Torek, 17. februar 2009 - 14:02

Novosti iz BMW

Paleta inovativnih tehnologij pri BMW-ju

S prihodom novih progresivnih modelov, ki zagotavljajo nepozabno veselje do vožnje, tako značilno za blagovno znamko, hkrati pa omogočajo skrbno izrabo naravnih virov energije, se BMW na 79. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2009 predstavlja s povsem jasnim sporočilom.
Paleta inovativnih tehnologij, ki je v okviru razvojne strategije BMW EfficientDynamics sedaj del proizvodnega standarda, je v novih vozilih zares bolj celovito zastopana kot kdajkoli prej, kar pripomore k občutnemu zmanjšanju porabe goriva in ogljikovih emisij, ob tem pa povzdigne doživetje vožnje na še višjo raven. Ob tem dogodku bodo imeli obiskovalci v Ženevi od 5. do 15. marca 2009 čudovito priložnost, da iz prve roke spoznajo široko paleto tehničnih inovacij in nove lastnosti portfelja aktualnih modelov BMW.
Avtomobilski salon v Ženevi 2009 najavlja evropski debi novega BMW Z4. V vlogi moderne interpretacije klasičnega roadsterja, to edinstveno vozilo svojega dinamičnega potenciala vožnje ne združuje le s športnimi in elegantnimi potezami ter vrhunskim udobjem vožnje, temveč tudi z impresivno ekonomičnostjo šestvaljnih pogonskih agregatov.
Tudi novi BMW 730Ld, ki postavlja nove standarde učinkovitosti v luksuznem razredu vozil, se v Ženevi pripravlja na svojo javno premiero. Naslednji vrhunec predstavlja BMW Concept serije 7 ActiveHybrid, ki ponuja perspektivo prvega hibridnega modela na osnovi BMW serije 7 in ki bo na proizvodni trak zapeljal v letu 2009.
Naslednji izvrsten dosežek iz konteksta razvojne strategije BMW EfficientDynamics, je razvoj posebej ekonomičnih dizelskih pogonskih agregatov, ki znižujejo vrednost emisij na minimum. Najučinkovitejši model z najnižjo vrednostjo ogljikovih emisij znotraj portfelja BMW, ki se predstavlja na ženevskem avtosalonu je novi BMW 116d. BMW 116d poganja dizelski štirivaljnik z največjim razvojem moči 85 kW/115 KM, ob tem pa znaša njegova povprečna poraba goriva po preskusnem krogu EU le 4.4 litre/100 kilometrov. Enako impresivna je tudi vrednost emisij CO2 novega BMW 116d, saj se ta ustavi pri 118 gramih na prevožen kilometer.
S pomočjo opcijske tehnologije BMW BluePerformance, je BMW 330d edino vozilo v premium segmentu, ki že danes izpolnjuje zahteve emisijskega standarda EU6.
Nenazadnje pa predstavlja izvrstni dosežek tudi dejstvo, da bo BMW spomladi 2009 svojim kupcem ponudil skupno 49 modelov, ki izpolnjujejo emisijski standard EU5 in ki se raztezajo vse od BMW serije 1 do BMW serije 7.
Evropski debi novega BMW Z4: še bolj dinamičen, posebej udoben in premierno z zložljivo trdo streho.
Novi BMW Z4 ponuja izjemno moderno interpretacijo tradicionalnega dvosedežnega koncepta z odprto streho, pri čemer združuje klasična sorazmerja avtentičnega roadsterja, kar jasno ponazarjata sedeža pomaknjena daleč nazaj, kot tudi visok standard elegance in celovit komfort.
Gre za prvi BMW Roadster, pri katerem se zložljiva trda streha iz dvodelne konstrukcije, izdelane iz lahke aluminijeve zlitine, odpira oz. zapira popolnoma samodejno v le 20 sekundah. Ambient v notranjosti potniške kabine označuje k vozniku usmerjena zasnova oblikovanja armaturne plošče in vrhunska izbira materialov, vključno z optimalno vidljivostjo, ki se v celoti ohrani tudi pri vožnji z zaprto streho, za kar poskrbijo izjemno velike steklene površine.
Že na samem začetku vstopa novi BMW Z4 na tržišče z možnostjo izbire med tremi vrstnimi šestvaljnimi pogonskimi agregati, z razponom največje moči od 150 kW/204 KM pri BMW Z4 sDrive23i, preko 190 kW/258 KM pri BMW Z4 sDrive30i, pa vse do 225 kW/306 KM pri BMW Z4 sDrive35i.
Odvisno od modelne različice, so motorji na voljo s sistemom variabilnega upravljanja ventilov VALVETRONIC ali tehnologijo Twin Turbo s sistemom neposrednega vbrizga goriva (High Precision Injection).
Kot alternativa šeststopenjskemu ročnemu menjalniku, je najmočnejši model na voljo s sedemstopenjskim športnim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko. Serijsko integriran sistem v BMW Z4, Dynamic Drive Control, omogoča vozniku z enostavnim pritiskom na gumb, nastavitev avtomobila znotraj treh režimov vožnje. Kupci pa se lahko odločijo tudi za prilagodljivo M vzmetenje, v kombinaciji z upravljanjem elektronske prilagoditve blažilnikov.
Nižja poraba flote za več kot 25 odstotkov: BMW Group presega svojo obvezo do standarda ACEA.
Razvojna strategija pod oznako BMW EfficientDynamics, se je v globalnem prostoru prijela kot sinonim za inovativno tehnologijo. Zahvaljujoč standardni integraciji paketa inovativnih ukrepov BMW EfficientDynamics, proda BMW vsak mesec več avtomobilov s tehnologijo za zmanjšanje porabe goriva in vrednosti emisij CO2, kot nekateri drugi avtomobilski proizvajalci v celem letu. S pomočjo konsistentne rabe tovrstnih, v smeri večje učinkovitosti delujočih tehnologij, zagotavljajo aktualni modeli znamke BMW zares edinstveno ravnotežje med ekonomičnostjo in zmogljivostjo pri vseh serijah modelov in znotraj vseh zmogljivostnih razredov.
Takšen napredek pri doseganju želene učinkovitosti pri čisto vsakem novem modelu, ima seveda izjemno pozitiven učinek tudi na skupno uravnoteženost upravljanja ekonomičnosti porabe goriva in ogljikovih emisij, ki jih ponujajo avtomobili proizvajalca BMW Group. In ravno zaradi tega vzroka se je ekonomičnost flote blagovnih znamk BMW in MINI, od leta 1995 do konca leta 2008, samo med državami članicami Evropske Unije izboljšala za več kot 25 odstotkov. Iz tega naslova sledi, da je BMW Group z razvojno strategijo BMW EfficientDynamics in inovativnimi tehnologijami, ki jih ta filozofija zajema, presegel svojo obvezo do Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA). V modelnem letu 2009 se bo število posebej ekonomičnih modelov z nizko vrednostjo škodljivih emisij proizvajalca BMW povečalo z novimi člani.
BMW EfficientDynamics: več veselja do vožnje in nižje emisije tudi v luksuznem razredu.
Novi BMW serije 7 sedaj na novo definira doslej znani mejnik za učinkovito zmanjševanje porabe goriva in vrednost izpušnih emisij tudi na področju luksuznega razreda. Konsistentna raba številnih inovativnih tehnologij BMW EfficientDynamics, zagotavlja vrhunsko doživetje vožnje v kombinaciji s celovito ekonomičnostjo, ki je povsem brez primere v tem segmentu avtomobilov. Na kratko: BMW se poslužuje svoje inovativne moči za preseganje običajnega protislovja razkošja in učinkovitosti.
Morda je najnazornejši primer te edinstvene simbioze BMW 730d, ki ga poganja vrstni dizelski šestvaljnik z največjim razvojem moči 180 kW/245 KM. Ta izvrstna luksuzna limuzina pospeši z mesta do 100 km/h v le 7.2 sekundah, medtem ko znaša njena povprečna poraba goriva 7.2 litra na 100 kilometrov, vrednost emisij CO2 pa ji uspe omejiti na samo 192 gramov na prevožen kilometer.
Prednosti na novo razvitega dizelskega pogona BMW, se lahko sedaj odlično združijo z ekskluzivnim potovalnim udobjem razširjene medosne razdalje BMW serije 7, kar v praksi pomeni 14 centimetrov dodatnega prostora v predelu nog za potnike zadaj: novi BMW 730Ld, ki pospeši do 100 km/h v 7.3 sekundah, zagotavlja povprečno porabo goriva 7.3 litre/100 kilometrov ob vrednosti emisij CO2 194 gramov/kilometer in ki še enkrat več prestavlja mejnik mogočega naprej, se premierno predstavlja na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2009.
BMW 116d in BMW 116i: manjša poraba goriva in več veselja do vožnje s prihodom novih modelov BMW serije 1.
Novi BMW 116d, ki prihaja na tržišče spomladi 2009, bo v obliki dizelske različice BMW kupcem na voljo s petimi in tremi vrati. Pogonska enota – nadgradnja dizelskega štirivaljnika BMW s turbinskim polnilnikom in sistemom vbrizga goriva preko skupnega voda, ki je požel velik uspeh zaradi svoje izrazite učinkovitosti – razvije največjo moč 85 kW/115 KM in zagotavlja maksimalni navor 260 Newton metrov/192 lb-ft.
S povprečno porabo goriva po preskusnem krogu EU, ki znaša 4.4 litre/100 kilometrov in vrednostjo emisij CO2 118 gramov na prevožen kilometer, se BMW 116d uvršča na sam vrh seznama posebej ekonomičnih modelov BMW z nizko vrednostjo ogljikovih emisij.
Tudi prihajajoča bencinska različica BMW 116i, ki bo kupcem prav tako na voljo s petimi ali tremi vrati, sedaj ponuja še boljše ravnotežje med športno zmogljivostjo in ekonomičnostjo porabe goriva. Bencinski štirivaljnik z največjim razvojem moči 90 kW/122 KM in tehnologijo neposrednega vbrizga goriva pod visokim tlakom (High Precision Injection) ima sedaj na voljo 2.0 litrsko delovno prostornino, kar pomeni povečanje navora za 25 Newton metrov, torej na 185 Newton metrov/136 lb-ft.
Občutno izboljšanje pride še posebej do izraza v odnosu do zmogljivostne statistike BMW 116i, saj petvratna različica do 100 km/h pospeši v 9.9 sekundah (tri vrata: 9.8 sekund) in doseže največjo hitrost 204 km/h (126 mph). Povprečna poraba goriva po preskusnem krogu EU ostaja na skromni ravni 6.2 litra/100 kilometrov, emisije CO2 pa znašajo 143 gramov na prevožen kilometer. Rezultat: tudi BMW 116i izpolnjuje vse zahteve emisijskega standarda EU5.
Tri nadaljnje modelne različice BMW serije 1 – BMW 123d, BMW 120i in BMW 118i – sedaj prav tako izpolnjujejo emisijski standard EU5. Še posebej dizelski štirivaljnik z razvojem največje moči 150 kW/204 KM in variabilno tehnologijo Twin Turbo v trivratni in petvratni različici ter v izvedbi Coupé in Cabrio BMW serije 1, občutno izstopa od svoje konkurence tako z vidika ekonomičnosti porabe goriva, kot upravljanja z ogljikovimi emisijami. S tem najmočnejšim dizelskim agregatom, kot tudi tremi bencinskimi štirivaljnimi različicami, ponuja BMW vsem svojim kupcem 19 modelov z izpolnjevanjem emisijskega standarda EU5 in to samo znotraj BMW serije 1.
Usmerjenost v prihodnost: BMW ActiveHybrid in BMW BluePerformance.
Še ena različica razvojne strategije BMW EfficientDynamics, ki je tokrat integrirana v BMW serije 7, bo v tem letu prejela zeleno luč za začetek proizvodnje: na letošnjem ženevskem avtosalonu BMW ponosno predstavlja BMW Concept serije 7 ActiveHybrid, ki je bil javnosti premierno postavljen na ogled že pred nekaj meseci – vrhunska tehnologija delovanja, ki združuje osemvaljni bencinski motor s 15 kW/20 KM elektromotorjem in litij-ionsko akumulatorsko baterijo.
Z integracijo hibridnih komponent ponuja to edinstveno vozilo z ultra moderno tehnologijo prenosnika moči, dodatno izboljšanje dinamike vožnje v tako značilnem slogu BMW, v kombinaciji z nižjo porabo goriva in vrednostjo škodljivih emisij za pribl. 15 odstotkov po preskusnem krogu EU, v primerjavi z “osnovnim” modelom z običajnim motorjem z notranjim izgorevanjem.
Z vstopom v leto 2009, je BMW prav tako povečal svojo globalno vodilno pozicijo s področja razvoja posebej čistih dizelskih agregatov z nizko vrednostjo emisij. Novi BMW 330d z opcijsko tehnologijo BMW BluePerformance, je bil jeseni leta 2008 na tržišče lansiran kot prvo vozilo v svojem razredu, ki že danes izpolnjuje emisijski standard EU6, zahvaljujoč občutnemu zmanjšanju dušikovih oksidov (NOX).
Inovacije za še več veselja do vožnje, izrazitejše udobje in boljšo varnost.
Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2009 bo BMW javnosti posredoval jasno sporočilo o bogati ponudbi inovacij, s čemer se plemeniti raznolikost modelne palete BMW in krepi atraktivnost modelov BMW znotraj vseh serij. Eden izmed tovrstnih primerov, ki ga bo mogoče občudovati na ženevskem avtosalonu so tudi inovativne storitve, ki jih ponuja paket BMW ConnectedDrive za še večjo varnost in udobje.
BMW ConnectedDrive nudi vsebine, ki povezujejo avtomobil z njegovo okolico in so resnično edinstvene v globalnem merilu. Sedaj je ponudba razpoložljivih funkcij iz paketa BMW ConnectedDrive še bogatejša kot prej, ob tem pa je zaradi učinkovite izmenjave informacij proces vožnje z BMW ne le bolj prijeten, temveč tudi občutno bolj varen.
V tem kontekstu gre posebna pozornost razširjeni funkciji klica v sili BMW, ki v primeru nesreče reševalni službi ne posreduje le alarmnega sporočila, temveč ji sporoči tudi vse potrebne podatke, na podlagi katerih se lahko oceni vrsta in jakost nastale nesreče.
Druge nove vsebine ki jih ponuja BMW ConnectedDrive pripomorejo k izraziti podpori v odnosu do brezskrbne in udobne vožnje z avtomobilom, kot tudi inovativni povezavi avtomobila z njegovo okolico, s čemer je uporabnik deležen očitnih prednosti s področja udobja, informacij, zabave in varnosti.
BMW je prvi svetovni proizvajalec avtomobilov, ki ponuja neomejeno uporabo interneta v avtomobilu. S pomočjo inovativne vsebine načrtovanja poti, ki jo prav tako omogoča BMW ConnectedDrive, so zagotovljene atraktivne možnosti znotraj uporabe navigacijskega sistema. Na ta način si lahko voznik in ostali potniki skicirajo svoje želene poti kar na osebnem računalniku in jih preko storitve BMW Online Portal prenesejo neposredno v navigacijski sistem avtomobila. Nenazadnje pa je v okviru BMW ConnectedDrive omogočena tudi nova funkcija daljinskega upravljanja, ki omogoča odklepanje in zaklepanje avtomobila iz klicnega centra BMW. BMW ConnectedDrive storitev zaenkrat še ni na voljo v Sloveniji.
Bogata ponudba opcijskih dodatkov in originalne opreme BMW, ki je na voljo pri praktično vseh modelnih serijah, se je prav tako dodatno okrepila za prihajajočo pomlad 2009. Novi BMW serije 7, na primer, je na voljo z dodatnimi ekskluzivnimi barvnimi kombinacijami zunanjosti, lahkimi aluminijastimi platišči, kot tudi oblazinjenjem in notranjimi okrasnimi oblogami iz programa BMW Individual. BMW serije 3 in serije 1, kot tudi BMW X3, se lahko nadgradijo z dvema novima prenosnima navigacijskima sistemoma, BMW Navigation Portable Plus in BMW Navigation Portable Pro, ki predstavljata visok standard BMW Group z vidika oblikovanja in tehnologije. Z uporabo teh sofisticiranih sistemov lahko voznik doseže želeni cilj povsem varno in zanesljivo tudi z avtomobilom, ki od samega začetka ni opremljen z integriranim navigacijskim sistemom.
Tudi programska vsebina BMW Performance, ki je bila v lanskem letu predstavljena v BMW serije 1, se je v novem BMW serije 3 nadgradila in dodelala z novimi lastnostmi in poudarki. Nadgraditvene možnosti za prenosnik moči, podvozje, aerodinamiko in potniško kabino, ki so na voljo posebej za novi BMW serije 3 limuzina in novi BMW serije 3 Touring, na primer, prenašajo strokovno znanje, pridobljeno v svetu motošporta, neposredno na mestne ulice.
Še ena novost pri opremi, ki bo prvič razpoložljiva spomladi 2009, nosi oznako BMW Performance Power Kit in je predvidena za najmočnejše modele BMW serije 1 in serije 3. Ta edinstven paket opreme ponuja v vseh razmerah vožnje učinkovito povečanje moči in navora 3.0-litrskim vrstnim šestvaljnikom s tehnologijo Twin Turbo in sistemom neposrednega vbrizga goriva (High Precision Injection). Oprema je odlična rešitev za sledeče modele: BMW 135i Coupé, BMW 135i Cabrio, BMW 335i limuzina, BMW 335i Touring, BMW 335i Coupé in BMW 335i Cabrio.

 

BMW EfficientDynamics: novi koncepti za še nižje emisije in večje veselje do vožnje.
BMW Group suvereno ohranja svoj vodilni položaj na več področjih. Kot svetovno najuspešnejši proizvajalec premium avtomobilov, se lahko BMW pohvali tudi z najbolj učinkovito strategijo za zmanjševanje porabe goriva in izpušnih emisij: BMW EfficientDynamics.

Vsak mesec proda BMW več avtomobilov z integriranim paketom inovativnih tehnologij, kot to uspe nekaterim drugim avtomobilskim proizvajalcem v celem letu. Z zmanjšanjem porabe goriva flote za več kot 25 odstotkov od leta 1995 do konca leta 2008, je BMW Group resnično presegel dano obvezo do Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) in to pri vseh blagovnih znamkah BMW Group.

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2009 se BMW predstavlja z novimi koncepti za še večjo učinkovitost, v kombinaciji z izboljšanim veseljem do vožnje. Dva izmed omenjenih konceptov sta tehnologija BMW ActiveHybrid, ki bo v Ženevi na ogled s konceptno različico BMW serije 7 in tehnologija BMW BluePerformance za dizelske motorje, ki je paketu dodatne opreme na voljo za BMW 330d.
Evropski debi: novi BMW Z4.
Roadster, drugačen od svojih predhodnikov: prizorišče avtomobilskega salona v Ženevi 2009 je kot nalašč za evropski debi novega BMW Z4, prvi roadster znamke BMW s popolnoma samodejno zložljivo trdo streho. Pri vožnji z odprto in zaprto streho, zagotavlja novi BMW Z4 avtentična sorazmerja pravega roadsterja, s položajem sedenja pomaknjenim daleč nazaj v značilnem športnem slogu in doživetjem vožnje, tako tipičnim za športni dvosedežnik blagovne znamke.

Trije šestvaljni pogonski agregati z razponom največje moči od 150 kW/204 KM pa vse do 225 kW/306 KM, poskrbijo za impresivno dinamiko vožnje v vsaki situaciji. S serijskim sistemom Dynamic Drive Control in opcijskim prilagodljivim M vzmetenjem, si lahko zahtevni kupci svoj roadster popolnoma prilagodijo individualnim željam.

V notranjosti novega standarda ne postavljata le vrhunska kakovost obdelave in posebna roadster oblika armaturne plošče, temveč tudi nova generacija nadzornega elementa BMW iDrive iz paketa dodatne opreme, ki skrbi za ekskluzivno doživetje vožnje v slehernem trenutku.
Svetovni debi: novi BMW 730Ld.
Razkošje in učinkovitost – dve sicer izključujoči lastnosti s popolnim izkupičkom v novem BMW serije 7. Resnično, ta luksuzna limuzina brez primere zagotavlja popolnoma edinstveno doživetje vožnje, v kombinaciji z idealno ekonomičnostjo porabe goriva in upravljanjem z emisijami. Te lastnosti so v najbolj impresivni obliki ponazorjene z novim BMW 730Ld, ki se javnosti premierno predstavlja na ženevskem avtosalonu. Na novo razvit vrstni dizelski šestvaljnik z največjim razvojem moči 180 kW/245 KM, doživlja svoj debi v različici BMW serije 7 s podaljšano medosno razdaljo.

Rezultat se kaže v popolni sintezi maksimalnega udobja pri potovanju na zadnjih sedežih in vrhunski učinkovitosti delovanja pogonske enote. Hkrati pa zagotavlja novi BMW 730Ld maksimalno suverenost tudi s pomočjo tehnologije podvozja, vklj. s sistemom dinamičnega nadzora blažilnikov (Dynamic Damper Control) in opcijskim integralnim aktivnim krmiljenjem, celo vrsto sistemov pomoči za voznika, sistemom nadzora vozne dinamike (Dynamic Drive Control), moderno oblikovano notranjostjo, kot tudi najnovejšo generacijo krmilnika BMW iDrive.
Svetovna debija: novi BMW 116d in novi BMW 116i.
BMW serije 1 ponuja sedaj še bolj atraktivno kombinacijo celovitega veselja do vožnje in ekonomičnosti, saj velja novi BMW 116d za najučinkovitejši avtomobil z najnižjo vrednostjo emisij med vsemi modeli blagovne znamke BMW: po preskusnem krogu EU razvije ta dizelski štirivaljnik največjo moč 85 kW/115 KM, ob povprečni porabi goriva 4.4 litre/100 kilometrov (64.2 mpg imp) in skromni vrednosti emisij CO2 118 gramov na prevožen kilometer. Trivratna različica BMW 116d vozniku istočasno zagotavlja impresiven pospešek do 100 km/h, saj avtomobil v značilnem BMW slogu do omenjene znamke potrebuje le 10.2 sekund.

Naslednji primer odličnosti razvojne strategije BMW EfficientDynamics je očiten tudi s prihodom novega bencinskega motorja v BMW serije 1. Na novo obdelan štirivaljni pogonski agregat v BMW 116i ponuja povečanje navora za 25 enot, torej na 185 Newton metrov (136 lb-ft). Posledično tako še boljša zmogljivost v kombinaciji z idealno ekonomičnostjo porabe in optimalno vrednostjo emisij, avtomobilu zagotavlja izpolnjevanje emisijskega standarda EU5.
Obletnica: deset let modelov BMW X.
Leto 2009 napoveduje deseto obletnico BMW X5. Že od samega začetka je prvi svetovni Sports Activity Vehicle, s svojo kombinacijo značilnosti dinamične vožnje in superiorno lego na cesti pretresel svet avtomobilizma – koncept uspeha, ki si ga že od takrat prizadevajo posnemati drugi proizvajalci avtomobilov, medtem ko se je BMW v tem času konstantno razvijal naprej in prenašal omenjeni koncept na druge segmente.
Globalna prodaja modelov BMW X sega v tem trenutku preko 1.3 milijonov enot. BMW X5 ohranja globalni uspeh tudi s svojo drugo generacijo, medtem ko pred petimi leti lansiran model BMW X3 že beleži več kot 500,000 prodanih enot. BMW X6 velja za prvo svetovno izvedbo Sports Activity Coupé. BMW Concept X1 pa že ponuja napoved prvega modela BMW X v kompaktnem razredu vozil.
Inovacija: nove storitve iz ponudbe BMW ConnectedDrive.
Mreža, ki povezuje voznika in njegovo vozilo z globalno okolico, dosega novo dimenzijo. S pomočjo novih vsebinskih storitev, ki so na voljo v paketu BMW ConnectedDrive, je voznik deležen očitnih prednosti s področja udobja vožnje, inovativnih informacijskih in zabavnih vsebin ter dodatne varnosti.
BMW ConnectedDrive nudi edinstveno ponudbo individualnih online funkcij, sistemov pomoči in drugih storitev, ki so v globalnem merilu povsem brez primere. Pri omogočanju neomejenega dostopa do interneta, praktičnih funkcij z daljinskim upravljanjem in drugih inovacij, uvaja BMW ConnectedDrive nove nepretrgane povezave med voznikom, avtomobilom in okolico. Nenazadnje pa udoben dostop do nadzornega sistema BMW iDrive, omogoča povsem enostavno upravljanje z vsemi novimi možnostmi in vsebinami BMW ConnectedDrive.
Fascinantno: BMW Performance Power Kit in ostala originalna oprema BMW za še več veselja do vožnje.
Z vstopom v modelno leto 2009 se je nov proizvodni program Performance blagovne znamke BMW, razširil z dodatnimi možnostmi nadgraditve za novi BMW serije 3. Nadgraditvene možnosti za prenosnik moči, podvozje, aerodinamiko in potniško kabino, ki so na voljo posebej za različici limuzina in touring, poudarjajo značaj BMW serije 3 usmerjen k izboljšani dinamiki vožnje.
Vse modelne različice BMW 135i in BMW 335i so premierno na voljo s paketom opreme BMW Performance Power Kit, ki poveča moč 3.0-litrskim vrstnim šestvaljnikom s tehnologijo Twin Turbo in sistemom neposrednega vbrizga goriva (High Precision Injection) za 15 kW/20 KM, torej na 240 kW/326 KM. Tu pa sta še dva nova prenosna navigacijska sistema za montažo v BMW serije 3, BMW serije 1 in BMW X3.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej