Petek, 16. april 2021 - 23:08

Na evropskem prvenstvu v judu v Lizboni

Kaja Kajzer srebrna, Maruša Štangar peta

Kaja Kajzer

Kaja Kajzer

Lizbona (MOREL)-  Izjemen prvi dan članskega evropskega prvenstva v Lizboni. Kaja Kajzer je v kategoriji do 57 kilogramov postala evropska podprvakinja, Maruša Štangar pa je uspeh dopolnila s petim mestom v kategoriji do 48 kilogramov.

Četrtek, 15. april 2021 - 21:55

Dan pred evropskim prvenstvom v Lizboni

Ekipo preveva optimistično razpoloženje

Lizbona (MOREL)- Dan pred članskim evropskim prvenstvom v Lizboni so nam naši judoisti in športni direktor JZS povedali naslednje.

Sreda, 14. april 2021 - 21:39

Prvi dan bomo videli na tatamijih štiri naše predstavnike

Trinajst slovenskih predstavnikov na evropskem prvenstvu v Lizboni

Slovenska Bistrica (MOREL)- Na letošnje člansko evropsko prvenstvo se odpravlja kar trinajst slovenskih predstavnikov. V ženskih kategorijah bomo imeli sedem predstavnic na čelu z aktualno olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak in šest moških predstavnikov.

Sreda, 31. marec 2021 - 09:32

v odprti moški kategoriji pa bosta slovenske barve zastopala Vito Dragič in Enej Marinič

Sedmerica slovenskih judoistov na Grand Slamu v Anatlyji

Slovenska Bistrica (MOREL)- Zadnja postojanka svetovnega pokala v judu pred evropskim prvenstvom v Lizboni bo v Antalyji. Na tekmovanju bo nastopilo sedem slovenskih tekmovalcev.
Sobota, 27. marec 2021 - 22:08

Šport/Judo

Anka Pogačnik tik pod stopničkami na Grand Slamu Tbilisi

Tiblisi, 27. marec 2021 (MOREL)- Drugi dan Grand Slama Tbilisi je Anka Pogačnik ostal tik pod stopničkami, na petem mestu kategorije do 70 kilogramov. V prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije do 70 kilogramov je bila Anka Pogačnik brez nasprotnice. V drugem krogu si je priborila zmago nad Avstrijko Polleres v podaljšku z metom za wazari. Četrtfinalni dvoboj proti Belgijki Willems je izgubila v podaljšku, kjer si je Belgijka priborila prednost wazarija. Anka se je tako preselila v repasaž, kjer si je  z zmago nad Bahrajnčanko Alrebai zagotovila mesto v borbi za stopničke. Z Uzbekistanko Matniyazovo se je pomerila za bronasto kolajno. Do sedaj sta že imeli 5 medsebojnih borb na velikih tekmovanjih, od tega je Anka zmagala eno, Matniyazova pa štiri. Uzbekistanka si je v drugi minuti priborila prednost z metom za wazari in jo uspela zadržati do izteka rednega dela dvoboja. Anka Pogačnik je tako zasedla končno peto mesto v kategoriji do 70 kilogramov.

Petek, 26. marec 2021 - 21:12

Šport/Judo

Maruša Štangar bronasta

Tbilisi, 26. marec 2021 (MOREL)- Prvi dan Grand Slama v Gruziji je Maruša Štangar osvojila bronasto medaljo v kategoriji do 48 kilogramov, uspeh je s petim mestom dopolnila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. Kot prva Slovenka je na tatamije v Gruziji stopila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. V izločilnih dvobojih je najprej premagala Azerbajdžanko Gurbanli s končnim prijemom v parterju in si s tem priborila ippon.

Četrtek, 25. marec 2021 - 20:51

Šport/Judo

Peterica naših judoistov na blazinah v Gruzij

Ljubljana, 25.marec 2021 (MOREL)- Od jutri do  nedelje bomo spremljali peterico naših tekmovalcev, ki se bodo v Tbilisi borili za kolajne in kvalifikacijske točke za olimpijske igre. Na tekmovanju bo nastopilo 496 tekmovalcev iz 81 držav sveta. 

Sobota, 20. marec 2021 - 19:22

Šport/Judo

Imamo nove državne prvake v članskih kategorijah

Nova Gorica, 20. marec 2021 (MOREL)- Danes smo v Novi Gorici dobili 14 novih državnih prvakov v članskih kategorijah.  Na tatamijih v Novi Gorici je je pomerilo 144 tekmovalcev od tega 51 judoistk in 93 judoistov. Skupaj se je na treh tatamijih odvilo 159 borb in na koncu smo dobili 14 novih državnih prvakinj in prvakov.

Ponedeljek, 15. marec 2021 - 10:03

Šport/Judo

Judo klub Bežigrad do naslova državnih prvakov 1. slovenske judo lige 2020

Maribor, 15. marec 2021 (MOREL)_ V soboto je v Mariboru potekalo zaključno tekmovanje 1. slovenske judo lige 2020. Za naslov najboljšega v državi se je pomerilo šest ekip. Zmagovalec 1. slovenske judo lige je judo klub Bežigrad s štirimi zmagami in osmimi točkami. Uspelo jim je ubraniti naslov državnih prvakov iz leta 2019.

Torek, 9. marec 2021 - 10:41

Šport/Judo

Projekt »Vključeni v življenje«

Ljubljana, 9. marca 2021 (MOREL) – Z današnjo otvoritvijo dobrodelne prodaje risb otrok zaposlenih v Mercatorju se je pričel projekt ozaveščanja o inkluziji v športu, ki so ga partnerji projekta – Judo zveza Slovenije (JZS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Mercator – poimenovali »Vključeni v življenje«. V okviru projekta, ki poteka v letošnjem olimpijskem letu, zbirajo sredstva za podporo Judo zvezi Slovenije pri izvajanju prilagojenih športnih programov ter ozaveščajo javnost o pomenu vključevanja oseb z intelektualno ali telesno oviranostjo in s težavami v duševnem zdravju v šport in družbo. Vse to v duhu grajenja družbe sožitja, medsebojnega sprejemanja in enakih možnosti za vse. Dobrodelno prodajo 791 risb so z lastnim nakupom otvorili predsedniki vseh treh partnerjev, sicer pa je k dobrodelnemu nakupu vabljena širša javnost.

Sobota, 6. marec 2021 - 21:35

Šport/Judo

Andreja Leški srebrna na Grand Slamu v Taškentu

Taškent, 6. marec 2021 (MOREL)- Danes smo v finalnem bloku na Grand Slamu v Taškentu videli kar dve slovenski predstavnici. Andreja Leški se je pomerila za zlato, Anka Pogačnik pa za bron. Andreja je na koncu osvojila srebrno kolajno, Anka pa peto mesto. Andreja Leški je izločilne dvoboje pričela z ipponom proti Španki Cabani Perez, katero je premagala v parterju s končnim prijemom. V drugem krogu izločilnih dvobojev je slavila proti Italijanki Centracchio, po tem ko so Italijanki prisodili tri kazni. Andrejin edini dvoboj dneva, ki se je zavlekel v podaljšek, je bil z Britanko Livesey. V dvoboju je cel čas prevladovala Andreja in tako so Britanki prisodili dve kazni. Zmago si je Andreja prislužila z metom za wazari v prvi minuti podaljška. Po dobri minuti dvoboja z Venezuelko Barrios jo je Andreja prijela v končni prijem v parterju in jo tam zadržala 20 sekund za zmago z ipponom. V finalu kategorije do 63 kilogramov se je Andreja srečala z Japonko Tashiro, ki je na svetovni lestvici eno mesto višje od Andreje, skupnih dvobojev na velikih tekmovanjih pa še nista imeli. Japonka je Andrejo premagala z metom za ippon po slabi minuti dvoboja. Andreja je tako osvojila srebrno kolajno, kar je njena druga srebrna kolajna letos. Prvo srebro letos je osvojila pred dvema tednoma v Tel Avivu.

Četrtek, 4. marec 2021 - 19:17

Šport/Judo

Majski Grand Slam prestavljen v Rusijo

Slovenska Bistrica, 4. marec 2921 (MOREL)- Mednarodna judo zveza je sprejela odločitev glede majskega Grand Slama, ki bi naj potekal v Parizu. Glede na izjavo Francoske judo federacije so se odločili, da tekmovanje, ki bi naj bilo na sporedu med  5. in 7. majem v Parizu prestavijo v Kazan (Rusija). 

Četrtek, 4. marec 2021 - 19:12

Šport/Judo

V Taškent po nove kvalifikacijske točke za olimpijske igre

Slovenska Bistrica, 4. marec 2021 (MOREL)- V naslednjih dneh se bodo naši judoisti borili za kolajne in kvalifikacijske točke na Grand Slamu v Taškentu. V prestolnico Uzbekistana se odpravlja sedemčlanska slovenska ekipa. Slovenske nastope bo v Taškentu otvoril David Štarkel, ki se bo kot edini predstavnik v petek, pomeril v kategoriji do 60 kilogramov.

 

Nedelja, 28. februar 2021 - 20:50

Šport/Judo

Lia Ludvik in Urška Torkar do srebra v Pragi

Praga, 28. februar 2021 (MOREL)- Tekmovanje v pragi je bilo zelo uspešno za naši predstavnici, obe sta osvojili srebrno kolajno. V soboto je Lia Ludvik osvojila srebro v kategoriji do 63 kilogramov, v nedeljo pa se je Urška Torkar povzpela na drugo stopničko v kategoriji nad 78 kilogramov.

Petek, 26. februar 2021 - 10:17

Šport/Judo

Ta vikend se bodo judoisti v Pragi borili na odprtem prvenstvu stare celine

Slovenska Bistrica, 26. februar 2021 (MOREL)- Jutri in v nedeljo bo v Pragi potekalo odprto prvenstvo Evrope. Na tekmovanju se bo pomerilo 271 tekmovalcev iz 21 držav.

Petek, 19. februar 2021 - 23:16

Šport/Judo

V slovenskem finalu slavila Tina Trstenjak

Tel Aviv, 19. februar 2021 (MOREL)- Na  judističnem Grand Slamu v Tel Avivu, v kategoriji do 63 kilogramov smo imeli dve naši predstavnici. Prva nosilka kategorije je bila Tina Trstenjak, druga nosilka pa Andreja Leški, kot prvo postavljeni sta se srečali tudi v finalu, kjer je slavila Tina Trstenjak. V finalu kategorije do 63 kilogramov smo spremljali taktičen boj, kjer je Tina s svojimi izkušnjami Andreji vsilila svoj stil borbe in kazala večjo željo. S taktičnim pristopom je Tina onemogočila Andrejine napade, sama pa je vseskozi poskušala z napadi, za kar so sodniki Andrejo kaznovali. V podaljšku je Andreja dobila še tretjo kazen in tako je Tina Trstenjak osvojila prvo mesto na Grand Slamu v Tel Avivu, Andreja Leški pa je osvojila srebrno kolajno. Prvič v zgodovini svetovne IJF smo v finalu videli dve Slovenki, ki sta se pomerili za najvišjo stopničko.

Sreda, 17. februar 2021 - 22:48

Šport/Judo

Deveterica Slovencev bo nastopila na veliki nagradi Tel Aviva

Slovenska Bistrica, 17. februar 2021 (MOREL)_ Od jutri naprej se bo 422 tekmovalcev v Tel Avivu borilo za kolajne na Grand Slamu in kvalifikacijske točke za olimpijske igre v Tokiu prihajajoče poletje. Slovenci bomo imeli v ženskih kategorijah šest predstavnic, v moških pa tri predstavnike.

Torek, 12. januar 2021 - 22:34

Šport/Judo

Maruša Štangar končala na devetem mestu

Doha, 12. januar 2021 (MOREL)- Prvi dan tekmovanja v Katarju je na tatamije za Slovenijo stopila judoistka Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. Maruša Štangar je dan začela z zmago proti Milici Nikolič, s katero se je pomerila že nič kolikokrat. Odločilno prednost si je Maruša priborila z metom za wazari v tretji minuti borbe ter jo z zelo dobrim delom v parterju obdržala do konca. V drugi borbi je Maruši nasproti stala predstavnica Kosova Daria Krasniqi, ki je trenutno prva na svetni lestvici v kategoriji do 48 kilogramov. Maruša za nasprotnico ni našla pravega orožja in je po dveh padcih na tehniko uci-mata za wazari končala tekmovanje v Dohi. Na koncu je osvojila deveto mesto in pomembne točke za kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu.

Torek, 12. januar 2021 - 22:30

Šport/Judo

Andreja Leški do bronaste kolajne na Mastersu v Dohi

Doha, 12. januar 2021 (MOREL)- Drugi dan tekmovanja v Katarju si je judoistka Andreja Leški priborila svojo prvo kolajno na Mastersih. Edini dvoboj, ki ga je izgubila je bil proti kasneje srebrni Japonki Nabekura. Svoj uvodni nastop na Mastersu je Andreja Leški pričela z zmago nad Alžirko Balkadi. V osmi minuti borbe si je Andreja priborila ippon s končnim prijemom v parterju. V dvoboju z Madžarko Ozbas, v katerem je ves čas prevladovala, si je minuto pred koncem priborila prednost wazarija v parterju in jo uspela zadržati do konca dvoboja. 

Nedelja, 10. januar 2021 - 22:35

Šport/Judo

Na Mastersu v Dohi bodo nastopili trije slovenski predstavniki

Ljubljana, 10. januar 2021 (MOREL)- Najboljši judoisti sveta so se zbrali v Dohi, kjer se bo jutri pričel Masters. To bo prva mednarodna tekma v letošnjem koledarskem letu. Na tatamije bo stopilo 400 tekmovalcev iz 70 držav sveta, med njimi tudi trojica slovenskih predstavnikov. Jutri bo kot prva predstavnica Slovenije na tatamije v Katarju stopila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. V prvem krogu se bo pomerila z Milico Nikolić iz Srbije s katero sta že stari znanki s tatamijev. Drugi dan tekmovanja bomo na blazinah v Dohi videli Andrejo Leški, ki se bo za kolajne borila v kategoriji do 63 kilogramov. Uvodni dvoboj bo imela z Alžirko Belkadi. Kot edini predstavnik v moških kategorijah bo za Slovenijo nastopil Vito Dragič v odprti moški kategoriji zadnji dan prvenstva. V svojem uvodnem dvoboju na tekmovanju se bo pomeril z Ukrajincem Khammo.

Ponedeljek, 21. december 2020 - 20:45

Šport/Judo

Volitve novega predsednika Judo zveze Slovenije

Ljubljana, 21. december 2020 (MOREL)- V letu 2020 je tudi na Judo zvezi Slovenije, kot na večini drugih panožnih zvez volilno leto, saj bi se moral začeti nov Olimpijski ciklus. Leto 2020 je seveda drugačno, saj Olimpijskih iger ni bilo in bodo drugo leto, prav tako pa je bilo v običajnem jesenskem terminu nemogoče izpeljati volilno skupščino s tajnim glasovanjem.

Sobota, 21. november 2020 - 15:09

Šport/Judo

Zadnji dan evropskega prvenstva so bili za Slovence usodni izločilni dvoboji

Praga, 21. november 2020 (MOREL)- Zadnji dan članskega evropskega prvenstva v Pragi se je za slovenske predstavnike končal že po uvodnih dvobojih. Slovenci prvič po 18 letih zapuščamo člansko evropsko prvenstvo brez kolajne. Niz kolajn se je pričel leta 2002 v Mariboru s kolajnama Petre Nareks in Raše Sraka. Enej Marinič je svojo prvo borbo na članskih evropskih imel s Fincem Puumalainenom. S tekmovanj se še nista poznala, sta pa se že srečala na pripravah. Najprej si je Finec priboril prednost wazarija in po dveh minutah dvoboj zaključil z metom za ippon in tako izločil Eneja iz nadaljnjega tekmovanja.

Petek, 20. november 2020 - 19:24

Šport/Judo

Andreja Leški do petega mesta na evropskem prvenstvu

Praga, 20. november 2020 (MOREL)- Drugi tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v Pragi je bil za Slovenijo precej bolj uspešen od prvega. Andreja Leški je dosegla 5. mesto v kategoriji do 63 kilogramov, Tina Trstenjak 7. mesto v tej isti kategoriji in Anka Pogačnik prav tako 7. mesto v kategoriji do 70 kilogramov. Jutri bomo videli naša dva zadnja predstavnika v Pragi in sicer Patricijo Brolih v kategoriji do 78 kilogramov in Eneja Mariniča v kategoriji nad 100 kilogramov.

Četrtek, 19. november 2020 - 19:55

Šport/Judo

Prvi dan se je za Slovence končal že v izločilnih dvobojih

Praga, 19. november 2020 (MOREL)- Prvi dan članskega evropskega prvenstva v Pragi so naši tekmovalci zaključili svoje nastope že v izločilnih dvobojih. Edino današnjo zmago v Pragi si je priboril David Štarkel, ko je premagal Bolgara Yankova. Jutri bomo v prestolnici Češke na tatamijih videli aktualno olimpijsko prvakinjo kategorije do 63 kilogramov Tino Trstenjak, v tej isti kategoriji bo nastopila tudi Andreja Leški. V kategoriji do 70 kilogramov pa bo slovenske barve zastopala Anka Pogačnik. Edini predstavnik v moških kategorijah za Slovenijo bo jutri Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov.

Sreda, 18. november 2020 - 23:22

Šport/Judo

Še nekaj ur nas loči do spektakla v Pragi

Praga, 18. november 2020 (MOREL)- Jutri ob 10. uri se bo pričelo evropsko člansko prvenstvo v Pragi na katerem bo nastopilo tudi 10 naših tekmovalcev. Nekaj ur pred pričetkom tekmovanja smo ujeli naše tekmovalce in se pogovorili z njimi o njihovih pričakovanjih in kako so potekale njihove priprave na to prvenstvo, ki bo definitivno ostalo vsem v spominu. Jutri bodo na tatami za Slovenijo stopili Maruša Štangar (-48kg), Kaja Kajzer (-57kg), David Štarkel (-60kg) in Adrian Gomboc (-66kg).

Torek, 10. november 2020 - 23:07

Šport/Judo

Metka Lobnik bronasta na evropskem prvenstvu U23

Metka Lobnik

Metka Lobnik

Poreč, 10. november 2020 (MOREL)- V Poreču je na evropskem prvenstvu U23 Metka Lobnik osvojila tretje mesto v kategoriji do 78 kilogramov. Metka Lobnik je ob ugodnem žrebu bila prosta v prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije do 78 kilogramov. V drugem krogu se je pomerila s Poljakinjo Jaskiewicz in jo premagala z dvema wazarijema. V zelo izenačenem četrtfinalnem dvoboju si je Izraelka Lanir malo pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do izteka štirih minut. Premagala je še Avstrijko Hunger z lepim metom za ippon in si tako zagotovila mesto v borbi za bronasto odličje. V dvoboju z Romunko Sirbulet je Metka ves čas prevladovala in povedla z metom za wazari. Prednost je uspela zadržati do izteka rednega dela in si tako priborila bronasto kolajno. To je njena druga kolajna v tednu dni po tem, ko je pretekli teden osvojila naslov mladinske evropske prvakinje v Poreču.

Ponedeljek, 9. november 2020 - 21:52

Šport/Judo

Zarja Tavčar do petega mesta na evropskem prvenstvu U23

Poreč, 9. november 2020 (MOREL)- Prvi dan evropskega prvenstva za mlajše člane (U23) v Poreču je Zarja Tavčar osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov. Zarja Tavčar je v izločilnih dvobojih kategorije do 63 kilogramov najprej izločila Švedinjo Andersson z ipponom in nato še Romunko Ivanescu z wazarijem. V četrtfinalu proti Poljakinji Kropski  si je ta priborila prednost wazarija v tretji minuti in jo uspela zadržati do konca dvoboja. Zarja se je uvrstila v repasaž, kjer se je pomerila s Francozinjo Deketer. Dvoboj je zmagala in si zagotovila mesto v borbi za bron. Za bronasto kolajno se je pomerila z Lauro Fazliu iz Kosova. V zelo izenačenem dvoboju je na koncu v boju za zlato točko slavila Fazliiua. Zarja Tavčar je tako osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov.

Sobota, 7. november 2020 - 23:33

Šport/Boks

Mariborski profesionalni boksar Nikki Osim že v tretje zmagal

Villabate-Palermo,  7. november  2020 (MOREL)- Mariborsku poklicni bokasar  Nikki Osim (cruiserweight kategorija) je nocoj v svoji tretji profesionalni borbi, po nekaj odpovedih zaradi stanja v zvezi s Covid-19,  v dvorani v  Villabatti tik ob Palermu v Italiji le dočakal svojo tretjo profesionalno borbo.  Osim je zabeležil zmago nad Bojanom Čestićem iz Bosne in Hercegovine. Nikki Osim se tako veselil tretje zmage v profesionalnih boksarskih vodah. 

Petek, 6. november 2020 - 22:43

Šport/Judo

Metka Lobnik postala mladinska evropska prvakinja

Metka Lobnik

Metka Lobnik

Poreč, 6. november 2020 (MOREL)- Zadnji dan mladinskega evropskega prvenstva smo Slovenci dobili tudi mladinsko evropsko prvakinjo, to je postala Metka Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov. Uspeh je s sedmim mestom v kategoriji nad 78 kilogramov dopolnila Nicki Norčič.

Četrtek, 5. november 2020 - 19:00

Šport/Judo

Juš Mecilošek do svoje prve kolajne na evropskih prvenstvih

Poreč, 5. november 2020 (MOREL)- Drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v Poreču je Juš Mecilošek osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 73 kilogramov, Zarja Tavčar pa je dosegla 5. mesto v kategoriji do 63 kilogramov. Juš Mecilošek je v izločilnih dvobojih kategorije do 73 kilogramov najprej premagal Turka Demirela z wazarijem in nato še Bolgara Hristova v četrti minuti podaljška z wazarijem. V četrtfinalu se je pomeril s Čehom Danielom Pochop in si hitro priboril dva wazarija in se s tem uvrstil v polfinalno borbo. Tam je moral priznati premoč Rusa Akhmarov, ki si je priboril prednost wazarija in jo zadržal do konca rednega dela dvoboja. Za bronasto kolajno se je pomeril s Fincem Djoukaevom. V zelo izenačenem dvoboju, ki se je zavlekel v drugo minuto boja za zlato točko si je bronasto kolajno priboril Juš Mecilošek z metom za wazari. To je njegova prvo kolajna na evropskih prvenstvih.

Torek, 3. november 2020 - 19:49

Šport/Judo

Štirinajsterica bo Slovenijo zastopala na evropskem mladinskem prvenstvu v Poreču

Slovenska Bistrica, 3. november 2020 (MOREL)- V naslednjih dneh se bo v Poreču odvijalo mladinsko evropsko prvenstvo na katerem bo nastopila tudi 14 članska slovenska reprezentanca. Edino preostalo letošnje tekmovanje za mladince bo potekalo od jutri do petka. Med  412 tekmovalci iz 40 evropskih držav bo tudi štirinajst judoistk in judoistov zastopalo slovenske barve.

Sreda, 28. oktober 2020 - 11:43

Šport/Judo

Danes obeležujemo svetovni dan juda

Ljubljana, 28. oktober 2020 (MOREL)- 28. oktobera praznujemo svetovni dan juda. Letos ta poteka pod  sloganom Skupaj smo močnejši (Stronger together). Objavljamo odprto pismo predsedika Judo zveze Slovenije Darka Mušiča.

Sobota, 24. oktober 2020 - 18:21

Šport/Judo

Tina Trstenjak zlata v Budimpešti

Budimpešta, 24. oktober 2020 (MOREL) - Judojistka Tina Trstenjak je poskrbela, da je na Grand Slamu v Budimpešti zadonela slovenska himna. Pometla je z vso konkurenco v kategoriji do 63 kilogramov in po osmih mesecih premora ponovno stopila na zmagovalni oder. Tina Trstenjak je svoj tekmovalni dan pričela z zmago nad Poljakinjo Szymansko proti kateri je slavila z wazarijem v podaljšku. V četrtfinalu je v drugi minuti dvoboja z ipponom odpravila domačinko Ozbas. Do borbe za zlato kolajno se je prebila preko Rusinje Davydove, kateri so dosodili tri kazni. Najvišjo stopničko si je priborila z zmago nad Venezuelko Barrios. Tina je finalni dvoboj odločila v svojo korist po minuti in pol borbe, ko je nasprotnico 20 sekund zadržala v končnem prijemu.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 21:03

Šport/Judo

V Dubrovniku dvakrat zadonela slovenska himna

Dubrovnik, 22. oktober 2020 (MOREL)- Izjemne borbe so naši člani prikazali na prvem mednarodnem tekmovanju po prekinitvi v Dubrovniku in osvojili kar devet kolajn. V Dubrovniku so prvič po prekinitvi marca letos stopili na tatami judoisti in se pomerili na prvem mednarodnem tekmovanju. Tekmovanje se je izvedlo ob strogih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 20:54

Šport/Judo

Prekinitev vseh tekmovanj v judu do nadaljnjega

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Do preklica so odpovedana vsa tekmovanja pod okriljem Judo zveze Slovenije

Četrtek, 22. oktober 2020 - 18:29

Šport/Judo

Nadaljevanje svetovnega pokala v Budimpešti

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Jutri bo v Budimpešti nadaljevanje svetovnega pokala, ki je bilo marca zaradi pandemije prekinjeno. Na tatami bo v prestolnici Madžarske stopilo devet slovenskih judoistk in judoistov.

Torek, 6. oktober 2020 - 22:49

Šport/Boks

Boksar Nikki Osim bo imel tretji profesionalni dvoboj

Nikki Osim

Nikki Osim

Maribor, 6. oktober 2020 (MOREL)- Mariborski profesionalni boksar Nikki Osim (cruiserweight kategorija) se bo, 7. novembra 2020, končno pomeril v svoji tretji borbi profesionalnega boksa. Priprava tretje borbe je od pomladi zastala zaradi posledic situacije s Covid 19 po svetu. Njegov nasprotnik bo Bojan Čestić iz Bosne in Hercegovine. Borba bo v Italiji, v Palermu na Siciliji.

Nedelja, 13. september 2020 - 22:58

Šport/Judo

Državni prvaki med mlajšimi kadetinjami in mlajšimi kadeti

Maribor, 13. september 2020 (MOREL) - Včeraj so se na tatamijih v Lukni v Mariboru za naslove državnih prvakov pomerili mlajši kadeti in mlajše kadetinje. Dobili smo šestnajst novih državnih prvakinj in prvakov.

Nedelja, 13. september 2020 - 22:53

Šport/Judo

Novi državni prvaki v judu

Maribor, 13. september 2020 (MOREL)- V Mariboru potekalo člansko državno prvenstvo na katerem smo dobili štirinajst novih državnih prvakinj in prvakov letošnjega leta. Po dolgem tekmovalnem premoru smo veseli, da nam je uspelo izpeljati tekmo na kateri so naše judoisti pokazali, da klub premoru še vedno ostajajo v dobri formi in so tehnično dobro podkovani. Državnega prvenstva se je udeležilo 121 tekmovalcev z vse Slovenije.

Četrtek, 18. junij 2020 - 16:17

Šport/Judo

Prvo domače tekmovanje po koncu pandemije

Maribor, 18. junij 2020 (MOREL)- V soboto bo v Mariboru potekalo prvo domače tekmovanje pod okriljem Judo zveze Slovenije, odkar so se vsa tekmovanja prekinila zaradi pandemije koronavirusa. Maribor bo v soboto gostil prvo domače tekmovanje, pod okriljem Judo zveze Slovenije, 59. Baumgartnov pas. 

Torek, 5. maj 2020 - 20:59

Šport/Judo

Judo zveza s finančno pomočjo klubom

Ljubljana, 5. maj 2020 (MOREL)-Zaradi trenutne situacije v zvezi s koronavirusom, so bili klubi primorani zapreti svoja vrata in odpovedati priprave ter udeležbo na tekmovanjih za katere so že plačali prijavnine in ostale s tem povezane stroške. 

Sobota, 14. marec 2020 - 19:45

Šport/Judo- prejeli smo

Nagovor predsednika JZS o trenutnem stanju

Ljubljana, 14. marec 2020 (MOREL)-  Objavljamo  pismo Darka Mušiča, predsednika JZS o ukrepih in samo zaščitnem ravnanju.

Spoštovane judoistke in judoisti, prijatelji juda, soočamo se s situacijo, ki ji v zgodovini samostojne Slovenije še nismo bili priča - torej ukrepom države, ki pripomorejo k zajezitvi ali vsaj preprečevanju širjenja virusa Covid-19 oz. koronavirusa.

Sreda, 4. marec 2020 - 09:05

Šport/Judo

Velika nagrada Rabata odpovedana

Slovenska Bistrica, 4. marec 2020 (MOREL)- Velika nagrada Rabata, ki bi morala biti na sporedu prihajajoči konec tedna je bila včeraj odpovedana s strani maroških oblasti. Vzrok za odpoved prireditve je širjenje corona virusa v Maroku.

Nedelja, 23. februar 2020 - 11:01

Šport/Judo

Srebrna kolajna za Tino Trstenjak v Dusseldorfu

Düsseldorf, 23. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan velike nagrade Düsseldorfa si je Tina Trstenjak priborila srebrno odličje, uspeh je s petim mestom dopolnil Martin Hojak. Tina Trstenjak je na Grand Slam v Düsseldorf prišla kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov, zato je bila tudi v prvem krogu prosta. V drugem krogu je v podaljšku zmagala proti Italijanki Gwend potem, ko si ji dosodili tri kazni. V tretjem krogu se je pomerila s Kazahstanko Berdybekovo, katero je Tina premagala z ipponom po minuti in pol borbe. V četrtfinalu je Tina odpravila Rusinjo Daydovo s prednostjo wazarija, ki jo je Tina zadržala do konca borbe in se uvrstila v polfinale. Tam je Tina opravila z odliko po dobri minuti je Francozinjo Dekert spravila na hrbet. V finalu se je srečala s staro znanko Japonko Tashiro, ki je bila tudi tokrat žal uspešnejša, najprej je Tino vrgla za wazari, nato pa je Japonka Tino zadržala v končnem prijemu. Tina je tako osvojila srebrno kolajno na Grand Slamu v Düsseldorfu.

Sreda, 19. februar 2020 - 11:14

Šport/Judo

Sedmerica na veliko nagrado Dusseldorfa

Slovenska Bistrica, 19. februar 2020 (MOREL)- Pred nami je tretja postojanka svetovne IJF Turneje, ki jo bo gostil Dusseldorf. Na tekmovanju bo nastopila sedemčlanska slovenska ekipa. Od petka do nedelje bo na tatamije v Nemčiji stopilo sedem naših judoistov. Ženske dvoboje bo otvorila olimpijska prvakinja iz Ria Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov.

Nedelja, 9. februar 2020 - 19:58

Šport/Judo

Klara Apotekar po poškodbi do petega mesta v Parizu

Klara Apotekar

Klara Apotekar

Pariz, 9. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan Grand Slama v Parizu je peto mesto osvojila Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov. Aktualna evropska prvakinja Klara Apotekar je svoje dvoboje pričela z zmago nad Korejko Yoon proti kateri si je najprej z metom priborila prednost wazarija in nato dvoboj zaključila s končnim prijemom, ki ji je prinesel ippon. V četrtfinalu je premagala Poljankijo Pacut po tem, ko si je nekaj sekund pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija. Polfinalni dvoboj je šel v korist domačinki Posvite po tem, ko si je ta priborila ippon z vzvodom na komolec in Klara je pristala v borbi za bron kategorije do 78 kilogramov. Zaradi poškodbe ni stopila na tatami in tako je pristala na končnem petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

Sobota, 8. februar 2020 - 21:49

Šport/Judo

Tina Trstenjak na zmagovalnem odru

Pariz, 8. februar 2020 (MOREL)- Prvi dan velike nagrade Pariza je na zmagovalni oder stopila Tina Trstenjak, njen uspeh je v isti kategoriji dopolnila Andreja Leški s petim mestom. Aktualna olimpijska prvakinja kategorije do 63 kilogramov Tina Trstenjak je najprej premagala domačinko Devitry, ko so Francozinji dosodili tri kazni. V tretjem krogu izločilnih dvoboj se je pomerila z Mongolko Bold, ki je prejela tri kazni in izgubila dvoboj. S prednostjo wazarija in zmago si je zagotovila mesto v polfinalu. Tam se je pomerila še proti eni Japonki  Nabekura, ta si je s končnim prijemom v parterju priborila ippon in zmago. V borbi za kolajno je Tina premagala Kanadčanko Beauchemin-Pinard po dosojenih treh kaznih nasprotnici. To je Tinina štirinajsta medalja na Grand Slamih in skupno 47 medalja na velikih tekmovanjih.

Četrtek, 6. februar 2020 - 22:45

Šport/Judo

V Parizu bo na tatami stopilo osem Slovencev

Ljubljana, 6. februar 2020 (MOREL)- Prihajajoči konec tedna se bodo najboljši judoisti mudili v Parizu na drugi postojanki letošnje svetovne IJF turneje. Slovenijo bo zastopalo šest judoistk in dva judoista.

Sobota, 25. januar 2020 - 22:52

Šport/Judo

Patricija Brolih do uspeha kariere v Tel Avivu

Tel Aviv, 25. janaur 2020 (MOREL)-  Zadnji dan tekmovanja v Tel Avivu je Patricija Brolih s petim mestom v kategoriji do 78 kilogramov prišla do uspeha kariere. Najprej je v izločilnih dvobojih premagala Christi-Rose Pretorius iz Zimbabveja, nato pa se z zmago, ki ji jo je prinesla prednost wazarija nad Korejko Lee uvrstila v četrtfinale tekmovanja.

Petek, 24. januar 2020 - 22:05

Šport/Judo

Martin Hojak na zmagovalnem odru v Tel Avivu

Tel Aviv, 24. januar 2020 (MOREL9-  Drugi dan velike nagrade Tel Aviva je na zmagovalni oder kategorije do 73 kilogramov stopil Martin Hojak, ki je osvojil bronasto kolajno. Uspeh je s sedmim mestom dopolnila Anka Pogačnik. Danes je bil naš edini moški predstavnik v Tel Avivu je bil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. Vse tri izločilne dvoboje je zmagal zelo prepričljivo z ipponom.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice