Torek, 4. februar 2020 - 20:05

Kultura/Slovenija

Ob slovenskem kulturnem prazniku bo priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo prejela Rolanda Fugger Germadnik

Rolanda F. Germadnik

Rolanda F. Germadnik
Avtor: Alja Tihle Hren

Špela Mastnak

Špela Mastnak
Avtor: Alja Tihle Hren

Sebastjan Weber

Sebastjan Weber
Avtor: Alja Tihle Hren

Celje, 4. februar 2020  (MOREL)– Mestna občina Celje bo ta četrtek v Narodnem domu pripravila slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Letos bodo na prireditvi četrtič podeljena priznanja Celjske zvezde za dosežke na področju kulture, ki jih podeljujejo Kolegij direktorjev javnih kulturnih zavodov v mestni občini Celje, Zveza kulturnih društev Celje in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Celje. Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo bo na slovesnosti prejela zgodovinarka mag. Rolanda Fugger Germadnik. Priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa prejmeta tolkalistka Špela Mastnak in Sebastjan Weber, etnolog in kulturni antropolog.

Priznanja Celjske zvezde se letos četrtič podeljujejo ustvarjalcem in skupinam oz. pravnim osebam za uspešno delo in pomembne dosežke s področja kulture, ki so pomembno prispevali k prepoznavnosti Celja v širšem prostoru ali so s svojim delom pripomogli, da se mesto razvija kot prostor, ki je odprt za različne umetniške oblike in kulturne prakse. Komisija za podelitev priznanj (predsednik dr. Zoran Pevec, namestnik predsednika dr. Aleksander Žižek, Nevenka Šivavec, Matjaž Brežnik in Nenad Firšt) je po temeljiti razpravi o vseh predlaganih kandidatih ter z javnim glasovanjem sprejela sklep, da podeli eno priznanje za življenjsko delo ter dve priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih. Priznanje celjske zvezde za življenjsko delo prejme zgodovinarka mag. Rolanda Fugger Germadnik. Priznanji za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa prejmeta tolkalistka Špela Mastnak in Sebastjan Weber, etnolog in kulturni antropolog.

Na javni poziv za podelitev priznanj je komisiji v predpisanem roku predložilo pobude osem predlagateljev, ki je v presojo ponudilo osem predlogov kandidatk in kandidatov. Za priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo sta bili predlagani dve osebi. Za priznanje Celjske zvezde za najvidnejše dosežke v preteklih dveh letih pa je bilo predlaganih pet posameznikov in ena pravna oseba. To so sporočili kabineta celjskega župana. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej