Četrtek, 10. september 2020 - 20:24

Šport/Nogomet

Ženska reprezentanca naslednji petek proti Turčiji

Brdo pri Kranju, 10. septgember 2020 (MOREL)-  Slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki jo vodi Borut Jarc, prihodnji  petek nadaljuje s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2022. Slovenija se bo 18. septrembra ob 20h pomerila s Turčijo. Na zadnji tekmi teh dveh reprezentanc je Slovenija v gosteh slavila s 6:1. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Bledu.

„Vsi smo v velikem pričakovanju, da se spet srečamo, skupaj treniramo in tekmujemo v teh kvalifikacijah, ki so za nas zelo pomembne. Zavedamo se, strokovni štab skupaj z igralkami, da je treba do konca narediti še nekaj pozitivnih rezultatov. Le ti bi nas postavili v pozicijo, da se lahko resno vključimo v boj za potnice na evropsko prvenstvo,“je  uvodoma povedal selektor Jarc, ki je ob tem opozoril, da ni vse odvisno le od Slovenije, ki bo pozorno spremljala tudi tekmo med Rusijo in Nizozemsko. “Rusinje bi morale to izgubiti, potem pa pridemo mi v položaj, da gremo lahko iskati v Rusijo sladke jagode,“ je  slikovito dodal Borut Jarc, ki je v minulih tednih in mesecih pozorno spremljal dogajanje z njegovimi varovankami. „Smo v stiku, obisku pa niso mogoči. Po zadnjih podatkih imamo nekaj poškodb, trojec Adrijana Mori, Izabela Križaj, Ana Milović ni v delovnem procesu. Z malo poškodbo se je ubadala Sara Agrež, a že trenira. Kako je z njo detajlno, bo jasno na zboru,“ je povedal Jarc.

Slovenija je dosedaj odigrala šest tekem v teh kvalifikacijah, zbrala je po tri zmage in tri poraze. Pred njo je tokratna tekma s Turčijo, oktober bo v znamenju gostovanj v Rusiji in Estoniji. Prav Estonija pa za konec kvalifikacij decembra prihaja v Slovenijo. Selektor Jarc je z mislimi pri vsaki naslednji tekmi, torej tisti proti Turčiji.
„Turčijo smo v gosteh suvereno premagali, 6:1 je bilo. A se ne smemo zanašati na ta rezultat. Miselnost in pristop morata biti taka, kot da je pred nami nasprotnik precej višje kvalitete. Ne pozabimo pa, da so Turkinje lahko zelo nepredvidljive. To se je izkazalo proti močnejšim reprezentancam, te posnetke pa smo si že ogledali,“ je nadaljeval Jarc, in dodal: „Tekma s Turčijo je dobrodošla pred oktobrskima gostovanjema v Rusiji in Estoniji. Verjamem, da bodo vse naše igralke na želenem nivoju, da še popravimo točkovno bero. Vem in verjamem, da se bodo kvalitetno odzvale tako na treningu kot tekmi!“

V kvalifikacijah sodeluje 47 reprezentanc, ki so razdeljene v devet skupin – dve skupini s šestimi ekipami in sedem skupin s petimi ekipami. Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrsti devet prvakinj skupin in po tri najboljše drugouvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugouvrščenih gre v dodatne kvalifikacije. Leta 2017 so na domačem evropskem prvenstvu prvakinje postale Nizozemke.

Razpored treningov
Ponedeljek, 14.9. – 17.00 / NNC Brdo
Torek, 15.9. – 11.00 / NNC Brdo
Sreda, 16.9. – 11.00 / NNC Brdo
Četrtek, 17.9. – 18.30 / Uradni trening, Kranj
Petek, 18.9. – 20.00 – tekma / Kranj

(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej