Sreda, 19. avgust 2020 - 22:36

Šport/Balinanje

Dekleta v Ljubljani, fantje v Škofji Loki

Ljubljana, 19. avguist 2020 (MOREL)- Ženska in moška balinarska reprezentanca bosta konec tedna opravili prve daljše priprave v letošnjem koledarskem letu. Dekleta se bodo zbrala v Ljubljani, fantje pa v Škofji Loki. Vodstvo Balinarske zveze Slovenije je selektorjema ženske in moške izbrane vrste ponudilo priložnost, da preveri trenutno pripravljenost izbrank in izbrancev ter postavi temelje za prihodnost.
Novinec na mestu selektorja moške reprezentance Davor Janžič je na tridnevne priprave povabil 12 balinarjev, opravičeno pa bo odsoten zgolj Jure Kozjek. Med povabljenimi so mladi upi Gašper Povh, Žan Sodec, Erik Čeh in Jaka Kosirnik, standardni reprezentanti Dejan Tonejc, Aleš Borčnik in Anže Petrič ter balinarji, ki so v preteklosti že nosili reprezentančni dres na mednarodnih prireditvah Tadej Premru, Gregor Sever, Martin Zdauc in Marko Švara.
"Od fantov pričakujem maksimalno angažiranost. Vem, da trenutno niso v ligaškem pogonu, zato je to odlična priložnost, da z resnimi treningi zaštartamo v novo sezono. Želim si, da se fantje spoznajo med sabo. Poskusili bomo uigrati kakšno dvojico oziroma štafetni par. Za prve priprave bova skupaj s pomočnikom Bojanom Berčičem dala poudarek skupinskemu duhu. Povabljenih je 12 igralcev, največ časa pa bomo posvetili igranju dvojic," je pojasnil Janžič. 
Od petka do nedelje se bodo na balinišču BŠK Krim na ljubljanskem Rakovniku družile tudi najboljše slovenske balinarje, ki jih vodi Miha Sodec. Z izjemo opravičeno odsotnih Sare Jenčič in Tanje Marc bo imel Sodec s pomočnikom Milanom Bozovičarjem na voljo preostalih 12 povabljenih reprezentančnih kandidatk: Nino Volčina, Tadejo Petrič, Ano Pevec, Evo Hervol, Mio Švara, Sonjo Debevec, Ivo Guštin, Petro Pivk Lukančič, Rebecco Martulaš, Evo Žerjal, Lejo Vehovec in Aneto Fidel. To so sporočili iz BZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej