Torek, 15. september 2020 - 20:50

Šport/Odbojka

Klubi pričakujejo napeto in izenačeno sezono

Ljubljana, 15. september 2020 (MOREL)- Odbojkarsko prvenstvo se bo začelo že to soboto, 19. septembra, ko se bo osem najboljših ekip podalo v boj za letošnji naslov slovenskih prvakov. Derbi uvodnega kroga bosta v ponedeljek igrala aktualni prvak, ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor, v vseh ekipah pa napovedujejo močno in izenačeno prvenstvo. Pred letošnjo sezono se je domov vrnilo kar nekaj slovenskih reprezentantov, ki bodo v prihodnjih mesecih želeli navduševati slovenske ljubitelje odbojke. »Liga bo letos ena močnejših v zadnjih letih. Vsi skupaj se že zelo veselimo prve uradne tekme, nismo navajeni tako dolgih premorov. Takoj v ponedeljek bomo proti močni ekipi Maribora imeli priložnost pokazati, kaj znamo. Igralci moramo govoriti predvsem na igrišču, kjer bomo morali pokazati svojo kvaliteto in izkušnje iz tujine,« pred uvodnim derbijem sezone pravi kapetan ACH Volleyja Ljubljana Gregor Ropret.

Domov se je po kar enajstih sezonah v tujini vrnil še en reprezentant, Mitja Gasparini, ki bo branil barve kamniškega Calcit Volleya. »Nisem še videl vseh ekip, sem pa pri tistih, ki sem jih, videl borbenost in veliko željo po igri. Enako smo skozi vsak trening dokazovali tudi mi. Pripravljalno obdobje je minilo zelo dobro, počutje v ekipi je enkratno, dobro smo se ujeli. Delamo, kar nam je naročeno, družimo se tudi v prostem času in smo že začeli graditi ekipni duh. Vsi si želimo začetka, ki je končno napočil. Želim si, da sezono pripeljemo do konca in da ne bo daljših prekinitev, še manj pa, da se ponovi lansko leto,« je dejal Primorec.

S pripravljalnim obdobjem so zadovoljni tudi pri Merkur Mariboru. »Zelo smo veseli, da so vsi nosilci igre ostali v klubu, na čelu z Rokom (Možičem, op. OZS), ki ostaja v klubu še eno leto. Res smo se odločili, da ekipo še nekoliko okrepimo, pripeljali smo dva tujca. Prihajata ukrajinski in libijski reprezentant, za katera smo se morala zaradi situacije s koronavirusom in tudi vojne v Libiji precej potruditi, da smo uredili vso dokumentacijo. Ahmed Ikhbayri je z nami na treningu šele nekaj dni, prav tako se po poškodbi počasi vrača Uroš Planinšič. Uigrani zato zagotovo še nismo, a gradili bomo počasi in delali na tem, da bomo iz dneva v dan boljši,« napoveduje trener Sebastijan Škorc.

Salonit Anhovo že dolga leta sodi v vrh slovenske odbojke in v Kanalu upajo, da bo tako tudi letos. Po besedah športnega direktorja Miloša Grilanca je ekipa dodobra spremenjena, Primorci imajo med drugim tudi novega trenerja, ki je na klopi zamenjal Igorja Šimunčiča. »Rade Dačović je novi trener, ki je seveda v naših koncih poznan, saj je pred leti igral za Prvačino. Menim, da se je s fanti že lepo ujel in da je v ekipi ustvaril dobro kemijo. Druga sprememba je, da je naš dosedanji kapetan Dejan Čabarkapa prenehal z igranjem odbojke, a smo na srečo hitro našli zamenjavo, nadomestili smo ga s Srbom Markom Radosavljevićem. Odšel je tudi Žan Novaljan, a vseeno menim, da imamo dobro ekipo. O taktiki in sestavi udarne zasedbe ne morem govoriti, lahko pa povem, da z veseljem pričakujemo novo sezono in nas že prav srbijo prsti,« pred uverturo v sezono 2020/21 pravi Grilanc.

Pri Panviti Pomgrad želijo nadaljevati dobro delo iz lanske sezone, v kateri so Prekmurci po začetnih težavah z boleznimi in poškodbami pokazali, da nanje vselej velja računati. Na mestu trenerja ostaja Aleš Hribar, dolgoletni kapetan Gorazd Flisar je postal njegov pomočnik, kapetanski trak pa je zdaj pripadel Jakobu Rojniku: »Biti kapetan je vselej čast in odgovornost. Flisar me je teh stvari dobro naučil, to je nov izziv, a se ga ne bojim,« pravi Rojnik, ki meni, da bodo ekipe zelo izenačene: »Ne strinjam se z nekaterimi napovedmi, da bodo štiri ekipe v letošnjem prvenstvu izstopale. Menim namreč, da bo prvenstvo precej izenačeno, da ne bomo imeli ekipe brez zmage ali poraza in prepričan sem, da imamo tudi mi prednosti, ki jih lahko izkoristimo. Nekatere stvari bomo morali še popraviti, a smo na dobri poti. Pripravljalne tekme in prave tekme so kot noč in dan in vsi se že veselimo začetka.«

V Kranju imajo v svoji ekipi Hiša na kolesih letos precej spremenjeno ekipo, saj veliko delajo z mladimi, ki potem odidejo v večje klube in tudi po koncu lanske sezone ni bilo nič drugače. »V Kranju smo že navajeni, da delamo v dve oziroma triletnih ciklusih in po koncu teh ciklusov nas zapustijo igralci, ki so zanimivi za druge klube. Delamo na razvoju mladih odbojkarjev, fante poizkušamo vzgajati, tako mi, v trenerskem štabu, kot starejši igralci. Kaj iz tega nastane, je včasih težko napovedovati. Pripravljalno obdobje je v rezultatskem smislu neverodostojno, z nekaterimi stvarmi smo bili zadovoljni, z nekaterimi malo manj in tudi tekme niso nobeno merilo. V soboto se bo vse začelo od začetka, naš cilj pa je sredina lestvice,« je dejal Rop.

Mešanico izkušenj in mladosti imajo tudi v Novem mestu, pri tamkajšnji Krki. »Ekipa je sestavljena iz starejših, izkušenih igralcev ter mladih, ki na vsakem treningu kažejo željo in se želijo dokazovati. Zavedamo se, kako močno bo letos prvenstvo, a se ne bojimo nobenega nasprotnika, proti vsem bomo igrali na zmago. Na začetku smo se še malo lovili, a gre na bolje in menim, da bo začetek sezone zelo dober,« napoveduje Zlatko Pulko, ki po dolgih letih spet oblekel dres Krke in v ekipi, ki se je soočila z odhodom kar štirih igralcev iz udarne zasedbe, igral zelo pomembno vlogo.

V prvoligaški druščini bodo pod vodstvom trenerja Jurija Čopija igrale še Hoče. Slednje bodo v prvem krogu odigrale obračun prav s Krko, Salonit Anhovo se odpravlja na težko gostovanje v Mursko Soboto, Calcit Volley bo gostil Hišo na kolesih Triglav, v ponedeljek pa bosta derbi kroga odigrala ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej