Sreda, 15. januar 2014 - 10:08

Slovenija: Tušmobilov mobilni telefon w980 ugodno presenetil

 

Ljubljana, 15. janaur 2014 (MOREL)- Na test smo dobili najzmogljivejši mobilni telefon znamke Tušmobi-Sirius w980, ki se lahko pohvali z odličnimi specifikacijami, med katerimi je poleg že brezžičnih tehnologij (BlueTooth,WiFi,3G), tudi GPS in fotoaparat z visoko resolucijo. Mobilni telefon se lahko pohvali tudi z dvojno sim kartico in relativno dolgim delovanjem z enim polnjenjem. Uporabnike bo navduševal tudi operacijski sistem Android 4.2 in standardni priključki za polnjenje (microUSB) ter slušalke. Kot se za odlične mobilne telefone spodobi lahko njegov spomin razširimo z 32GB veliko microSD kartico, kar bo razveselilo vse glasbene navdušence in tiste, ki na telefonih radi prenašamo velike količine podatkov.

Oblika

Tušmobil w980 je elegantno oblikovan mobilni telefon v kvalitetnem plastičnem ohišju z moderno obliko. Je lažji kot njegova konkurenca in tudi malenkost tanjši, ob enem pa tudi elegantno umeščene gumbe za nastavitev glasnosti zvoka, izklop zaslona in seveda znameniti Home button. Telefon na prvi pogled deluje mikavno in tudi po boljšem ogledu ne razkrije večjih oblikovnih pomanjkljivosti, tudi poudarjen rob na spoju je gladko oblikovan. Ravno pravšnja velikost omogoča hiter dostop do vseh gumbov in seveda zaslona ob enem pa je mobilnik tudi precej odporen proti praskam (po treh mesecih redne uporabe nismo opazili nobene večje praske).

Funkcionalnost

Operacijski sistem Android 4.2 ponuja odlično uporabniško izkušnjo, ki jo hiter procesor tudi odlično dopolnjuje. Gledanje videa v kvaliteti HD ne predstavlja nobenega problema, prav tako pa hitrost WiFija dovolj, za gledanje filmov tudi preko spletne povezave. Zahvaljujoč operacijskemu sistemu Android je Tušmobil w980 zagotovo dobil še nekaj pozitivnih točk, tudi ko je odprtih več programov na enkrat je odzivnost sistema odlična. Slabo se je izkazal samo pri daljšem delovanju brez "reseta", ko se je uporabniška izkušnja začela hitro zmanjševati, vendar je po resetu deloval normalno. To sicer nakazuje na slabo implementacijo krmilnikov pod operacijskim sistemom, kar pa je načeloma hiba manjših proizvajalcev. Večinoma je Tušmobil w980 ob normalni uporabi deloval brez težav tudi giroskop in zaznavanje orientacije deluje brezhibno.

Fotoaparat in glasba

Mobilni telefon Tušmobil w980 se lahko pohvali z odličnim fotoaparatom, ki zmore slikati s kar 13M pixlov resolucije. Prav tako omogoča tudi snemanje v visoki resoluciji, vendar je rezultat na koncu malce manj zadovoljiv, kot pri primerljivih telefonih bolj priznanih proizvajalcev, saj je optika samega fotoaparata malce slabša. Fotoaparat ima tudi bliskavico in na sprednji strani še eno kamero, ki omogoča enostavne in kvalitetne videoklice. Kljub malce slabši optiki pa so na koncu slike predvsem zaradi odlične resolucije primerljive tudi z današnjimi potrošnimi fotoaparati, kar vsekakor dviguje uporabnost Tušmobila w980. Zvočnik na samem mobilnem telefonu zagotavlja odlično poslušanje glasbe, prav tako pa standardni 3.5mm priključek za slušalke omogoča enostaven priklop prav vseh slušalk, kar še dodatno izboljša uporabniško izkušnjo, saj nam ne bo potrebno kupovati novih slušalk. Kvaliteta zvoka je za tudi za zahtevnega poslušalca odlična. Prav tako Tušmobil w980 omogoča snemanje v visoki resoluciji z 30fps kar skupaj z dobrimi barvami na zaslonu in odlični odzivnosti pripomore k zadovoljstvu uporabnika.

GPS in navigacija

Natančnost samega GPS modula je povsem sprejemljiva, prav tako pa so podatki natančni in dovolj hitri za uporabno navigacijo. Dodatne aplikacije nam omogočajo brezskrbno navigacijo ob enem pa ima telefon tudi že naložen sistem za navigacijo operacijskega sistema Android 4.2. GPS modulu gre zgolj očitati malce daljše prvo iskanje satelitov, ki je pri primerljivih telefonih dražjih in elitnejših proizvajalcev hitrejše. V navigaciji in zaznavanju položaja nismo zasledili nobenih slabosti, ker pa je to večinoma lahko odvisno tudi od aplikacij je to pričakovano.

Brezžična povezljivost

Tušmobil w980 se lahko v omrežje poveže na več načinov. Poleg klasične 3G povezave ima tudi zelo zmogljiv WiFi, ki pa ima malce krajši domet v prostoru z ogromno preprekami. Kljub temu je delovanje odlično, hitrosti pa ne kompenzira s podaljšanjem dometa, kar je za zahtevnejše uporabnike dobrodošlo, saj tudi slaba jakost signala zagotavlja brezskrbno gledanje internetnih televizij. Za dodatek poskrbi še odličen Bluetooth, ki omogoča Tušmobilu w980 še dodaten komunikacijskih kanal. Ker pa to še ni vse, lahko Tušmobil w980 brez težav uporabimo kot zunanji modem, ki bo našemu prenosnem računalniku ali tablici na potovanju brez težav zagotavljal povezovanje z internetom.

Poraba

Presenečeni pa smo bili nad izredno majhno porabo Tušmobila w980, ki smo ga ob normalni uporabi polnili zgolj na 3 dni, kar za nas pomeni, ob prižganem 3G prenosu podatkov, WiFiju in aplikacijah kot so Facebook, Gmail in Hangouts (G-Talk). To je zavidljiva avtonomija, saj so telefoni drugih elitnejših in priznanih proizvajalcev zdržali precej manj. Naše zadovoljstvo pa se je povečalo tudi ob uporabi GPSa, saj je telefon z dodatno vklopljenim GPSom brez polnjenja zdržal praktično cel dan. Tukaj se je tudi pokazala resnična prednost Tušmobilovega w980, ki bo prepričala marsikaterega starejšega uporabnika mobilnih telefonov, ki je bil navajen svoj telefon polniti zgolj enkrat tedensko, kar Tušmobil w980 z izklopljenim WiFijem vsekakor omogoča. (konec)


 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej