V SkiArea Campiglio Dolomiti di Brenta bodo s smučarsko sezono začeli v petek

ZanimivostItalija

Folgaria, 4. november 2019 (MOREL)- Zahvaljujoč obilnemu sneženju, ki je zajelo konec minulega tedna zajelo italijansko smučarsko središče SkiArea Campiglio Dolomiti di Brenta  bo možno smučati na več kot enem metru snega, Folgarida Marilleva . Od petka dalje bodo imeli vsi ljubitelji zimskih športov priložnost uživati ​​na vseh progah “Folgarida, Marilleva do Pinzola čez Madonno di Campiglio! Za majhne goste bodo odprti trije družinski parki Folgarida, Daolasa in Marilleva, kjer bo veliko glasbe, otroškega plesa in skupine igre bodo dale nepozabno snežno doživetje. Med vikendom, 6-7-8. decembra, bodo v Snow Parku Marilleva postavili Big Airbag, ki bo pripravljen za fantastične skoke.

Pri prodaji smučarskih vozovnic bodo veljale nizke sezonske cene. Nova zimska sezona začne s posebno smučarsko promocijo “FreeSki Superskirama ”(od 5. do 22. decembra). (konec)
 

Funivie Folgarida Marilleva opening lifts and slopes

News Release

Turistična kmetija Haubenthal odlično izhodišče za smuko v Dolomitih

Zanimivost/Italija

Dolomiti na južnem Tirolskem v Italiji so skozi celo leto zelo obiskani. Pozimi pridejo na svoj račun ljubitelji smučanja in ostalih snežnih radosti. Redni in množični obiskovalci so tudi turisti iz Slovenije, tako da se na mnogih smučiščih sliši slovenska beseda. Smučarski centri v tem delu Italije so resnično vredni obiska, saj načeloma slovijo po zelo urejenih smučarskih progah ter po gostoljubnih domačinih, ki se dodobra zavedajo, da jim turizem reže zelo debel kos kruha.

Preden pa se odpravite za več dni na smučišča, je potrebno poiskati lokacijo, kjer boste lahko bivali. Ponudba namestitev je raznolika od hotelov, apartmajev do zasebnih sob in kmetij. Sistem rezervacij je tudi pester, običajno se rezervacije opravijo kar prek interneta, prek znancev ali prek turističnih agencij, obstajajo tudi še druge oblike.

V italijanskih južnotirolskih Dolomitih vam priporočamo, da najamete namestitev na zelo lepo urejeni kmetiji Haubenthal. Turistična kmetija, ki jo vodi mlada družina Walder, se nahaja v kraju Villabassa- Niederdorf, nedaleč od avstrijsko- italijanske meje na prometni povezavi med avstrijskim Lienzom in italijanskim Brunicom. Dostop do nje ni zapleten, saj so oznake vidno postavljene bo cesti. Leži nekaj sto metrov nad vasjo, tako da je izredno lep pogled na dolino Val Pusteria, kjer so snemali italijansko televizijsko nadaljevanko Gorski čuvaj. Imajo svoj spletno stran www.haubenthal.it/, ki jo dopolnujejo z vsebinami. Na turistični kmetij ponujajo izredno urejene in čiste apartmane, ki vključujejo balkon, jedilnico, predel s sedežno garnituro in TV z ravnim zaslonom, manjšo kuhinjo s pomivalnim strojem, pečico, hladilnikom, z aparatom za kavo ter grelnikom za vodo in zasebno kopalnico z bidejem. Za brisače in posteljnino je poskrbljeno. Poleg tega imajo opremo za peko na žaru, brezplačen brezžični internet in brezplačno zasebno parkirišče. V nastanitvi najdete še teraso za sončenje, dogovorite pa se lahko tudi za dostavo živil. Okolica omogoča smučanje, kolesarjenje in pohodništvo. Lastnik redi bike in krave, ima pa tudi tri konje za jahanje. Gost praktično ne opazi, da je na kmetiji, saj je gospodarsko poslopje zelo lepo in domiselno urejeno, brez značilnega hlevskega vonja. Vsak, ki pride na kmetijo začuti, da je družina zadovolja, diha z kmetijo in da cenijo vsakega gosta, ki najame pri njih nastanitev. Cena dnevnega najema zelo dobro ogrevanega apartmaja z dvema spalnicama, veliko kuhinjo in dnevnim prostorom, prostorno predsobo ter kopalnico stane za štiri goste 100 evrov.

Kmetija Haubenthal je izredno dobro izhodiščna točka za tri velika smučišča v Dolomitih.

Obiskali in ocenili smo tri smučišča.

Najprej smo se ustavil na smučišču v naravnem parku Tre Cime (3 Zinnen), ki sodi med Unescove svetovno dediščino. Simbol tega južnotirolskega smučarskega središča so trije vrhovi, ki se dvigajo v nebo, Helm, Stiergarten in Rotwand, kjer so povezana smučišča. Pod njimi se vije več kot 100 kilometrov razgibanih smučarskih prog, ki so odlično pripravljene, vse do poznih popoldanskih ur. Na progah najdejo svoje smučišče različno izkušeni smučarji, od začetnikov do vrhunskih rekreativcev. Sodobne žičniške naprave in spremljevalne storitve pa smučarjem zagotavljajo vse, kar potrebujejo. Ljubitelji dolgih smučarskih tur se lahko odpravijo na 34 kilometrov dolgo smučarsko progo, ki vodi čez pet zasneženih planin. Krajša različica krožne poti »Giro delle Cime« se začne v kraju Versciaco in se obrne nazaj v Sestu ob Rotwandu. Daljša različica »Grande Giro delle Cime« vodi vse do smučarskega območja Val Comelico. Smučarska tura skozi naravni park je primerna tudi za začetnike, saj je na nekaterih mestih zelo ravninska, enkrat se je potrebno z lastnimi močmi povzeti na približno 10 metrski klanec, dvakrat pa smučarji premagajo strmino s tekočim trakom. Na koncu smučarske poti v Bagni v dolini Val Comelico vas čaka smučarski avtobus. Tu naj bi zgradili še dve žičniški povezavi, da bi odpadla vožnja z avtobusom. Z njim se zapeljete do vasi Padola, kjer je urejeno smučišče. Iz Padole se nato z avtobusom vrnete ali na srednjo postajo Signaue, ali pa do mesta Sesto. Vožnja traja dobre pol ure. V Sestu se znova vsedete v gondolo, ki vas popelje na vrh Monte Elmo, odkoder je nato možen spust na izhodišče v Versciaco. Pri vsej tej smučarski avanturi je potrebno samo paziti na vozni red avtobusa, še posebej zadnje vožnje, če želite priti na izhodiščno točko. Koče na vrhovih so dobro oskrbovane, cene pa za približno 20 odstotkov dražje kot pri nas.

Smuka na drugem južnotirolskem smučiščuu Kronplatz se zelo razlikuje od smučišča Tre Cime. Kronplatz je postal najbolj oblegano in skomercializirano smučišče, saj je gneča starih in mladih, ne glede na dan v tednu, nepopisna, še posebej na samem vrhu, kjer se stikajo gondole iz petih strani gore. Zaradi obleganosti so proge hitro uničene, na njih se pojavijo kupi snega, vmes pa so ledene plošče. Na Kronplatzu je smuka ugodna v prvi uri po začetku obratovanja smučišča. Tudi tu je gostinska ponudba v kočah in ob smučišču na najvišji ravni in brez posebnih pripomb. Dnevna smučarska karta je na Kronplatzu najdražja, medtem ko je na Tre Cime za dva evra cenejša.

Tretje smučišče Sillian pa je na avstrijski strani, takoj ob meji Italijo. Z gondolo se iz 1.100 metrov nadmorske višine popelješ na 2.000 metrov in nato še višje. Proge na vrhu so resnične avtoceste, kjer ni gneče. Zato so bile še pozno popoldne odlično utrjene, z razliko od Kronplatza ali Tre Cime. Ali je temu botorovala kakovost snega ali število smučarjev, pa je težko oceniti. Najbolj adrenalinski za povprečnega smučarja je spust v dolino, na izhodiščno točko v mestu Sillian. Na nekaterih delih proge je precej ostra strmina, ki zahteval več smučarskega garanja.

Na vseh smučiščih izdajajo smučarske karte, ki beležijo katere žičniške naprave ste uporabili, po katerih progah ste smučali in seveda, kjer se se ustavljali. (konec)

 

VAL RENDENA, SKI SEASON OPENING

SKIAREA CAMPIGLIO DOLOMITI DI BRENTA VAL DI SOLE

In Madonna di Campiglio skiing starts on November 16-17 and on November 23-24. An early start to the winter 2019-2020 ski season in the Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta Val Di Sole Val Rendena, thanks to a heavy snowfall that in the last few hours has already covered a major part of the Trentino area. In Madonna di Campiglio, where 40 cm of fresh snow has fallen in the town and 80 cm on the mountains, the lifts in the Grostè area will open for skiers on November 16 and 17 and on November 23 and 24, 2019. Starting on November 30, the entire Campiglio ski area will be open for skiers, snowboarders and riders. Then, on December 05, 2019 both the Folgarida Marilleva and Pinzolo ski areas will also open, including all lift connections between the three ski areas.

During the past few days, thanks to the weather conditions that have already given us early season snow, the snow grooming teams of all three lift companies, Funivie Folgarida Marilleva spa, Funivie Madonna di Campiglio spa and Funivie Pinzolo spa, are busy grooming and preparing all 150 km of the Skiarea's interlinked slopes. Real-time details on slope status, together with snow reports, weather updates and other information will be published on the Skiarea's new website www.ski.it
PRICE LIST
The following are the early opening ski pass prices that the Campiglio lift company will apply
on November 16-17 and November 23-24, 2019.
These prices refer to the main ski pass categories. A 40% discount has been applied:
1 day Campiglio ADULTS: 31,00 euros
1 day Campiglio JUNIORS: 22,00 euros
1 day Campiglio CHILDREN: 16,00 euros
2 days Campiglio ADULTS: 59,00 euros
2 days Campiglio JUNIORS: 41,00 euros
2 days Campiglio CHILDREN: 29,00 euros

(Ends)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice