Petek, 14. avgust 2020 - 21:06

Šport/Jadranje

Začenja se mladinsko evropsko prvenstvo v razredu laser 4.7

Koper, 14. avgust 2020 (MOREL)- Z današnjim dnem se v Vilamouri na Portugalskem uradno začenja evropsko prvenstvo v razredu laser 4.7, na katerem bo nastopila petčlanska slovenska mladinska reprezentanca: Alenka Valenčič, Luka Zabukovec, Ivan Vakhrushev, Lana Vidmar in Benjamin Aganovič. Po sobotni poskusni regati bodo s prvimi kvalifikacijskimi plovi začeli v nedeljo, 16. avgusta, prvenstvo pa se zaključi v petek, 21. avgusta. 

Vodja odprave Jakob Božič, ki bo skupaj s trenerjem Matijo Čokom skrbel za slovenski nastop, se je s svežimi informacijami oglasil s prizorišča. "Letošnje evropsko prvenstvo v razredu laser 4.7 bo nekaj posebnega, prav gotovo ga bo zaznamovala najnižja udeležba doslej na tovrstnih prvenstvih. Nekatere reprezentance so v celoti ostale doma, med bolj konkurenčnimi na primer turška, iz drugih držav pa so večinoma na prvenstvo poslali le najboljše jadralce, za katere pričakujejo vrhunski rezultat," je povedal vodja odprave Jakob Božič.

Naši mladi jadralci so na Portugalskem v teh dneh opravili tudi dva treninga z Grki, Belgijci, Italijani, Švicarji in še nekaterimi drugimi jadralci. "Na prvem treningu so imeli veter hitrosti med 18 in 22 iz zahoda, ki ga je spremljal velik val. Potrebovali so nekaj časa, da so se privadili na val, posebej v krmo. Na drugem treningu pa je veter pihal s hitrostjo okoli 5 vozlov iz JZ, iz smeri oceana in obračal v dolgih intervalih. Jadralci so se precej dobro znašli," je razmere za jadranje opisal Božič. V času poteka prvenstva na prizorišču pričakujejo veter iz smeri med JZ in SZ z močjo med 7 in 15 vozlov hitrosti. "Našim jadralcem bi takšni pogoji ustrezali. V nedeljo se bomo praktično prvič letos pomerili z najboljšimi jadralci v Evropi in svetu. Kljub vsem omejitvam, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, smo letos veliko in dobro trenirali. Težko je napovedati natančno, a pričakujem dober rezultat," je v pričakovanju prvih regat slovenskih mladinskih reprezentantov v razredu laser 4.7 sklenil Božič. To so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej