Sobota, 1. avgust 2020 - 22:34

Šport/Odbojka

Boženk in Jakopin v polfinalu svetovne serije v Ljubljani

Boženk in Jakopin

Boženk in Jakopin
Avtor: Aleš Oblak

Ljubljana, 1. avgust 2020 (MOREL)- Slovenska odbojkarja na mivki Tadej Boženk in Vid Jakopin sta se uvrstila v polfinale turnirja svetovne serije v Ljubljani in se jutri podajata v boj za najvišja mesta. Preostale naše dvojice, Tjaša Kotnik in Monika Potokar, Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik so z nastopi zaključile v četrtfinalu.

Edini slovenski predstavnici v izločilnih bojih, Monika Potokar in Tjaša Kotnik sta tretji dan tekmovanja začeli v repasažu in se na uvodni tekmi dneva pomerili s Švicarkama Kim Huber in Joelle Rohrer ter se veselili zmage z 2:0 in preboja v četrtfinale. Za uvrstitev v polfinale sta se slovenski prvakinji pomerili z Latvijkama Anete Namike in Varvaro Brailko. V prvem nizu sta bili z 21:17 uspešnejši tekmici, v drugem sta slavili naši dekleti, tretjega pa sta zanesljivo dobili latvijski odbojkarici na mivki. »Mislim, da sva prvi niz začeli v prepočasnem ritmu, tu vročina ne bi smela imeta vpliva. Razmere so pač take, že včeraj sva se nanje navajali in se na to tudi psihično pripravili. Kar mislim, da nama je danes manjkalo, je malo bolj močan servis. Tekmici sta nizki, a imata zelo dober nadzor nad žogo. Ker nisva pritiskali s servisom, sta si nasprotnici žoge lahko podajali. Na drugi strani sva imeli sami preveč težav z zaključevanjem napadov, nisva bili dovolj agresivni. Škoda je, da se je tretji niz odvil tako kot se je. Na začetku smo še bile zenačene, nato sta si oni priigrali razliko in jo vlekli do konca. Žal je tako,« je tekmo ocenila Kotnikova.

V polfinale so se uvrstile še Danke Clara Windeleff in Line Trans Hansen ter Cecilie Olsen in Sofia Brisgaard, četverico, ki se bo borila za odličja pa zaključujeta Belgijki Sarah Cools in Lisa Van Den Vonder.

V moški konkurenci sta od Slovencev na igrišče prva stopila Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta se pomerila z izkušenima Christophom Dresslerjem in Alexandrom Huberjem. V četrtfinalnem dvoboju sta bila z 2:0 (12, 18) boljša Avstrijca, ki sta upravičila vlogo favoritov. »Igrala sva proti bolj izkušeni dvojici, ki dosega izjemne rezultate, tako na državni kot na mednarodni ravni. Njune izkušnje so se precej poznale pa tudi najina predstava ni bila takšna kot prejšnje dni oz. taka, kot sva jo pričakovala. Na žalost zaključujeva to tekmovanje, ampak nadaljujeva z dvignjenima glavama,« je po porazu povedal Bošnjak. Slovenca sta tako osvojila 5. mesto, ki sta si ga razdelila s še enim slovenskim parom, Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom.

Na Kongresnem trgu smo sicer spremljali izjemen slovenski obračun, v katerem Pokeršnik in Zemljak v prvem nizu nista izkoristila vrste zaključnih žog, je pa to pri 27:26 uspelo Boženku in Jakopinu, ki sta zelo dobro igrala tudi v nadaljevanju in si do sredine niza priigrali tri točke naskoka ter se z zmago z 21:19 veselila uvrstitve med najboljše štiri dvojice na turnirju. »Igrati proti Janu in Nejcu je vedno nek izziv, tekmovalni naboj je zelo visok, ne glede na to, da smo prijatelji že od malih nog. Midva sva si samo želela, da tekme ne predava poceni in se boriti, na koncu pa zmagati,« je povedal Boženk. Zemljak pa je nastop ocenil: »Na koncu je to le tekma, tekem je ogromno, midva igrava in trenirava na mednarodni sceni in če ne pokažeš tistega, če ne izkoristiš priložnosti, si izpadel iz turnirja. Midva sva vedela, da prihajava na ta turnir s 60, maksimalno 70 odstotki svojih zmožnosti in poskušava izvleči maksimum. Tudi v Kranju sva malo bolj pokazala kaj znava, tukaj, kot sva že povedala, tega občutka ni in točno to se je danes pokazalo. Tiste žoge, ki sva jih polovila v polju, niso bile dovolj dobro polovljene, podane žoge niso bile dobro podane in te finese so manjkale. Ampak to sva vedela že pred samim turnirjem. Tako, da okoli tega ne bomo delali neke drame, midva veva, na kateri poti sva, kaj delava. V nekih normalnih okoliščinah te žoge izkoristiva in se potem tekma obrne v najin prid. Čisto nič se ni izgubilo, škoda, da ne bova še igrala na Kongresnem trgu, ampak midva sva že šest let vsako leto vsaj v finalu in v zaključnih bojih in če po sedmih letih enkrat nisva v finalu, ni čisto nič narobe, to je življenje, to je šport. Zelo pa me veseli, da sta to Vid in Tadej in jaz jima želim vso srečo. Ko pa bosta spet potrebovala podatke o nasprotnikih pa bosta tako ali tako poklicala.«

V polfinalne obračune sta se uvrstila še prva zvezdnika turnirja, Avstrijca Clemens Doppler in Alexander Horst, zadnji četrtfinalni obračun pa pravkar poteka med njunima rojakoma Maximilianom Trummerjem in Felixom Friedlom ter Italijanoma Andreo Abbiatijem in Tizianom Andreatto.

Polfinalne tekme se bodo na Kongresnem trgu začele ob 15. uri, ženski obračun za tretje mesto bo ob 19. uri, moški uro kasneje, ženski finale bo ob 21. uri, moški pa ob 22. uri.

Vsi rezultati – moški: https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2020/mlju2020/men/results/maindraw

Vsi rezultati – ženske: https://www.volleyball.world/en/beachvolleyball/worldtour/2020/wlju2020/women/results/maindraw#anchorQF

To so sporočili izOZS. (konec)

 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej