Ponedeljek, 21. september 2020 - 22:24

Šport/Odbojka

Prvi krog napovedal izenačeno prvenstvo

Ljubljana, 21. september 2020 (MOREL)- V petek se je s tekmama med odbojkaricami SIP Šempetra in Calcit Volleya ter Gen-i Volleya in ATK Grosuplja začela prva odbojkarska liga za sezono 2020/21. Že prve tekme v ženski in moški konkurenci napovedujejo izenačeno prvenstvo. Odbojkarski klubi so zaradi koronske krize imeli dolg premor, nazadnje so igrali marca, a v vmesnem času niso počivali. Nekatere ekipe so precej spremenjene in okrepljene, da bo razmerje moči precej izenačeno in da bomo zares spremljali prvenstvo na visoki ravni se je pokazalo že na prvih tekmah.

Prvakinje v ženski konkurenci, Kamničanke, so gostovale pri lani tretjem SIP Šempetru in čeprav so tekmo dobile s 3:0, so se za zmago morale kar namučiti. Nizi so se končali na 24, 20 in 18, Savinjčanke pa tako uresničujejo napovedi, da v letošnji sezoni želijo storiti še korak naprej.

Podprvakinje, odbojkarice Nove KMB Branik, so do zmage nad novinkami, še lani ekipo 1B. lige, Krimom, prišle šele v petem odločilnem nizu. Mariborčanke so dobile prvi niz na razliko s 27:25, naslednja dva pa sta pripadla gostjam iz Ljubljane (25:22, 25:23), ki se niso ustrašile svojega debija med elito. V odločilnem nizu pa so odbojkarice Branika, letos s precej pomlajeno ekipo, vendarle upravičile vlogo favoritinj in se veselile prepričljive zmage s 15:7.

Za presenečenje so poskrbele tudi Grosupeljčanke, ki so v gosteh s 3:1 premagale Gen-I Volley. Varovanke novega trenerja Matije Slobodnika so dobile uvodni niz s 25:22, v drugem so popolnoma prevladovale Novogoričanke (25:10), v nadaljevanju pa je tretji in četrti niz tesno s 25:22 in 27:25 dobila ekipa ATK Grosuplje, ki je tudi letos zelo dobro vstopila v sezono.

Primorski derbi med Luko Koprom in Ankaranom je pripadel gostiteljicam Koprčankam. Gostje so sicer dobile prvi niz s 26:24, nato so Koprčanke dvignile raven v vseh elementih igre in zanesljivo osvojile naslednje tri nize. "Vesela sem za zmago, ta je toliko bolj pomembna, saj gre za sosedski obračun. Zadovoljna sem tudi s svojo igro, še veliko pa imamo rezerv in še je prostor za izboljšave. Naš cilj je predvsem dobra igra in seveda čim več zmag," je po uvodni tekmi nove sezone povedala Nina Đukič, najučinkovitejša igralka Kopra.

Če gre sklepati po prvem krogu, bo tudi v moškem delu prvenstva zelo zanimivo. Hoče so uvodoma gostile Krko in na krilih Žige Čopija in Marcella Pestija morda malce presenetljivo prišle do gladke zmage in vseh treh točk. Dvoboji med Panvito Pomgrad in Salonitom Anhovo so tradicionalno zelo izenačeni in tako je bilo tudi tokrat. Na koncu so bili srečnejši gostje, ki so domačo vrsto premagali s 3:2 v nizih. Prekmurci so prvi niz dobili na razliko (29:27), nato sta se v kanalski vrsti razigrala Fran Peterlin in Matic Vrtovec, po izenačenju na 2:2 v nizih pa so bili v petem bolj zanesljivi gostje, pri katerih velja omeniti še dvajset doseženih blokov, devet jih je prispeval Gregor Basaneže.

Odličen odpor so močni ekipi Calcit Volleya v gosteh pokazali odbojkarji Hiše na kolesih Triglav, ki so favoriziranim tekmecem odščipnili točko, s svojo igro pa navdušili tudi kaniškega stratega Gregorja Jerončiča: »Kranjčani so se izkazali z borbeno, nepopustljivo igro, kar je njihova odlika. Zagotovo so nas spravili v težave v drugem in tretjem nizu. Mi smo padli v začetku drugega niza in se nismo pobrali do konca tretjega niza. Videlo se je, da je bilo v naši ekipi veliko nervoze, toda glede na kakovost, ki jo imamo, se moramo naučiti igrati tudi, ko nimamo idealnega sprejema. Manjkala nam je tudi potrpežljivost. Skratka, ko nimamo idealnega sprejema, moramo znati igrati tudi na visoke žoge, česar nismo naredili. Prepričan sem, da bomo s tekme v tekmo boljši, priti moramo do konstantne igre s čim manj padci, tako kot smo danes.«

Zadnjo tekmo prvega kroga sta odigrala ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor. Obračun, ki je štel tudi za srednjeevropsko ligo, so po hudem boju dobili aktualni prvaki, ki so bili v odločilnih trenutkih tekme bolj zbrani. Borbeni Štajerci so po drugi strani napovedali, da bodo tudi letos resen tekmec v boju za obe lovoriki.

 Tako v moški in ženski konkurenci se je v boj za državna naslova podalo po osem ekip, ki se bodo v rednem delu prvenstva vsaka z vsako srečale po trikrat. Naslednja dva kroga prvenstva bodo dekleta odigrala po spremenjenem urniku, vse štiri tekme 2. krog prvenstva za moške pa bodo v soboto, 26. septembra.To so sporočili iz OZS.(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej