncu slavila po še tretji dosojeni kazni Japonki. Tina je tako osvojila zlato na zadnji postojanki pred svetovnim prvenstvom v Tokiu, ki bo konec avgusta.

Četrtek, 11. julij 2019 - 13:20

Šport/Judo

Šesterica na veliko nagrado Budimpešte

Slovenska Bistrica, 11. julij 2019 (MOREL)- Po krajšem tekmovalnem premoru, ki je sledil evropskemu prvenstvu se bodo najboljši judoisti zbrali na veliki nagradi Budimpešte. K našim sosedom bo odpotovala šest članska ekipa, ki se bo prihodnje tri dni borila na tatamijih v prestolnici Madžarske.

Ponedeljek, 24. junij 2019 - 23:47

Šport/Judo

Klara Apotekar postala evropska prvakinja

Minsk, 24. junij 2019 (MOREL)- Klara Apotekar je na evropskih igrah v Minsku, tekmovanje v judu šteje tudi kot evropsko prvenstvo, osvojila zlato kolajno. V velikem finalu je premagala svetovno podprvakinjo Nizozemko Guusje Steenhuis. To je že deveti evropski naslov za Slovenijo. Tekmovalki sta se v preteklih dveh letih dvakrat pomerili na grand slamu v pariški dvorani Bercy, vsaka od bork pa je zmagala po enkrat, kar je kazalo na možnosti obeh v boju za zlato. V izenačenem boju je imela Apotekarjeva rahlo pobudo, ne pa premoči, s katero bi ji uspelo izvesti zaključni met.

Nedelja, 12. maj 2019 - 20:26

Šport/Judo

Anamari Velenšek bronasta

Baku, 12. maj 2019 (MOREL)- V odprti ženski kategoriji se je kot zadnja slovenska predstavnica pomerila Anamari Velenšek, ki je po prvem prostem krogu naletela na nosilko turnirja in tretjo na svetovni lestvici Brazilko Altheman. Po zelo izenačenem dvoboju je prejela Brazilka še tretjo kazen in zmaga je šla v roke Velenškove. Četrtfinale se je prevesilo v podaljšek, kjer je Anamari slavila nad Ukrajinko Tarasovo po tretji prejeti kazni nasprotnice. Ukrajinka Kalanina je bila naslednja njena nasprotnica v polfinalu, kjer si je priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca rednega dela. Za bronasto kolajno se je Anamari Velenšek pomerila s Francozinjo M Bairo in si nekaj sekund po začetku dvoboja priborila prednost wazarija, ki jo je nadgradila še z drugim wazarijem za zmago. Ta bronasta kolajna je četrta za Anamari Velenšek na Grand Slamih.

Sobota, 11. maj 2019 - 18:33

Šport/Judo

Srebro za Tino Trstenjak v Bakuju

Baku, 11. maj 2019 (MOREL)- Kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov je bila Tina Trstenjak v prvem krogu izločilnih dvobojev prosta. V drugem krogu je izločila Brazilko Quadros z ipponom v podaljšku. Po tretji dosojeni kazni Poljakinji Agati Ozdoba - Blach v četrtfinalu je Tina napredovala v polfinale. Tam se je spopadla z Nemko Martyno Trajdos, dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je slavila Slovenka po tretji dosojeni kazni Trajdosovi in si odprla vrata v finale kategorije do 63 kilogramov. Tam ji je nasproti stala Japonka Tashiro, ki je ni še nikoli v karieri premagala na tekmovanjih. Japonka je v izenačenem dvoboju Tino prisilila k predaji s tehniko vzvoda na komolec. Tina si je tako v Bakuju priborila srebrno kolajno, kar je njena dvanajsta kolajna na Grand Slamih.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej