Petek, 22. januar 2021 - 21:45

Šport/Nogomet

Znani februarski termini prve nogometne lige

Brdo pri Kranju, 22. januar 2021 (MOREL) - Prvoligaški klubi so sredi pomembnih zimskih priprav, danes pa je že znano, kdaj se bodo ponovno podali v lov za točke v najmočnejšem slovenskem ligaškem tekmovanju. 20. krog Prve nogometne lige  bo na sporedu 10. in 11. februarja, znani pa so tudi termini vse do 24. kroga, ko se bosta v Mariboru pomerila velika rivala, Maribor in Olimpija.

Sreda, 20. januar 2021 - 22:03

Šport/Odbojka

Kamničanke svojo prednost povečale že na 12 točk

Kamnik, 20. januar 2021 (MOREL) – Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani s 3:1 (-18, 20, 22, 18) premagale GEN-I Volley. Že v soboto, 23. januarja, bodo  igrale svojo prvo tekmo v zadnji tretjini rednega dela državnega prvenstva, ko bodo gostile Ankaran, v nedeljo pa odhajajo na drugi turnir skupine B lige prvakinj v Nantes, kjer se bodo od 26. do 28. januarja pomerile s Coneglianom, Fenerbahčejem in Nantesom.

Sreda, 20. januar 2021 - 09:50

Šport/Kajakaštvo

Evropska kajakaška zveza potrdila letošnji tekmovalni koledar

Ljubljana, 20. januar 2021 (MOREL)- Upravni odbor evropske kajakaške zveze (ECA) je na spletnem sestanku potrdil letošnji tekmovalni koledar evropskih prvenstev in evropskih pokalov. Ob tem pa tudi sprejel nekaj sprememb pri tekmovalnih programih olimpijskih disciplin. Evropska kajakaška zveza je potrdila tekmovalni koledar za sezono 2021, s tem pa tudi evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bo med 19. in 22. avgustom v Solkanu, ter tekme evropskega pokala v slalomu in spustu, ki bodo v Tacnu, Solkanu in na Kolpi. Tako kot lani so tudi letos odločili, da bodo določili zadnji rok, ko bodo glede na zdravstveno situacijo odločili, ali je izvedba prvenstva mogoča in varna ali ne. Upravni odbor bo odločal o izvedbi evropskih prvenstev, medtem ko bo odločitev o izvedbi tekem za evropski pokal sprejel organizator sam.

Petek, 15. januar 2021 - 19:14

Šport/Atletika

Dobnikar začel delo z novim, pomlajenim upravnim odborom

Ljubljana, 15. januar 2021 (MOREL)- Danes je potekala 1. redna seja novoizvoljenega upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (UO AZS), katerega člani so vsi, ki so bili izvoljeni na e-volilni skupščini, ki je potekala 26. novembra 2020. To je enajst članov: Primož Feguš, Ladislav Mesarič, Albert Šoba, Niko Muhič, Mojca Verhovnik, Aleksandra Fortin, Gregor Istenič, Stane Rozman, Matjaž Sovdat, Anton Noner in Oliver Batagelj. Poleg omenjene enajsterice je predsednik AZS Roman Dobnikar v UO AZS imenoval tudi dva stalna člana: predsednika Združenja atletskih trenerjev Uroša Verhovnika in  predstavnika atletov Matijo Kranjca ter predsednika Združenja za gorske teke Dušana Papeža. UO AZS je na predlog predsednika potrdil tudi dva podpredsednika, in sicer dozdajšnjega člana UO AZS odvetnika iz Ljubljane Primoža Feguša ter predsednika Atletskega kluba Poljane Maribor Ladislava Mesariča.

Četrtek, 14. januar 2021 - 23:27

Šport/Nogomet

Na Evropsko prvenstvo kot prostovoljec

Brdo pri Kranju, 14. januar 2021 (MOREL)- N a UEFA evropskem prvenstvu do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem bo sodelovalo okrog 600 prostovoljcev. UEFA že vrsto let omogoča širši javnosti, da od blizu spozna organizacijo večjih športnih dogodkov pod okriljem evropske nogometne zveze. To edinstveno možnost imajo tudi Slovenci in Slovenke, ki bi želeli od blizu spoznati organizacijo UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta marca in junija 2021 organizirali Slovenija in Madžarska.

Četrtek, 14. januar 2021 - 23:23

Šport/Nogomet

Otvoritvena tekma prvenstva z aktualnimi prvaki

Brdo pri Kranju, 14. januar 2021 (MOREL)- Dobra dva meseca pred pričetkom Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021 so postali znani uradni termini tekem. Mlada reprezentanca Slovenije bo otvoritveno tekmo prvenstva proti aktualnim evropskim prvakom Špancem odigrala 24. marca ob 18.00 v Ljudskem vrtu. 27. marca ob 18.00 bo v Celju na sporedu dvoboj med Slovenijo in Češko, medtem ko bo zadnja tekma slovenske reprezentance v skupinskem delu 30. marca ob 21.00 v Mariboru proti Italiji.

Petek, 8. januar 2021 - 11:28

Šport/Balinanje

Italijanska Serie A bo slovensko obarvana

Žan Sodec

Žan Sodec

Ljubljana, 8. januar 2021 (MOREL)- Decembrski prestopni rok v Italiji je prinesel številne selitve vrhunskih igralcev med najboljšimi klubi, v katere so bili vključeni tudi Slovenci. Slovenski balinarski asi so že več kot desetletje nosilci igre številnih najboljših italijanskih klubov. Vse kaže na to, da bo tako tudi v prihodnji tekmovalni sezoni, saj so bili udeleženi v številne odmevne prestope.

Četrtek, 7. januar 2021 - 22:30

Šport/Kajakaštvo

Benjamin Savšek in Eva Terčelj najboljša v letu 2020 po izboru Kajakaške zveze Slovenije

Ljubljana, 7. januar 2021 (MOREL)- Kajakaška zveza Slovenije je na interni podelitvi ob kajakaškem poligonu v Tacnu nagradila najboljše tekmovalke in tekmovalce v preteklem letu. Naziva najboljšega športnika oziroma športnice leta sta se veselila Benjamin Savšek in Eva Terčelj. Tradicionalna prireditev Kajakaš leta, ki običajno poteka ob koncu leta, je letos iz razumljivih razlogov odpadla, zato je Kajakaška zveza Slovenije priznanja in nagrade najboljšim podelila na interni prireditvi ob kajakaški progi v Tacnu.

Sreda, 6. januar 2021 - 20:21

Šport

Štiri panožne zveze s pozivom za odpiranje kolektivnega športa

Ljubljana, 6. januar 2021 (MOREL)-  Pandemija koronavirusa še naprej močno vpliva na naša življenja, pri čemer ni izvzeto niti področje športa. Čeprav članska tekmovanja potekajo, pa so mladi športniki v ekipnih športih že predolgo brez tekmovanj, posledice neaktivnosti mladih perspektivnih športnikov, ki naj bi Slovenijo nekoč predstavljali tudi kot vrhunski športniki in odraščajo v zdrave posameznike, pa bodo kratkoročne in dolgoročne na različnih področjih. Zato so se predstavniki štirih panožnih zvez (nogometne, rokometne, košarkarske in odbojkarske) podpisali pod poziv postopnega odpiranja kolektivnega športa v času pandemije COVID-19 ter ga poslali na Direktorat za šport Republike Slovenije.  »Vsi skupaj se moramo zavedati, da je šport pomemben del družbe nasploh in predstavlja zelo pomembno komponento zdravega družbenega življenja v splošnem, zato se je v danih razmerah potrebno ustrezno prilagoditi nikakor pa ne zaustavljati športne aktivnosti in čakati na nepredviden konec epidemije,« so zapisali predstavniki NZS, RZS, KZS in OZS, ter ob tem apelirali na pristojne državne institucije, da prisluhnejo mnenju nacionalnih panožnih zvez in da strokovno usposobljenim športnim organizacijam omogočijo izvajanje aktivnosti ob doslednem upoštevanju relevantnih ukrepov in priporočil.

Ponedeljek, 4. januar 2021 - 22:29

Šport/Tenis

Rekordni nagradni sklad

Melbourne, 4. januar 2021 (MOREL/Fonet)- Nagradni sklad na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v tenisu bo letos znašal rekordnih 80 milijonov avstralskih dolarjev, kar je za 12,7 odstotkov več kot lani. Pri tem pa je prišlo tudi do pomembne prerazporeditve, saj so se občutno povečale nagrade za igralce, ki izpadejo v prvem krogu, zmanjšal pa so se za najboljše, je povedal direktor turnirja Kreg Tilli.

Ponedeljek, 4. januar 2021 - 19:21

Šport/Kajakaštvo

Pred nami je pestra sezona 2021

Ljubljana, 4. januar 2021 (MOREL)- Če bodo razmere v letošnjem letu dovoljevale izvedbo vseh ali pa vsaj večine tekmovanj, se nam obeta še kako pestra kajakaška sezona 2021. Zaradi prestavljenih olimpijskih iger se namreč letos obetajo tudi svetovna prvenstva v olimpijskih disciplinah, ki jih sicer v olimpijskem letu ni. Nekaj velikih mednarodnih tekmovanj bomo organizirali tudi v Sloveniji.

Ponedeljek, 28. december 2020 - 21:25

Šport/Odbojka

Fatum s Saro Najdič do nove zmage

Sara Najdič

Sara Najdič

Ljubljana, 28. december 2020 (MOREL)- Pretekli teden po evropskih odbojkarskih igriščih zaradi božičnih praznikov ni bilo tako pestro, kot smo vajeni, vseeno pa je priložnost za dokazovanje znova dobilo tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Novo zmago si je na Madžarskem priigral Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič. Na Madžarskem je od dveh Slovenk na igrišče stopila le Sara Najdič, ki je s Fatum Nyiregyhazo prišla do nove zmage, s 3:1 je padel Vasas Obuda. Slovenska podajalka je dosegla dve točki, od tega eno z asom. Fatum je zdaj pri desetih zmagah in 30 točkah ter za vodilno ekipi BRSE, za katero igra Tina Grudina, ob tekmi manj zaostaja eno točko.

Ponedeljek, 28. december 2020 - 21:20

Šport/Atletika

Preminil je kranjski čudežni deček skoka v višino Polde Milek

Ljubljana, 28. december 2020 (MOREL)- Na božični večer se je sklenila življenjska pot čudežnega dečka kranjske in slovenske atletike Poldeta Mileka. Njegov neverjeten vzpon med svetovno elito skakalcev v višino je bil navdih za številne generacije atletov AK Triglav.

Sreda, 23. december 2020 - 12:16

Šport/Šah

Ljubljana Chess Festival - Tajfun Challenge preko spleta

Ljubljana, 23. december 2020 (MOREL)- Šahovski klub Ljubljana ob podpori Šahovske zveze Slovenije in MO Ljubljana ter nekaterih sponzorjev organizira prav poseben spletni šahovski dogodek, kot ga v Sloveniji še ni bilo. Letošnji Ljubljana Chess Festival - Tajfun Challenge bo zaradi koronavirusa odigran drugače kot tradicija veleva.  Šahirali bodo naše najboljše slovenske šahistke in šahisti, in sicer v živo preko spleta. Sočasno bosta tako potekala dva spletna turnirja: ženski in moški. Konkurenci bosta sicer ločeni, a ekipo sestavljata ena ženska predstavnica in en moški predstavnik. Pred začetkom turnirja bo opravljeno žrebanje in določene ekipe. Mesta na posameznih turnirjih bodo točkovana, za končno razvrstitev pa bo upoštevano skupno število točk, ki ga bosta dosegla člana posamezne ekipe.

Ponedeljek, 21. december 2020 - 11:18

Šport/Kajakaštvo

Iñaki Gómez - Imamo vrhunske tekmovalce, moramo pa pomagati pri vzponu prihodnjih generacij

Ljubljana, 21. december 2020 (MOREL)- Kajakaška zveza Slovenije se je pred iztekom leta kadrovsko okrepila v vodstvu divjevodaške ekipe. Na mestu vodje programa vrhunskega športa za discipline na divjih vodah bo v naslednjem obdobju namreč Iñaki Gómez.29-letnega Iñakija je v Slovenijo prinesla ljubezen, saj je že več let v zvezi s slalomistko Ajdo Novak. Ljubljana bo njegov dom že četrto leto, tu pa je tudi vpisal doktorski študij na Fakulteti za matematiko in fiziko. A naj vas njegova mladost ne zavede, saj se že vrsto let odlično znajde v vlogi trenerja in analitika.

Nedelja, 20. december 2020 - 14:40

Šport/Smučarski tek

Lampičeva in Urevčeva odlična v štafetnem teku

                                                

Dresden, 20. december 2020 (MOREL)-  Na ekipnem šprintu smučarskih tekačic v prosti tehniki v Dresdnu sta naši tekmovalki Anamarija Lampič in Eva Urevc sta zasedli odlično tretje mesto. Zmagali sta Švicarki Nadine Fähndrich in Laurien van der Graaff pred Rusinjama Julijo Stupak in Natalijo Neprjajevo. Anamarija Lampič je bila odlična tudi v soboto v šprintu posameznic, ko je zasedla tretje mesto.

Sobota, 19. december 2020 - 16:48

Šport/Kajakaštvo

Jošt Zakrajšek državni prvak v kajakaškem maratonu

Ljubljana, 19. december 2020 (MOREČ))- V Ljubljani je danes potekalo še zadnje kajakaško tekmovanje letošnjega leta - državno prvenstvo v kajakaškem maratonu. V klasičnem maratonu, ki je bil dolg 20 kilometrov, je bil po pričakovanjih najhitrejši Jošt Zakrajšek.

Četrtek, 17. december 2020 - 22:20

Šport

Putin ne sme na olimpijske igre

Laussana, 17. december 2020 (MOREL)- Arbitražno športno sodišče, s sedežem v Laussani, je prepovedalo ruskemu predsedniku Vladmirju Putinu, da se dve leti ne sme udeleževati olimpijskih in paraolimpijskih iger ter svetovnih prvenstev. Prepoved se nanaša na predstavnike ruske vlade to je na ministre, namestnike ministrov, premier, namestniki premiera in ruskega predsednika države.

Četrtek, 17. december 2020 - 11:12

Šport

Naj športniki in športnice ter ekipe leta 2020

 

 

Primož Roglič- posnetek izjave                           Kristjan Čeh-posnetek izjave

Ljubljana, 17. december 2020 (MOREL)- Društvo špornih novinarjev Slovenije je sinoči razglasilo najboljše športnice in športnike ter ekipe v naši državi v letošnjem letu. Kolesar Primož Roglič, smučarska tekačica Anamarija Lampič in moška rokometna reprezentanca Slovenije so najboljša posameznika in ekipa leta 2020 v izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Najbolj obetavna mlada športna osebnost je atlet Kristjan Čeh.

Ponedeljek, 14. december 2020 - 17:32

Šport/Nogomet

Zaključen razpis za medijske pravice prve nogometne lige

Brdo pri Kranju, 14. december 2020 (MOREL) - Nogometna zveza Slovenije je v letu 2020 v sklopu svoje dolgoročne strategije s področja medijskih pravic pripravila razpis, povabilo k oddaji ponudb za medijske pravice prve slovenske nogometne lige, Pokala Slovenije, 2. slovenske nogometne lige in Prve slovenske ženske lige za obdobje 2021-2025. Izmed prispelih ponudb je bila najkonkretnejša za slovenski klubski nogomet glede na razpisne pogoje ponudba United Media Sarl.

Sobota, 12. december 2020 - 22:15

Šport/Balinanje

Superligaši še čakajo na zeleno luč

Ljubljana, 12. december 2020 8morel9- Četrkov večer je prinesel videokonferenco vodstva Balinarske zveze Slovenije s predstavniki vseh superligaških klubov, na kateri je bilo govora o možnosti začetka superligaškega tekmovanja. Na več kot enournem druženju na daljavo je vodstvo Balinarske zveze Slovenije predstavnikom superligaških klubov predstavilo trenutne aktivnosti in veljavne Odloke, ki se nanašajo na možnost začetka tekmovanja v elitnem klubskem tekmovanju.

Torek, 8. december 2020 - 23:49

Šport

Znani so prejemniki nagrad Marjana Rožanca

Ljubljana, 8. december 2020 (MOREL) – Nagrade Marjana Rožanca, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana s področja športa, so letos prejeli Luka Dončić, Žan Kranjec, Tatjana Polajnar in Lojze Pungerčič.  Slavnostno podelitev nagrad smo letos zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa morali prestaviti na kasnejši čas.

Torek, 8. december 2020 - 23:07

Šport/Futsal

Izvrsten začetek in visoka zmaga proti Švici

Laško, 8. december 2020 (MOREL)- Slovenija - Švica 12:1 (5:0), Kvalifikacije za Euro 2022, 1. tekma, strelci; 
1:0 Čujec (2.), 2:0 Spiegel (6./AG), 3:0 Totošković (11.), 4:0 Čujec (13.), 5:0 Osredkar (14.), 6:0 Fetić (23.), 7:0 Duščak (28.), 8:0 Fetić (30.), 9:0 Osredkar (30.), 10:0 Fetić (35.), 11:0 Duščak (36.), 11:1 Marcoyannakis (37.), 12:1 Hozjan (40.)

Slovenska futsal reprezentanca je izvrstno in s suvereno zmago proti Švici (12:1) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022.

Torek, 8. december 2020 - 22:36

Šport/Nogomet

Euro U21: Slovenska ambasadorja prvenstva sta Jan Oblak in Josip Iličić

Brdo pri Kranju, 8. december 2020 (MOREL)- Uefa evropsko prvenstvo do 21 let 2021 bo največji nogometni dogodek v Sloveniji doslej. Za dodaten blišč bosta poskrbela tudi največja slovenska nogometna zvezdnika, Jan Oblak in Josip Iličić, ki sta postala slovenska ambasadorja prvenstva. Oblak in Iličić vsak s svojo, popolnoma različno zgodbo o uspehu podirata nogometne tabuje, ob tem pa predstavljata odličen vzor mladim tako na športni kot tudi življenjski poti. Oba idealno poosebljata osrednje sporočilo promocijske kampanje – Leta so samo številka.

Ponedeljek, 7. december 2020 - 22:47

Šport/Nogomet

Slovenija dobila za nasprotnike Hrvaško, Slovaško, Rusijo, Ciper in Malto

Zurich, 7. december 2020 (MOREL/Fonet)- Z žrebom kvalifikacijskih skupin za svetovno nogometno prvnestvo leta 2020 je v Zurichu prvič zaradi pandemije virusa korone potekal virtualnoi in brez prisotnosti predstavnikov nacionalnih nogometnih zvez. Slovenija je v skupini H dobila za nasprotnike Hrvaško, Slovaško, Rusijo, Ciper in Malto. V skupini A so Srbija, Portugalska, Irska Luksemburg in Azerbejždan  V skupini B so reprezentance Španije, Švedske, Grčije, Gruzije in Kosova; v skupini C so Italija, Švica, Severna Irska, Bolgarija, Litva, v skupini D  Francija, Ukrajina, Finska, BiH, Kazahstan. V skupini E Belgija, Wales, Češka, Belorusija, Estonija, v skupini F so reprezentance Danske, Avstrije, Škotske, Izraela, Ferskih otokov in Moldavije; v skupini G so Nizozemska, Turčija, Norveška, Črna gora, Latvija in Gibraltar, skupino I sestavljajo reprezentance Anglije, Poljske, Madžarske, Albanije, Andore in San Marina, v skupini J pa Nemčija, Romunija, Islandija, Severna Makedonija, Armenija in Lihtenstein.

Ponedeljek, 7. december 2020 - 20:47

Šport/Kajakaštvo

Sedaj je uradno - ekstremni slalom na divjih vodah bo del OI 2024

Ljubljana, 7. december 2020 (MOREL)- Po zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja je jasno, da se bodo na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024 za kolajne kajakaši in kajakašice potegovali še v ekstremnem slalomu na divjih vodah.Disciplina je še zelo sveža, a ob sprejetju v olimpijsko družino je pričakovati, da se bo v naslednjih treh letih začela razvijati s polno paro. Poleg štirih disciplin slaloma na divjih vodah (moški in ženski kajak ter kanu) bodo tako podelili še kompleta kolajn v ženskem in moškem kajaku ekstremnega slaloma na divjih vodah.

Četrtek, 3. december 2020 - 16:31

Šport/Nogomet

Teden dni do žreba UEFA EP U21 2021, zaživela slovenska spletna stran

Brdo pri Kranju, 3. december 2020 (MOREL)- Največji nogometni dogodek v Sloveniji se nezadržno bliža. Konec marca 2021 se bo v Sloveniji in na Madžarskem pričelo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let, prvič s šestnajstimi udeleženimi moštvi. Otvoritvena tekma turnirja bo odigrana v Mariboru, finalna pa v Ljubljani. Prvi večji dogodek evropskega prvenstva bo uradni žreb skupin, ki bi sicer moral biti v Ljubljani, a je epidemija koronavirusa posegla v prvenstvo že v samem začetku. Ples kroglic bo tako čez teden dni na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu, 10. decembra s pričetkom ob 12:30 uri. Žreb bo potekal brez gostov, ki so sicer stalnica Uefinih dogodkov ob podobnih priložnostih.

Ponedeljek, 30. november 2020 - 16:42

Šport/Šah

Zgodovinski dosežek Laure Unuk

Ljubljana, 30. november 2020 (MOREL)- Slovenska šahistka Laura Unuk je na turnirju 1°BDG Weekends v italijanskem mestu Bassano del Grappa osvojila 1. mesto s štirimi točkami iz petih partij. Z zmago na mednarodnem turnirju je potrdila svojo vrhunskost in s pridobitvijo novih ratinških točk najavila skorajšnjo osvojitev moškega IM naslova. 

Petek, 27. november 2020 - 11:04

Šport/Nogomet

Maradono pokopali v družinskem krogu

Buenos Aires, 27. november 2020 (MOREL/Fonet)- Legendarnega nogometaša Diega Maradona so pokopali v Buenos Airesu v družinskem krogu, saj je bilo na pogrebu samo 20 članov družine in najožjih prijateljev. Pokopali so ga v družinski grob, kjer sta pokopana njegova starša Diego in Dalme. 

Četrtek, 26. november 2020 - 22:36

Šport/Atletika

Roman Dobnikar ostaja predsednik Atletske zveze Slovenije

Ljubljana, 26. november 2020 (MOREL)- Dosedanji predsednik Ateltske zveze Slovenije Roman Dobnikar je na današnji volilni skupščini, ki je potekala na daljavo, dobil največ glasov od štirih kandidatov.

Sreda, 25. november 2020 - 18:27

Šport/Atletika

Častna listina olimpijskega komiteja Atletski zvezi Slovenije

Ljubljana, 25. november 2020 (MOREL)- Atletska zveza Slovenije (AZS) je od predsednika OKS - ZŠZ Bogdana Gabrovca prejela častno listino ob 100 letnici delovanja zveze. Priznanje je prevzel predsednik AZS Roman Dobnikar. 

Sreda, 25. november 2020 - 18:25

Šport/Kajakaštvo

Sloveniji dodeljeni dve svetovni prvenstvi za mladince in mlajše člane

Ljubljana, 25. november 2020 (MOREL)- Upravni odbor Mednarodne kajakaške zveze (ICF) je na sestanku, ki je potekal preko spleta, odločil, da Sloveniji dodeli organizaciji dveh prvenstev za mladince in mlajše člane v letu 2021. Prvo je slalomsko v Tacnu, ki bi sicer moralo na Savi potekati že letos, drugo pa spustaško v Solkanu.

Ponedeljek, 23. november 2020 - 22:34

Šport/Športno plezanje

Jernej Kruder po odličnem finalu postal evropski prvak v balvanih

Jernej Kruder

Jernej Kruder

Ljubljana, 23. november 2020 (MOREL)- V Moskvi je ta teden evropsko prvenstvo v športnem plezanju. Ponedeljek je bil dan za tekmo v balvanskem plezanju, kjer se je že v polfinalnem nastopu odlično izkazal Celjan Jernej Kruder, saj je edini osvojil štiri vrhove balvanskih smeri. V finalu je  samo ponovno dokazal, da je specialist za balvane in edini je v finalu splezal dva vrhova. Tretji balvan je osvojil v manj kot minuti, potem ko tega ni uspelo osvojiti nobenemu nasprotniku.

Sobota, 21. november 2020 - 18:40

Šport/Tenis

Djokovič brez finala

London, 21. november 2020 (MOREL/Fonet)- Najbojši teniški igralec sveta, Srb, Novak Djokovič se ne uspel uvrstiti v finale letošnjega skleptnega ATP turnirja v Londonu. V polfinalnem dvoboju je izgubil proti avstrijskemu igraldu Dominiku Timu v treh setih 7:5, 6:7 (9:11), 7:6 (7:5).

Petek, 13. november 2020 - 09:10

Šport/Športno plezanje

Kruder, Peharc in Lukanova odhajajo v Moskvo

Ljubljana, 13. november 2020 (MOREL)- Novembrskega evropskega prvenstva v športnem plezanju v Moskvi se bodo udeležili Vita Lukan, Jernej Kruder in Anže Peharc. Slednja se bosta potegovala za olimpijsko vozovnico, ženska kvota je že zasedena. Tekmovanje v ruski prestolnici bo od 21. do 29. novembra, slovenski reprezentanti letijo z brniškega letališča 19. novembra. Prva tekma bo v hitrostnem plezanju, vse tekme bo mogoče v živo spremljati preko IFSC YouTube kanala. Ta konec tedna bodo imeli člani reprezentance v Kopru še zadnji skupni trening.

Četrtek, 12. november 2020 - 18:34

Šport/Kajakaštvo

Žiga Lin Hočevar prejel nagrado za Fair Play OKS

Ljubljana, 12. november 2020 (MOREL)-  Kajakaš  Žiga Lin Hočevar je danes prejel nagrado za Fair Play OKS. Mladi športnik je namreč vrnil kolajno, osvojeno na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije, po tem ko je ugotovil, da je na progi naredil napako. Le-te sodniki niso opazili in mu je posledično niso dosodili.

Sreda, 11. november 2020 - 22:14

Bleda igra Slovenije in remi proti Azerbajdžanu

Ljubljana, 11. november 2020 (MOREL)- V prijateljski nogometni tekmi sta se nocoj v Stožicah izbani vrsti Slovenije in Azerbajdžana razšli neodločeno 0:0. Slovenski reprezentanti so pokazali dokaj medlo igro, gostje pa so pokazali, da niso reprezentanca, ki se jo da zlahka premagati.

Sreda, 11. november 2020 - 19:54

Šport/Atletika

Nacionalni razvojni načrt slovenske atletike 2021-2024

Ljubljana, 11. november 2020 (MOREL)- Volilna skupščina Atletske zveze Slovenije (AZS) bo 26. novembra in bo potekala videokonferenčno. Za predsednika je kandidaturo najavila četverica, največ v zgodovini zveze, ki letos obeležuje stoletnico.  Za predsednika kandidirajo sedanji prvi mož slovenske atletike Roman Dobnikar, nekdanji predsednik Peter Kukovica ter novinca v atletiki Klemen Boštjančič in Stojan Nikolič. Objavljamo Nacionalni razvojni načrt slovenske atletike 2021-2024, ki ga je pripravil še aktualni predsednik Roman Dobnikar. 

Torek, 3. november 2020 - 20:35

Šport/Nogomet

Izvršni odbor razrešil Gliho in imenoval Ačimovića

Kranj, 3. november 2020 (MOREL)- Novi izvršni odbor NZS je na svoji prvi seji, ta je zaradi okoliščin potekala preko videokonference, sprejel predlog predsednika NZS, Radenka Mijatovića, o razrešitvi Primoža Glihe z mesta selektorja reprezentance U-20/U-21. Novi selektor mlade reprezentance je postal Milenko Ačimović.

Ponedeljek, 2. november 2020 - 21:33

Šport/Nogomet

Novembra tri tekme, vrača se Iličić

Brdo pri Kranju, 2. november 2020 (MOREL)- Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na prijateljski tekmi z Azerbajdžanom ter obračunih v ligi narodov proti Kosovu in Grčiji. Pričakovano je spet na seznamu Josip Iličić. Predvsem bosta pomembni tekmi v ligi narodov, v kateri Slovenija v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi, praktično odpisana pa sta Kosovo in Moldavija z dvema oziroma eno točko. V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Četrtek, 29. oktober 2020 - 19:58

Šport/Nogomet

Umrl slavni hrvaški nogometaš Slaven Zambata

Zagreb, 29. oktober 2020 (MOREL/Fonet)-Nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama in jugoslovanske reprezentance Slaven Zambata je umrl  danes zjutraj, v starosti 80 let, so danes zapisali na spletni strani zagrebškega nogometnega kluba. Rojen je bil Sinju, kjeer je začel nogometno kariero v lokalnem klubu Junak, odkoder je prestopil v zagrebški Dinamo. 

Torek, 27. oktober 2020 - 20:20

Šport/Nogomet

Predsednik Nogometne zveze bo predlagal razrešitev Glihe

Kranj, 27. oktober 2020 (MOREL) - Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, Izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let. Odločitev za predlagano razrešitev je sprejeta na podlagi dejstev, ki jih je predsednik pridobil skozi opravljene razgovore. Ti potrjujejo, da gre za dlje časa trajajoče težave, ki so pripeljale do tega, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno.

Torek, 27. oktober 2020 - 20:17

Šport/Kajakaštvo

Slalomski svetovni pokal v Pauju brez Slovencev

Ljubljana, 27. oktober 2020 (MOREL)- Druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je predvidena med 6. in 8. novembrom v francoskem Pauju, a bo minila brez slovenske udeležbe. 

Torek, 27. oktober 2020 - 16:51

Šport/Jadranje

Verdeber in Cante bronasta v zadnji etapi evropskega pokala v razredu 29er

Garda, 27. oktober 2020 (MOREL)- Z bronasto medaljo na sklepnem dejanju evropskega pokala Eurocup 29er, ki se je po skupno 11 odjadranih plovih v štirih dneh danes končalo na Gardskem jezeru, sta dan zapečatila Rok Verdeber in Daniel Cante.Kljub številčno oklesteni udeležbi je v zadnji etapi evropskega pokala v razredu 29er letos sodelovalo 61 posadk iz 12 dražav na odlični tehnični ravni, regato pa so zaznamovale tudi lepe in raznolike razmere, s prijetnimi temperaturami in vetrom, ki je občasno dosegel tudi 18 vozlov hitrosti, zlasti zadnji dan dopoldne s krasnim severnim vetrom. 

Sobota, 24. oktober 2020 - 23:48

Šport/Nogomet

V ponedeljek volitve za predsednika NZS

Kranj, 24. oktober 2020 (MOREL)-  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.

Sobota, 24. oktober 2020 - 23:22

Šport/Jadranje

Uspešno evropsko prvenstvo tega mladinskega razreda

Portorož, 24. oktober 2020  (MOREL)-  Včeraj pozno popoldne se je v organizaciji Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža, v sodelovanju z Mednarodno organizacijo razreda optimist IODA in pod okriljem Jadralne zveze Slovenije, uspešno zaključilo evropsko prvenstvo tega mladinskega razreda. Glede na situacijo, ki je v letošnjem letu prisilila večino organizatorjev k odpovedi svojih jadralskih dogodkov, se je tako v Portorožu zgodil največji letošnji dogodek za ta jadralni razred, za jadralni klub Pirat pa eden največjih organizacijskih zalogajev v njegovi zgodovini.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 14:57

Šport/Kajakaštvo

EP v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu odpovedano

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Organizatorji evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bi moralo potekati med 4. in 7. novembrom v Solkanu, so po tehtnih razpravah in glasovanju odločili, da zaradi trenutnih okoliščin, omejitev in preprečevanja širjenja Covid-19 načrtovano evropsko prvenstvo na Soči odpovejo.

Sreda, 21. oktober 2020 - 19:22

Šport/Nogomet

Nadaljevanje prvenstev pod okriljem Nogometne zveze Slovenije

Kranj, 21. oktober 2020 (MOREL)-  - Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.

Ponedeljek, 19. oktober 2020 - 16:22

Šport/Atletika

Volilna skupščina atletske zveze preložena

Predsednik AZS Roman Dobnikar

Predsednik AZS Roman Dobnikar

Ljubljana, 19. oktober 2020 (MOREL)- Volilna skupščina Atletske zveze Slovenije (AZS), predvidena v četrtek, 22. oktobra v Ljubljani, je zaradi razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa prestavljena na poznejši termin.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej