Četrtek, 10. september 2020 - 23:28

Šport/Odbojka

Ropretu nov štiriletni mandat na čelu OZS

Ljubljana, 10. september 2020 (MOREL)- V Ljubljani je danes potekala volilna skupščina Odbojkarske zveze Slovenije, na čelu katere bo še nadaljnja štiri leta ostal Metod Ropret. Ropret, ki se je potegoval za tretji zaporedni mandat, je prejel 31 glasov prisotnih delegatov, dve glasovnici sta bili neveljavni.

Metod Ropret je vodenje Odbojkarske zveze Slovenije prevzel novembra 2012, ko je na čelu krovne odbojkarske organizacije zamenjal Matjaža Kovačiča. »Za menoj sta dva zelo različna mandata. V prvem sem se soočil s precej težavami, še več izzivi, veliko je bilo prilagajanja, blagajna je bila prazna, sponzorjev zveza ni imela. Cilji, ki sem si jih takrat zastavil, so bili precej visokoleteči, a smo jih veliko kljub vsemu uspeli izpolniti. Drugi mandat so zaznamovali veliki reprezentančni uspehi, uspešno smo organizirali vrsto mednarodnih tekmovanj in dogodkov, uspelo nam je stabilizirati finančno stanje, celo do te mere, da kreditov ni več in da lahko varčujemo za čase, ko naša kondicija morda ne bo več tako dobra. Lahko bi bilo še bolje, a se nam je precej stvari podrlo leta 2017, ko je moška reprezentanca ostala brez nastopov v Ligi narodov, tudi finančno nam je šlo precej slabše in tako leto se nam ne sme več ponoviti. Po zaslugi izjemnega evropskega prvenstva lansko leto smo se rešili neugodnega položaja, zelo dobro zaključili še drugo obdobje in zdaj lahko z optimizmom zremo naprej,« je svoja pretekla mandata povzel Ropret.

Načrtov ima Ropret še veliko in čeprav je po koncu evropskega prvenstva v Ljubljani že razmišljal o tem, da se za nov mandat ne bi potegoval, se je nato vendarle odločil, da zgodbo na čelu OZS nadaljuje: »Na mestu predsednika OZS ostajam, ker takšne kemije med reprezentancami, klubi, mediji in OZS, ki jo trenutno zaznavam, še ni bilo. Ko sem nastopil prvi mandat, se o odbojki praktično ni poročalo, zdaj je odbojka ob boku sorodnim panogam, medijsko in v širši javnosti smo zelo dobro sprejeti in tu ne mislim le na tekmovalne dosežke. Tudi organizacijsko delamo dobro in smo na krivulji vzpona. V prihodnosti nas čaka veliko izzivov. Spogledujemo se z organizacijo evropskega prvenstva za ženske leta 2023 ali 2025. V Sloveniji bi morali že letos gostiti žreb elitne lige prvakov in gala prireditev evropske zveze, pa znova tudi evropsko trenersko konvencijo, a nam je načrte prekrižala pandemija. A imamo pisna zagotovila CEV, da bomo dogodke organizirali prihodnje leto. Ne smem pozabiti na evropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 18 let, ki bo junija v Kopru, na turnir svetovne serije v Ljubljani, na državna prvenstva z novim formatom in prvič tudi generalnim sponzorjem. V Ljubljano prihaja liga narodov, naša dekleta čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, na katerega so fantje že uvrščeni. Vse bolj živa je ideja o skupnem vadbenem centru moštvenih športov z žogo po vzoru nogometa, pisarna je dobila nove prostore in veliko boljše pogoje za delo. Skratka, pred nami je novo obdobje, ki prinaša nove priložnosti, ki jih želimo čim bolje izkoristiti.«

Delegati so za člane Predsedstva OZS izvolili Sebastjana Cilenška, Gregorja Hribarja in Rasta Oderlapa. Na mesto predsednika Nadzornega odbora OZS so izvolili Aleša Kušarja, za člana nadzornega odbora pa Mileta Crnovića in Aljošo Jemca. Disciplinski sodnik ostaja Andrej Turk, predsednik disciplinske komisije je postal Marjan Kumer, njena člana pa Beno Božič in Štefan Vrbnjak. Predsednica antidopinške komisije je Katarina Cunder. Strokovni svet OZS bo še naprej vodil Jaroš Štekl. To so sporočili iz OZS.(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej