Sreda, 9. september 2020 - 16:37

Šport/Odbojka

Evropska prvenstva mladih se začenjajo v Brnu

Ljubljana, 9. september 2020 (MOREL)- Češka bo gostiteljica prvega letošnjega evropskega prvenstva v odbojki na mivki za mlajše kategorije. V Brnu se bo namreč v četrtek začel boj za naslov evropskih prvakov do 20 let, med najboljšimi dvojicami iz 33 držav pa bomo svoje predstavnike imeli tudi Slovenci.

Na Češko so danes odpotovali Nina Zdešar in Katarina Bulc ter Žan Zajc in Rok Bračko, ki bodo z nastopi v skupinskem delu tekmovanja začeli jutri, danes zvečer pa bodo znani njihovi tekmeci. »Na evropsko prvenstvo smo se pripravljali v Portorožu in v Ljubljani in lahko potrdim, da so priprave dobro uspele. Gre za skupino odbojkarjev, ki so pripravljeni trdo delati, obenem pa se med seboj tudi zelo dobro razumejo, zato so treningi lahko potekali na visoki ravni. V Brnu si želimo dobrega rezultata, a bo veliko odvisnega že od samega žreba. Upamo, da nam bo naklonjen, hkrati pa se zavedamo, da je na tovrstnih tekmovanjih zelo pomembna tudi dnevna forma,« je dejal trener Urh Port.

Zdešarjeva in Bulčeva, ki se zadnja leta posvečata izključno odbojki na mivki, sta letošnjo sezono zaključili z naslovom državnih prvakinj do 20 let, v preteklosti pa sta že navdušili z uvrstitvijo med najboljših osem ekip na turnirju svetovne serije 1-Star v Ljubljani. »Izkušnje, ki sta jih v minulih letih pridobili Nina in Katarina, so seveda zelo dobrodošle, a kot sem že dejal, bo morala biti tudi dnevna forma na visoki ravni. Konkurence ne poznamo preveč dobro, nekatere dvojice so sicer že nastopale v svetovni seriji, a to zdaj ne pomeni veliko,« je dodal Urh, ki bo na Češkem spremljal tudi Žana Zajca in Roka Bračka, aktualna slovenska prvaka do 20 let in podprvaka do 18 let: »Za Žana in Roka bo prvenstvo odlična generalka pred nastopom na evropskem prvenstvu do 18 let v Izmirju. Ker tekmovanje do 20 let ni njuna paradna starostna kategorija, bosta lahko nastopila sproščeno. Cilje smo postavili visoko, v Brno smo odšli z visokimi pričakovanji in upajmo, da se bomo domov vrnili zadovoljni.«

Prvenstvo v športnem centru Sokolske Koupaliste se bo začelo jutri zjutraj, ko bodo na sporedu prve tekme skupinskega dela tekmovanja. Izločilni boji bodo potekali 11. in 12. septembra. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej