Petek, 25. september 2020 - 08:27

Šport/Balinanje

V znamenju ženskega derbija

Nina Volčina Krim

Nina Volčina Krim

Ljubljana, 25. september 2020 (MOREL)- Po sredinem odmevnem Dnevu slovenskega športa z balinarji v Cerknici bodo konec tedna v ospredju ponovno ligaški boji v prvih in drugih državnih ligah ter v ligah za mlade.

Sreda, 23. september 2020 - 19:36

Šport/

Slovenci obeležili prvi dan slovenskega športa

Ljubljana, 23. september 2020 (MOREL)- Slovenci smo danes prvič obeležili dan slovenskega športa - le nekaj dni po izjemnem uspehu naših kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Osrednja prireditev se je odvijala na Trgu republike, kjer je bil postavljen največji športni poligon s pestro paleto vadb in dejavnosti za vse starosti. Navzoče so pozdravili tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ (Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez)  Janez Sodržnik in trojica, ki je zaslužna, da je natanko 20 let nazaj na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna.

Sreda, 23. september 2020 - 18:42

Šport

Danes praznujemo dan slovenskega športa

Celje, 23. september 2020 – Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je državni zbor letos sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih ter 23. september razglasil za dan slovenskega športa. Šport si svoj praznik nedvomno zasluži tako zaradi izjemnih dosežkov naših vrhunskih športnikov kot tudi zaradi pomembnega vpliva na naše zdravje in počutje. Dan slovenskega športa je namenjen promociji športa v najširšem smislu in k telesni aktivnosti ter zdravemu načinu življenja nagovarja tudi tiste, ki so se športu doslej iz različnih razlogov izogibali.

Mojca Gruškovnik iz  kabineta celjskega župana je v sporočilu za javnost zapisala:

Ponedeljek, 21. september 2020 - 22:17

Šport/Balinanje

V dvojicah naslov Kraglju in Begušu

Postojna, 21. september 2020 (MOREL)- Državno prvenstvo v igri dvojic v članski konkurenci v Postojni je prineslo zmagoslavje članoma pivškega Orlek Oro Met-a Mitji Kraglju in Roku Begušu, ki sta v izredno močni konkurenci ugnala vse nasprotnike. 

Ponedeljek, 21. september 2020 - 19:53

Šport/Nogomet

Dolgoletni reprezentančni kapetan zaključuje nogometno pot

Boštjan Cesar

Boštjan Cesar

Kranj, 21. september 2020 (MOREL)- Boštjan Cesar je reprezentančni dres in z njim kapetanski trak slovenske nogometne reprezentance zadnjič nadel pred več kot dvema letoma, ko je konec marca odigral svojo sto-prvo tekmo v dresu Slovenije. Potem ko mu je potekla pogodba z italijanskim Chievom, se je 38-letni branilec po sezoni 2019/20 odločil skleniti svojo nogometno kariero.

Nedelja, 20. september 2020 - 18:46

Šport/Balinanje

Naslovi Volčini, Petričevi in Martulaševi

Rebecca Martulaš

Rebecca Martulaš

Bistrica pri Tržiču, 20. september 2020 (MOREL)- Nedeljsko žensko državno prvenstvo v hitrostnem in natančnem zbijanju v članski in mladinski konkurenci v Bistrici pri Tržiču je prineslo zelo kakovostne predstave v vseh disciplinah.V natančnem zbijanju je bila med članicami najboljša predstavnica Pivke Oro Met Tadeja Petrič z najboljšima rezultatoma v obeh serijah. Drugo mesto je zasedla njena klubska kolegica Samanta Abram Štunf, medtem ko je tretje mesto pripadlo Leji Vehovec iz ljubljanskega Krima. V hitrostnem zbijanju se je državnega naslova veselila Idrijčanka v dresu ljubljanskega Krima Nina Volčina z 38 točkami v velikem finalu. Vehovčeva je osvojila drugo mesto, medtem ko je na tretji stopnički zmagovalnega odra pristala Petričeva. V mladinski konkurenci je v obeh disciplinah slavila Rebecca Martulaš iz pivškega kluba, ki sta ji družbo na stopničkah delali Janja Roj in Tina Fermo (obe ŠB Korte - Izola).

Nedelja, 20. september 2020 - 18:39

Šport/Jadranje

Dobili smo državne prvake v razredih laser standard in laser 4.7

Porotorož, 20. september 2020 (MOREL)- V Portorožu je ta konec tedna potekalo državno prvenstvo razredov laser 4.7 in laser standard v organizaciji Jahtnega kluba Portorož, na katerem je bilo prijavljenih 40 posadk, 24 v razredu laser 4.7  in 13 v razredu laser standard. Jadralci so se oba dneva pomerili na polju v obliki palice, ki je bilo postavljeno pred Piransko punto.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:31

Šport/Jadranje

Toni in Marina Vodišek dobro opravila prvi skupni preizkus na EP formula kite mešano

Toni Vodišek

Toni Vodišek

Traunsee, 20. september 2020 (MOREL)- Danes se je na jezeru Traunsee v Avstriji končalo mešano evropsko prvenstvo v razredu formula kite, ki je potrjen format tekmovanja za poletne olimpijske igre v Parizu 2024, kjer sta Slovenijo zastopala brat in sestra Toni in Marina Vodišek. Prvenstvo je potekalo v obliki štafete, kjer se na štartu menjavata moški in ženska iz iste ekipe, vsak dan pa se je zamenjal vrstni red, kateri del ekipe je štartal najprej – enkrat so prvi začeli moški, drugič ženske. Na tem evropskem prvenstvu so se najboljši kajtarji predvsem spoprijeli s formatom mešanih ekip, saj je to novost za vse, posamične discipline pa ne bo na programu OI v Franciji. Slovensko ekipo sestavljata brat in sestra Vodišek, ki sta prvenstvo končala na 10. mestu, za Slovenijo pa šteje njuna uvrstitev po državah 5. mesto.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:26

Šport/Balinanje

Vodilni ne popuščajo

Borut Margon

Borut Margon

Ljubljana, 20 september 2020 (MOREL)- Sobotni prvenstveni obračuni v prvih in drugih ligah so prinesli zmage vodilnih zasedb. V ženski ligi sta ekipi Pivke Oro Met in Krima točkovno izenačeni, v prvi ligi prednjači Mengeš Rakoll, v drugih ligah pa Tržič AC Žepič in Kozlek.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:22

Šport/Kajakštvo

Savšek ubranil naslov evropskega prvaka, enako tudi ekipa kanuistov

Praga, 20. september 2020 (MOREL)- V Pragi se je z nastopi kajakašic in kanuistov zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Za izjemen uspeh je poskrbel Benjamin Savšek, ki je ubranil lanski naslov evropskega prvaka. Njegov uspeh sta s četrtima mestoma dopolnila Luka Božič med kanuisti in Eva Terčelj med kajakašicami. Prav ob koncu prvenstva so kanuisti ubranili naslov ekipnih evropskih prvakov, ekipa kajakašic pa je bila četrta.

Sobota, 19. september 2020 - 17:45

Šport/Kajakštvo

Kauzar viceprvak Evrope

Praga, 19. september 2020 (MOREL)- Na evropskem prvenstvu  v slalomu na divjih vodah v Pragi, kjer je Peter Kauzer priveslal do naslova evropskega podprvaka, prav tako druga pa je bila tudi ekipa kanuistk v postavi Alja Kozorog, Lea Novak, Eva Alina Hočevar.

Sobota, 19. september 2020 - 07:26

Šport/Nogomet

Tudi v drugo boljše od Turčije

Kranj, 19. september 2020 (MOREL)- KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021- SLOVENIJA – TURČIJA 3:1 (2:1)Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Kranju premagala Turčijo s 3:1 (2:1). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca v skupini A igrale 23. oktobra v Rusiji, ki je danes doživela domači poraz proti Nizozemski (0:1).

Petek, 18. september 2020 - 17:36

Šport/Kajakštvo

Prva ovira EP v Pragi preskočena

Praga, 18. september 2020 (MOREL)- Ob posebnih varnostnih ukrepih in za zaprtimi vrati se je v Pragi s kvalifikacijami začelo člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na Vltavi je mesto med polfinalisti lovilo trinajst slovenskih čolnov, dvanajsterica je uvodno oviro uspešno preskočila. Luka Božič je v kvalifikacijah kanuistov zasedel tretje mesto, Benjamin Savšek je bil četrti, Anže Berčič osmi, Eva Alina Hočevar je bila med kanuistkami osma, med kajakašicami 13., Ajda Novak je bila deseta, Peter Kauzer med kajakaši deveti, Niko Testen pa 14. Z drugo vožnjo so napredovali še Eva Terčelj, Jure Lenarčič, Alja Kozorog in Lea Novak, žal pa je v kvalifikacijah obtičal Vid Kuder Marušič.

Četrtek, 17. september 2020 - 21:45

Šport/Balinanje

Za naslove na Postojnskem in Gorenjskem

Ljubljana, 17. september 2020 (MOREL)- V nedeljo bo Balinarski klub Postojna gostil državno prvenstvo v igri dvojic v kategoriji članov, v Bistrici pri Tržiču pa se bodo za naslove merile članice in mladinke v hitrostnem ter natančnem zbijanju. Že v soboto bodo na sporedu prvenstvene tekme v prvi in drugi ligi.

Sreda, 16. september 2020 - 17:58

Šport/Kajakštvo

Svetovni pokal v spustu odpovedan

Ljubljana, 16. september 2020 (MOREL)- Španska kajakaška zveza je danes sporočila, da so zaradi trenutne situacije primorani odpovedati tekmo svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bi morala ob koncu oktobra potekati v La Seu d'Urgellu. 

Ponedeljek, 14. september 2020 - 22:22

Šport/Nogomet

Izdatna pomoč NZS klubskemu nogometu v času epidemije

Brdo pri Kranju, 14. september 2020 (MOREL)-  Nogometna zveza Slovenije na zadnji seji izvršnega odbora NZS sprejela nov sveženj pomoči nogometnim klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in finančnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 evrov, skupaj pa že dobrih 753.000 evrov.

Nedelja, 13. september 2020 - 23:02

Šport/Balinanje

Na vrhu Pivka Oro Met, Mengeš, Kozlek in Tržič AC Žepič

Ljubljana, 13. september 2020 (MOREL)- Sobotni prvenstveni obračuni v državnih balinarskih ligah niso bistveno spremenili stanja na lestvicah. Vodilna zasedba 1. lige- članice je še naprej pivški Oro Met, medtem ko v moški prvi ligi dominira Mengeš Rakoll.

Sobota, 12. september 2020 - 21:34

Šport/Kajakštvo

Pred slalomisti EP v Pragi

Ljubljana, 12. september 2020 (MOREL)- V času, ko se običajna slalomska sezona približuje zadnji tekmi, bo Praga gostila premiero in hkrati vrhunec letošnje mednarodne slalomske sezone – evropsko člansko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Zaradi epidemije bo tekmovanje zaprto za splošno javnost, na prizorišču pa bodo v veljavi varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa. Slovenske barve bo zastopala dvanajsterica reprezentantk in reprezentantov, ki so že v Pragi in se vneto pripravljajo na tekmo sezone.

Četrtek, 10. september 2020 - 23:45

Šport/Balinanje

Vodilni doma v lov na nove zmage

Ljubljana, 10. september 2020 (MOREL)- Vse vodilne ekipe v državnih ligah za ženske in moške bodo ta konec tedna igrale na domačih igriščih in skušale še dodatno povečati naskok pred zasledovalci.V prvi ligi za članice bo pivški Oro Met v soboto dopoldne gostil Agrochem Hrast, ki je na obeh domačih obračunih proti Krimu in idrijskem Kolektorju pokazal zobe, a ostal brez točk. Idrijčanke čaka zahteven obračun s Krimovkami, ki so minulo soboto remizirale z zasedbo iz Bistrice pri Tržiču. Eva Hervol in soigralke bodo skušale točko iz prestolnice oplemenititi z domačo zmago proti Desklam, medtem ko bosta Šiška in Deskle lovili prve prvenstvene točke.

Četrtek, 10. september 2020 - 23:04

Šport/Atletika

8. Konjiški maraton napolnil tekaške prijave, navijačev ne bo

Slovenske Konjice, 10. september 2020 (MOREL)  – Tudi 8. Konjiški maraton je predčasno zaprl prijave, še hitreje kot leta poprej, seveda pa je razlog za še hitrejšo zaprtje letos mogoče pripisati tudi strogim ukrepom NIJZ, ki se jih je lani najbolje organizirana tekaška prireditev dolžna držati. Letošnja nenavadna izvedba 8. Konjiškega maratona bo tokrat potekala v dveh dneh: v soboto, 26. septembra, na 5 km, in v nedeljo, 27. septembra, na 10 km. Tako imenovani Maraton z dušo je dosegel maksimalno število tekačev in zato tudi letos predčasno zaprl prijavnico. Zaradi ukrepov NIJZ, ki so jih v času epidemije dolžni upoštevati, so število tekačev letos omejili s siceršnjih 1500 na nekaj manj kot 1000 in tako prijavnico zaprli še prej kot prejšnja leta.

Četrtek, 10. september 2020 - 20:24

Šport/Nogomet

Ženska reprezentanca naslednji petek proti Turčiji

Brdo pri Kranju, 10. septgember 2020 (MOREL)-  Slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki jo vodi Borut Jarc, prihodnji  petek nadaljuje s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2022. Slovenija se bo 18. septrembra ob 20h pomerila s Turčijo. Na zadnji tekmi teh dveh reprezentanc je Slovenija v gosteh slavila s 6:1. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Bledu.

Torek, 8. september 2020 - 22:00

Šport/Šah

Igrajo za naziv državnih šahovskih prvakov

Portorož, 8. september 2020 (MOREL)- V Portorožu poteka državno prvenstvo v šahu , kjer se šahisti in šahistke merijo tako v absolutni članski konkurenci, kot tudi za naslove pri članicah, mladincih, mladinkah in veteranih. Odigranih je bilo že 7 kol. 

Ponedeljek, 7. september 2020 - 23:15

Šport/Tenis

Djokoviču 10.000 dolarjev kazni

New York, 7. september 2020 (MOREL/Fonet)- Prvi igralec tenisa na svetu Novak Djokovič je kaznovan s 10.000 dolarji kazni zaradi nedostojnega obnašanja na US open turnirju, kjer so ga diskvalificirali zaradi nenamernega zadetka s teniško žogico linijske sodnice v vrta.

Ponedeljek, 7. september 2020 - 22:33

Šport/Balinanje

Izenačeno v vseh ligah

Ljubljana, 7. september 2020 (MOREL)- Konec tedna so balinišča širom Slovenije gostila številne prvenstvene obračune tako v članskih kot v mlajših kategorijah. V elitni ženski ligi sta v vodstvu Pivka Oro Met in Kolektor Idrija, v prvi moški ligi vrh lestvice zaseda Mengeš Rakoll, med drugoligaši pa najbolje kaže Kozleku, Tržič AC Žepiču in Sodražici.

Ponedeljek, 7. september 2020 - 19:17

Šport/Kajakštvo

Spust na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu bo

Ljubljana, 7. september 2020 (MOREL)- Evropska kajakaška zveza je na podlagi trenutnega stanja in dostopnih informacij potrdila organizacijo evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu. 

Četrtek, 3. september 2020 - 10:33

Šport/Kolesarjenje

Ta vikend na kolo: Barjanka in Maraton Franja

Ljubljana, 3. september 2020 (MOREL)- Ta vikend bo kolesarski: 5. in 6. septembra se bo v Sloveniji odvil že 39. Maraton Franja, ki ga podpirata tudi mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana, saj ima športni turizem velik multiplikativni potencial. Poleg tega so trase Barjanke, kronometra, družinsko-šolskega maratona ter deloma krajšega in daljšega maratona speljane čez kraje v regiji osrednje Slovenije.

Četrtek, 3. september 2020 - 10:21

Šport/Šah

Začelo se je 30. prvenstvo Slovenije v šahu

Jan Šubelj

Jan Šubelj

Portorož, 3. september 2020 (MOREL)- V portoroškem Bernardinu se bo danes začelo  30. prvenstvo samostojne Slovenije v šahu. Organizirajo ga Šahovska zveza Slovenije, DŠM Celje in ŠD Piran. Zaradi izrednih okoliščin ob pandemiji koronavirusa bodo v isti skupini ob absolutnem prvenstvu potekala tudi žensko, seniorsko in mladinsko prvenstvo.

Četrtek, 3. september 2020 - 09:09

Šport/Balinanje

Vikend za sladokusce

Ljubljana, 3. september 2020 (MOREL)- Balinarski navdušenci bodo imeli konec tedna polne roke dela, saj bo na sporedu obilo prvenstvenih obračunov. Na delu bodo najboljši ženski klubi, moški prvoligaši in zahodni drugoligaši bodo na delu kar dvakrat, prvič pa bodo moči merili tudi klubi v ligi U-14.

Sobota, 29. avgust 2020 - 23:44

Šport/Balinanje

Uvodni boji napovedali zanimivo sezono

Ljubljana, 29. avgust (MOREL)- Prvi krog sezone 2020/21 je prinesel obilo izenačenih obračunov, kar napoveduje zelo zanimivo sezono. Prvoligaško tekmovanje so najbolj odločno odprle Pivčanke, zmage pa so se veselile tudi branilke naslova iz Ljubljane. Že prvi krog nove sezone je prinesel obračun najboljših ženskih zasedb minule sezone. Krimovke so na sobotnem gostovanju v Kobjeglavi odlično začele in si priigrale visoko prednost, ki jo oslabljene domačinke v končnici tekme niso uspele izničiti. Hitro so stvari na svoje mesto postavile okrepljene Pivčanke, ki gostjam iz Deskel niso prepustile niti drobtinic, zmagovit uvod v novo sezono pa se je posrečil tudi Idrijčankam in zasedbi iz Bistrice pri Tržiču.

Ponedeljek, 24. avgust 2020 - 23:35

Šport/Nogomet

Aluminij v disciplinskem postopku, tri točke Mariboru

Brdo pri Kranju, 24. avgust 2020 (MOREL) - Nogometni klub iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je bila prisiljena odpovedati zadnjo tekmo uvodnega kroga jubilejne tridesete sezone, stekli pa so tudi postopki proti klubu.

Ponedeljek, 24. avgust 2020 - 11:13

Šport/Balinanje

Reprezentančna selektorja zadovoljna z videnim

Ljubljana, 24. avgust 2020 (MOREL)- Minuli konec tedna sta se prvič po daljšem času zbrali obe članski reprezentančni balinarski selekciji. Izbranke in izbranci selektorjev Mihe Sodca in Davorja Janžiča so prikazali visok nivo pripravljenosti. Razširjeni reprezentančni selekciji sta od petka do nedelje brusili formo za nadaljevanje koledarskega leta, v katerem sta evropski prvenstvi v obeh kategorijah še pod vprašajem. Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je imel v balinarski dvorani Trata v Škofji Loki na voljo Aleša Borčnika, Anžeta Petriča, Dejana Tonejca, Marka Švaro, Martina Zdauca, Tadeja Premruja, Gregorja Severja, Erika Čeha, Gašperja Povha, Žana Sodca in Jako Kosirnika, svojo odsotnost pa je opravičil zgolj Jure Kozjek. Janžičevi izbranci so potrdili, da slovensko moško balinanje upravičeno sodi v sam svetovni vrh, saj so na treningih dosegali odlične rezultate v tehničnih disciplinah, v katerih je izstopal Aleš Borčnik z 49 zadetki, ter igri v krog.

Nedelja, 23. avgust 2020 - 22:27

Šport/Jadranje

Dober povratek na velika tekmovanja za Tonija Vodiška

Koper, 23. avgust 2020 (MOREL)- Na petem mestu je Toni Vodišek zaključil letošnje evropsko prvenstvo v razredu formula kite - posamično, na katerem sta med 92 sodelujočimi športniki iz 19 držav skupaj s sestro Marino Vodišek zastopala Slovenijo, ki pa je na koncu osvojila 20. mesto.

Nedelja, 23. avgust 2020 - 22:24

Šport/Odbojka

Zemljak in Pokeršnik v Badnu na koncu četrta

Ljubljana, Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta nastopila na turnirju svetovne serije v Badnu, drugem tekmovanju pod okriljem FIVB po pandemiji Covid-19. Naša predstavnika sta se brez poraza prebila v polfinale, na koncu pa po dveh nesrečnih porazih osvojila četrto mesto.

Nedelja, 23. avgust 2020 - 22:14

Šport/Kajakštvo

V Tacnu zadnja izbirna tekma dala dokončno podobo slalomske reprezentance

Tacen, 23. avgust 2020 (MOREL)- V okviru članskega slovenskega pokala HSE v slalomu na divjih vodah in državnega prvenstva za mladince je v Tacnu potekala še zadnja izbirna tekma za sestavo slalomske reprezentance. V finalu slovenskega pokala so se zmag veselili kanuistka Alja Kozorog, kajakašica Eva Terčelj, kanuist Anže Berčič in kajakaš Žan Jakše.

Nedelja, 23. avgust 2020 - 21:39

Šport/Hitrostno rolanje

Zmagi v obeh konkurencah odšli v Italijo

Ljubljana, 23. avgust 2020 (MOREL)- Zmagovalca mednarodnega ljubljanskega polmaratona na 21 km v hitrostnem rolanju sta bila italijanska tekmovalce Andreja Bighin in Laura Loranzato. Rolerskemu klubu Ljubljana, ki letos praznuje 10 letnico delovanja, je uspelo ob izdatni pomoči mestne občine Ljubljana in Darsa, pripraviti tekmovalno progo v dolžini 2,6 km na Štajerski cesti od rondoja Tomačevo do rondoja Kranjčeva. Dovoljenje za nastop je imelo zaradi pandemije koronavirusa 70 tekmovalcev, vendar zaradi novih omejitev vstopa v Slovenijo, ki so začele veljati v petek, niso mogli dopotovati številni že prijavljeni tekmovalci iz tujine.

Sobota, 22. avgust 2020 - 08:22

Šport/Nogomet

Španci boljši od Italijanov

Koeln, 22. avgust 2020 (MOREL/Fonet)- Nogometaši Seville so že šestič slavili v evropski ligi, ko so sinoči v Koelnu v finalu premagali milanski Inter s 3:2 (2:2).

Petek, 21. avgust 2020 - 06:58

Šport/Nogomet

Fifa napoveduje veliko spremembo

Zurich, 21. avgust 2020 (MOREL/Fonet)- Mednarodna nogometna federacija (Fifa) je napovedala revolucionarno spremembo pravila, da bi lahko nogometaši zamenjali nacionalne oziroma državne reprezentance, za katere bi želeli igrajo.

Četrtek, 20. avgust 2020 - 22:43

Šport/Kajakštvo

Na Savskih brzicah bo čez vikend znova živahno

Ljubljana, 20. april 2020 (MOREL)- V soboto in nedeljo bodo savske brzice gostile še tretjo in četrto izbirno tekmo v slalomu na divjih vodah, pa tudi državno prvenstvo za člane, mlajše člane in mladince.

Sreda, 19. avgust 2020 - 22:40

Šport/Odbojka

Za uvod v prvenstvo že prva derbija

Ljubljana, 19. avgust 2020 (MOREL)- Slovensko odbojkarsko prvenstvo se bo s tekmami 1. kroga prve odbojkarske lige v moški in ženski konkurenci začelo v soboto, 19. septembra, ko se bodo najboljša slovenska moštva podala v boj za lovoriko. Naslov prvakov bosta branila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley.

Sreda, 19. avgust 2020 - 22:36

Šport/Balinanje

Dekleta v Ljubljani, fantje v Škofji Loki

Ljubljana, 19. avguist 2020 (MOREL)- Ženska in moška balinarska reprezentanca bosta konec tedna opravili prve daljše priprave v letošnjem koledarskem letu. Dekleta se bodo zbrala v Ljubljani, fantje pa v Škofji Loki. Vodstvo Balinarske zveze Slovenije je selektorjema ženske in moške izbrane vrste ponudilo priložnost, da preveri trenutno pripravljenost izbrank in izbrancev ter postavi temelje za prihodnost.

Sreda, 19. avgust 2020 - 16:41

Šport/Hitrostno rolanje

Ljubljana bo v nedeljo gostila tekmo v hitrostnem rolanju

Ljubljana, 19. avgust 2020 - Ljubljana bo v nedeljo, 23. avgusta, gostila mednarodno tekmo v hitrostnem rolanju Vsi na rolarje. Rolerski klub Ljubljana, ki letos praznuje 10 letnico delovanja, je dobil zeleno luč za organizacijo 21 km dolgega rolerskega polmaratona šele pred dvema tednoma. Soorganizatorica tekme je tudi mestna občina Ljubljana, saj bo krožna trasa potekala na Štajerski cesti od športnega centra Stožice do rondoja Štajerske ceste s Kranjčevo ulico. 

Petek, 14. avgust 2020 - 21:06

Šport/Jadranje

Začenja se mladinsko evropsko prvenstvo v razredu laser 4.7

Koper, 14. avgust 2020 (MOREL)- Z današnjim dnem se v Vilamouri na Portugalskem uradno začenja evropsko prvenstvo v razredu laser 4.7, na katerem bo nastopila petčlanska slovenska mladinska reprezentanca: Alenka Valenčič, Luka Zabukovec, Ivan Vakhrushev, Lana Vidmar in Benjamin Aganovič. Po sobotni poskusni regati bodo s prvimi kvalifikacijskimi plovi začeli v nedeljo, 16. avgusta, prvenstvo pa se zaključi v petek, 21. avgusta. 

Četrtek, 13. avgust 2020 - 20:28

Šport/Tenis

Djokovič se vrača na teniška igrišča

Beograd, 13. avgust 2020 (MOREL/FoNet) - Najboljši teniški igralec na svetu Novak Djokovič je potrdil, da bo ta mesec  sodeloval na turnirjih US Open in  Western & Southern Open, ki bosta potekala v New Yorku, so danes uradno potrdili. Djokovič bo v New York dopotoval v soboto.

Sreda, 12. avgust 2020 - 23:13

Šport/Balinanje

Reprezentance ponovno v pogonu

Ljubljana, 12. avgust 2020 (MOREL)- Po daljši pavzi se s 15. avgustom začenja tudi nova reprezentančna balinarska sezona. Premierni nastop slovenske izbrane vrste bo na sporedu v soboto na turnirju v Hrpeljah, nato pa bodo sledile priprave in novi turnirji. Kljub odpovedi številnih mednarodnih tekmovanj čaka slovenske balinarske reprezentance zelo pestra druga polovica koledarskega leta. V soboto bodo tri reprezentančne dvojice nastopile na močnem turnirju v Hrpeljah, v naslednjih dveh tednih pa bodo na sporedu reprezentančne priprave ženske in moške izbrane vrste ter turnir v Sežani.

Nedelja, 9. avgust 2020 - 22:22

Šport/Kajakaštvo

Špela Ponomarenko Janić državna prvakinja še na 500 metrov

 Murska Sobota, 9. avgust 2020 (MOREL)- V Murski Soboti je potekal še drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. V konkurenci kajakašic na 500 metrov si je naslov prvakinje priveslala Špela Ponomarenko Janić, med kajakaši je bil najboljši Rok Šmit, med kanuisti pa Dejan Jakomin. Najhitrejši moški kajakaški dvojec na 200 metrov je bil Rok Šmit – Miha Fartek, ženski pa Mia Medved – Eva Jeklin. Med dvojci na 1000 metrov sta slavila Anže Urankar in Simon Oven ter Tjaša in Manca Mikelj, na 5000 metrov pa Jošt Zakrajšek in Tjaša Mikelj.

Sobota, 8. avgust 2020 - 23:39

Šport/Kajakaštvo

V Murski Soboti podelili prve kolajne državnega prvenstva

Murska Sobota, 8. avgust 2020 (MOREL)- S posamičnimi tekmami na 200 in 1000 metrov ter preizkušnjami dvojcev na 500 metrov se je na Soboškem jezeru začelo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. V najbolj pričakovani tekmi dneva je Špela Ponomarenko Janić slavila med kajakašicami na 200 metrov, Rok Šmit pa je postal državni prvak med kajakaši na tej razdalji. Jošt Zakrajšek je brez težav dobil člansko tekmo kajakašev na 1000 metrov, medtem ko je med kajakašicami zmagala Ana Šteblaj. Na obeh razdaljah je bil v kanuju med člani najhitrejši Dejan Jakomin.

Sobota, 8. avgust 2020 - 17:05

Šport/Nogomet

Z elektivo v Aluminiju hitro izločili okuženega nogometaša

Brdo pri Kranju, 8.a vgust 2020 (MOREL)- Slovenski nogomet je včeraj razveselila novica, da so nogometaši NK Domžal prestali testiranje za COVID-19 z negativnimi rezultati, danes pa so iz tabora Aluminija iz Kidričevega sporočili, da je v njihovih vrstah igralec, ki je pozitiven na COVID-19. Nogometaš Aluminija v zadnjih dneh sicer ni bil v stiku z moštvom, saj je zaradi procesa elektive preventivno ostal doma, včerajšnji test pa je pokazal, da je pozitiven na COVID-19.

Petek, 7. avgust 2020 - 22:57

Šport/Kajakaštvo

Sprinterji za državne naslove v Murski Soboti

Murska Sobota, 7. avgust 2020 (MOREL)- Pred nami je sprintersko obarvan vikend, saj bo Murska Sobota gostila državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Na Soboškem jezeru se bodo predstavili tako člani in članice, mlajši člani in članice, starejši in mlajši mladinci oziroma mladinke, kot tudi starejši in mlajši dečki in deklice. 

Sreda, 5. avgust 2020 - 19:50

Šport/Kajakaštvo

ECA potrdila še dve evropski prvenstvi

Ljubljana, 5. avgust 2020 (MOREL)- Evropska kajakaška zveza je ta teden potrdila še dve evropski prvenstvi, in sicer v kajakaškem maratonu ter v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bosta na sporedu med 1. in 4. oktobrom 2020, če se situacija v državah gostiteljicah seveda v tem času kritično ne poslabša.

Sreda, 22. julij 2020 - 22:06

Šport/Šah

Jan Šubelj s 16 leti najmlajši slovenski mednarodni mojster

Ljubljana, 22. julij 2020 (MOREL)- Na sedežu Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani je včeraj potekala novinarska konferenca z naslovom Šah v času covid-19. Podpredsednica upravnega dobra ŠZS Darja Kapš je spregovorila o mednarodnemu dnevu šah, ki smo ga obeležili 20. julija, ki je tokrat spričo covid-19 potekal predvsem v spletni obliki turnirjev, ne pa z večjimi prireditvami. Poudarila je izvrsten dosežek mladega Jana Šublja, ki je na nedavno končanem odprtem turnirju v St. Veitu na avstrijskem Koroškem osvojil še zadnjo normo za naziv mednarodnega mojstra. Matej Šebenik, mladinski selektor in član strokovnega sveta, je predstavil šahovsko dogajanje v času pandemije, ki se je pretežno prestavilo na svetovni splet. Med drugim bo na ta način letos potekala tudi spletna šahovska olimpijada, kjer bo nastopilo 163 ekip. Slovenija bo nastopala s člani in članicami, med temi tudi z Domžalčanko Tejo Vidic, ter dvema mladinkama in mladincema.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej