Ponedeljek, 21. september 2020 - 15:39

Šport/Odbojka

Za odbojkarji sede uspešne priprave

Ljubljana, 21. september 2020 (MOREL)- Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede je zaključila priprave v Novi Gorici, kjer so fantje opravili vrsto treningov pred bližajočimi se kvalifikacijami za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Pripravam izbrane vrste so se priključila tudi dekleta, ki so na prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Turčija, že uvrščena.

»Priprave so nam prišle zares prav, saj smo po dolgem času lahko zbrali obe ekipi v kompletni zasedbi. O kakšnem velikem napredku seveda ne moremo govoriti, saj smo še vedno v omejenem trenažnem procesu, se pa pozna, da se s treninga v trening kaže boljša forma. Žal le-te ne moremo testirati na kateri od pripravljalnih tekem in kot za zdaj kaže, te možnosti ne bomo imeli tudi v prihodnje. Vseeno pa upamo, da bomo v roku dveh mesecev uspeli dobiti tekmece. Vsi si zelo želijo igrati prave tekme, tako fantje kot dekleta, a je vprašanje, kakšna bo situacija zaradi novega koronavirusa,« je uvodoma pojasnil selektor Simon Božič, ki je bil z opravljenim delo v Novi Gorici zelo zadovoljen.

Fantje zdaj z nestrpnostjo čakajo odločitev evropske zveze, ali kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bi morale biti junija v Sloveniji in so bile zaradi razmer prestavljene na oktober in na Hrvaško, bodo, ali pa se bodo pristojni odločili, da je tveganje preveliko in bodo tekmovanje odpovedali. Božič pojasnjuje: »Upali bomo do zadnjega, a so možnosti za izvedbo prvenstva iz dneva v dan manjše. Kot kaže, bomo morali preiti na plan B, kar pomeni, da bomo upali, da smo doslej na lestvici zbrali dovolj točk, da si bomo z moško reprezentanco zagotovili neposredno uvrstitev na razširjeno evropsko prvenstvo. Prihodnje leto ga bo gostila Turčija in za zdaj nam kaže dobro. Govorim seveda za moško reprezentanco, z dekleti smo na prvenstvo seveda že uvrščeni.«

Selektor Božič razmišlja tudi o uvedbi tekmovanj na državni ravni, ki bodo, vsaj kot za zdaj kaže, edina možnost, da bodo odbojkarji in odbojkarice sede sploh lahko tekmovali: »V oktobru je bilo načrtovano državno prvenstvo, ki se bo zaradi prestavljenih kvalifikacij za evropsko prvenstvo zdaj odigralo novembra. Imamo pa pripravljene tudi predloge dveh lig, za kateri menim, da bi bili v tem trenutku najbolj optimalna rešitev za odbojko sede. S tekmovanji bi namreč dobili med 20 in 25 tekem za vsako ekipo in dodatno še tekme v končnici. Upam, da se bodo predstavniki klubov z eno od teh dveh možnosti strinjali. Podporo za ligo smo s strani Zveze za šport invalidov že dobili in mislim, da bo idejo podprla tudi Odbojkarska zveza Slovenije. Za napredek panoge je v tem trenutku to nujno.« (konec)

 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej