Četrtek, 31. oktober 2013 - 00:34

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Praznične ponudbe zdraviliških krajev

Ljubljana, 31. oktober 2013 (MOREL)- V Slovenskih naravnih zdraviliščih smo preverili kakšna je zasedenost med jesenskimi – krompirjevimi počitnicami in ugotavljamo, da je ta v večini primerov celo boljša kot lani. Glede na vsakodnevno negativno poročanje in slabo klimo v državi, so si domači gostje in to predvsem družine z otroci očitno zaželeli preživeti nekaj brezskrbnih in sproščujočih dni in se prepuščajo zares pestrim in izvirnim programom, ki so jih v ta namen posebej pripravili za njih. Tako se bodo vsaj za nekaj dni lahko dodobra odpočili in se posvetili igri, zabavi in sproščanju s svojimi najmlajšimi. Verjamemo, da si tako gostje, kot tudi turistični in zdravstveni delavci v slovenskih naravnih zdraviliščih želijo, da bi taka pozitivna klima in trend ostala vse do konca leta.

Novice iz posameznih zdravilišč in term pa sledijo v nadaljevanju:

TERME ČATEŽ

BUČmanove dogodivščine v Termah Čatež

V tem tednu, ko bomo skupaj z otroki uživali na krompirjevih počitnicah, pričakujemo v nastanitvenih kapacitetah Term Čatež na lokaciji Čateža, Mokric in v Aquapark hotelu Žusterna ter apartmajih Residence Marina**** v Portorožu dobro zasedenost, ki je v skladu s pričakovanji. Povpraševanja so izjemno kratkoročna, tako še vedno sprejemamo rezervacije (tudi preko spletne strani in FB) za namestitev v prvem delu počitniškega tedna, medtem ko so kapacitete v drugi polovici tedna že polno zasedene. Gostje lahko v tem trenutku še rezervirajo svoje počitnice v enem izmed naših hotelov, v apartmajih ali kampu. V drugem delu tedna, po 1. novembru, tradicionalno pričakujemo obisk gostov iz Italije, nato pa počitniški utrip nadaljujejo z gostje iz Srbije, ki bodo počitnikovali v Termah Čatež v terminu Martinovega vikenda.

Počitniški dan v Termah Čatež bo najprijetneje minil med neskončnim uživanjem v NAJ kopališču – Termalni rivieri v Čatežu in Aquaparku v Žusterni z bazeni in atrakcijami za vse generacije. Za dodatno sprostitev v zimski Termalni rivieri poskrbimo v Savna parku s pestro izbiro savn in savna programov.

Med gosti iz cele Slovenije, ki v povprečju bivajo 3-4 dni, so NAJbolj priljubljene letošnje MINI MINI POČITNICE: za tri polpenzione in štiri dni kopanja v zimski Termalni rivieri boste v Hotelu Čatež*** v Čatežu odšteli od 160,65 evrov dalje na osebo, v Aquapark Hotelu Žusterna*** v Kopru pa od 141,75 evrov na osebo. Pripravili smo tudi NAJ popuste za otroke, saj prvi otrok do 11,99. leta in drugi otrok do 6. leta starosti bivata brezplačno! Atriktivna je tudi ponudba »Plača eden bivata dva« v Hotelu Terme****: 2 nočitvi – 3 dni kopanja že od 188 € za dve osebi in prvi otrok do 13,99. leta brezplačno. Ugodne počitniške pakete smo pripravili tudi v prijetnih družinskih apartmajih z akcijo: plačajo 3 osebe - biva 5 oseb + 20 % last minute popust (pri bivanju min. 3 noči), že od 77,60 €/dan! 

 

Vse po krompirjevo!

Nad krompirjevo animacijo bodo najbolj navdušeni otroci, saj bodo ustvarjali in se zabavali v kreativnih delavnicah, kjer bodo izdelovali tudi iz buč ... Medtem ko se bosta starša razvajala, bo poskrbljeno za varstvo najmlajših. Za tiste, ki na dopustu radi poležijo malo dlje, bo v poznih jutranjih in popoldanskih urah na voljo aqua gym ter vrsto športnih aktivnosti. Otroci bodo uživali tudi na predstavi. Ob večerih se bodo najmlajši zavrteli ob glasbi v mini disku, odrasli pa se zabavali ob večernem animacijskem programu. Zadnji dan v mesecu ne bo manjkal niti Ples čarovnic na Mokricah. Okoli čateških vogalov pa bo tudi dišalo po bučni juhi in jedeh iz jesenskih dobrot. V Čatežu bodo otroci lahko zaplavali tudi svoje prve žabice, saj bodo organizirali plavalno abecedo za otroke od dopolnjenega 5. leta. Tudi odrasli bodo lahko izpopolnili svojo tehniko plavanja.

Za smeh bosta 30. oktobra poskrbela Vid Valič in Denis Avdić z novo komedijo Udar po moško 2, s promocijski ceno 10 €/vstopnico za goste Term Čatež. Marsikateri koristen nasvet boste te krompirjeve počitnice izvedeli na predavanju »Ščepec začimb vsak dan prežene vse težave stran«.

Prijetno bo tudi počitnikovanje v Aquaparku Hotelu Žusterna v Kopru z največjim vodnim parkom na obali. Edinstvene vodne atrakcije in klovn Berni bodo poskrbeli, da malčkom nikoli ne bo dolgčas, odrasli pa se bodo lahko razgibali z vodno aerobiko ali uživali v nočnem kopanju. Gostje se bodo preizkusili tudi v balinanju s krompirjem in vrsti športnih krompirjevo obarvanih igrah, kot je na primer krompirjev triatlon s privlačnimi nagradami. Manjkal ne bo niti tradicionalni pravi mali Oktoberfest z akcijskimi cenami piva.

 

TERME DOBRNA

V času krompirjevih počitnic bo zasedenost Term Dobrna 100%. Največ nas bo obiskalo slovenskih gostov, sledijo jim gostje iz Avstrije, Hrvaške in Rusije.

Med 31.10. in 03.11.2013 bo v Termah Dobrna potekal že četrti Tango festival. Dogodek je organiziran tako, da hkrati z učenjem strastnega tanga, udeleženci dneve preživljajo v prekrasnem naravnem okolju Term Dobrna. Koristijo lahko tudi mnoge sprostilne in lepotne storitve ter mnogo storijo tudi za svoje zdravje.

 

 

TERME KRKA

 

Krompirjeve počitnice v Termah Krka

Jesenska ponudba Term Krka zajema programe aktivnega oddiha, umirjenih počitnic in programe za ohranjanje in krepitev zdravja. Letošnje krompirjeve počitnice pa obetajo v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah ter v obmorskem Strunjanu obilo zabave za vse generacije.

Terme Dolenjske Toplice

Ocenjujemo, da bo povprečna zasedenost hotelov Balnea, Kristal in Vital med krompirjevimi počitnicami več kot 70-odstotna, kar je za skoraj 10 odstotkov bolje kot lani. Med 31. oktobrom in 3. novembrom 2013 pa so dolenjske terme popolnoma zasedene. Do zadnjega oktobrskega dne bodo prevladovale slovenske družine. Prve dni novembra pa imamo poleg Slovencev v gosteh tudi veliko Italijanov in Avstrijcev.

Terme Šmarješke Toplice

Hoteli v šmarjeških termah bodo med prvimi letošnjimi šolskimi počitnicami zasedeni več kot 80-odstotno, kar je približno 12 odstotkov bolje kot lansko leto. Rezervacije še prihajajo, največ gostov pa bo na oddihu med 31. oktobrom in 3. novembrom, ko bodo zasedene vse hotelske sobe. Gostje kažejo največ zanimanja za krajše, 3-dnevne jesenske pakete. V prvem delu počitnic bomo v Šmarjeških Toplicah gostili največ domačih gostov, ki jim bodo sledili Italijani, Avstrijci, Rusi, Nizozemci in Estonci. V najbolj zasedenem obdobju pa bomo poleg domačih in italijanskih gostov gostili tudi Kazahstance, Nemce, Hrvate in Bosance.

Talaso Strunjan

Kaže, da bo zasedenost hotelov v Talasu Strunjan med letošnjimi krompirjevimi počitnicami skoraj 100-odstotna, kar pomeni, da bomo dosegli opazno boljši rezultat kot v preteklem lanskem obdobju.
Tako kot v dolenjskih zdraviliških enotah bo tudi v Strunjanu največ slovenskih gostov, na drugem mestu po številu nočitev so Italijani, sledijo Avstrijci, Rusi, Nemci in drugi.

 

THERMANA LAŠKO

V času krompirjevih počitnic je struktura gostov na bivanju v obeh hotelih Thermane Laško raznolika, a prevladujejo slovenski s kar 53 % vseh gostov, od tujih pa bodo naši gostje v vseh namestitvenih kapacitetah Thermane Laško tudi Italijani, Avstrijci in Rusi.

Trenutno potrjene rezervacije s strani gostov za krompirjeve počitnice predstavljajo 74 % zasedenost hotelov in dosegamo za 11 % boljše rezultate kot v enakem obdobju lanskih krompirjevih počitnic.

Thermanine krompirjeve počitnice (25.10. - 3.11.2013) prinašajo družinske radosti: 15 % počitniški popust na pakete bivanja v hotelih, gratis darilni bon v vrednosti 10 €, gratis bivanje 1 otroka do 12 let skupaj v sobi z dvema odraslima osebama (min. 3 noči).

Krompirjeve počitnice se bodo odvijale zabavno in pripravljamo pester program dogajanja za vso družino:

• Športne aktivnosti: jutranji tek, nordijska hoja, joga, test hoje na 2 km;

• Zabavne aktivnosti: filmski večer, srečelov ali male uganke za velike in majhne z nagradami ter večerni glasbeni nastopi v Kavarni hotela;

• Otroške aktivnosti: Učimo se slovensko, Kino – risanke, risani filmi, varstvo otrok z delavnicami – risanje na obraz, maskiranje čarovnic, izdelovanje ogrlic, ročna dela, slikanje na platno, lepljenke, risanje, izrezovanje buč, mini disco z Vodomčkom, zabava na noč čarovnic in obisk čarovnika (31.10.2013);

• Spoznajte kraj in okolico: sprehod do mesta in ogled, izlet v okolico, slikanje na platno, ''Krancelpintarca'' se predstavi, Keiko (origami), okraševanje medenjakov, kmetija Tausus/Razboršek se predstavi;

• Dodatne aktivnosti z doplačilom: kuharske delavnice (priprava Ayurvedskih jedi, priprava dietnih jedi, priprava slovenskih specialitet), Mini šola lepotičenja, telovadba – vadba motorike za otroke, možnost tečaja plavanja (individualno, nad 4 leta), joga za otroke (nad 5 let, do 20 oseb na skupino), jahanje ponijev (v parku).

 

SAVA TURIZEM

Počitniške destinacije Sava Hotels & Resorts so v času krompirjevih počitnic tradicionalno dobro zasedene. Skoraj popolnoma zapolnjene so prenočitvene zmogljivosti v naših termalnih središčih. Tam, kjer s ponudbo še posebej nagovarjamo družine z otroki, so hoteli polni, t.j. v Termah 3000-Moravskih Toplicah in Termah Banovci. Več kot 90-odstotno je zaseden hotel Lipa v Termah Lendava, približno toliko tudi Grand Hotel Primus v Termah Ptuj. Nekaj hotelskih sob je še na voljo v Zdravilišču Radenci in v hotelih na Bledu. Prevladujejo domači gostje, med tujimi je največ gostov iz sosednje Avstrije, Italije, Nemčije, Češke in Rusije. Na Bledu pa največ tujih gostov prihaja iz Italije, Tajvana, ZDA, Japonske, Avstrije in Nemčije.

Ob skrbno pripravljenih tematskih počitniških animacijah paketi Krompirjeve počitnice podarjajo dodatno noč (paketi 3=4), ob ugodni ceni pa do dva otroka bivata brezplačno. Pomemben del ponudbe predstavlja tudi nabor raznolikih izletov in aktivnosti, ki jih v vseh destinacijah pripravljajo v sodelovanju z lokalnimi ponudniki. Medtem, ko se bodo najmlajši zabavali v posebnih tematskih programih, se bodo lahko njihovi starejši spremljevalci prepustili blagodejnim učinkom termalnih in mineralnih voda, pestri izbiri sprostitvenih wellness programov in kulinaričnemu razvajanju.

 

TERME OLIMIA

Zasedenost hotelov v času krompirjevih počitnic

V času krompirjevih počitnic, od 25. 10. - 3. 11. 2013 imamo cca 20 % nočitev več kot lani v enakem obdobju. Kapacitete v hotelu Breza**** in v Wellness hotelu Sotelia****s so od 1. 11. do 3. 11. 2013 polno zasedene, medtem ko se od 25. 10. - 30. 10. 2013 še polnijo.

Kvalitetno preživljanje skupnega družinskega časa med krompirjevimi počitnicami

Že od nekdaj veljajo Terme Olimia za odlično počitniško točko vedoželjnih, avanturističnih in kulinaričnih turistov, ki radi pogledajo tudi čez rob bazena in sebi privoščijo kar se da zanimive in aktivne počitnice. Takšne lahko v Termah Olimia doživite tudi letošnjo jesen, v času krompirjevih počitnic od 25. 10. – 3. 11. 2013, ko za mlajše in nekoliko starejše radovedne in iskrive nadobudneže pripravljajo pester animacijski program, vse skupaj pa so zapakirali v vsebinsko in cenovno privlačne pakete, kjer lahko 2 otroka do 12 leta starosti s starši počitnikujeta popolnoma brezplačno. Poleg polpenziona z Olimskim samopostrežnim bifejem in posebnim otroškim bifejem tako lahko družine uživajo v kopanjih v bazenih, nočnih kopanjih in v savnah. Vsak otrok dobi darilo, prav tako pa so v Termah Olimia poskrbeli, da si čas zase lahko vzamejo tudi starši in v ta namen v pakete dodali vsak dan 2 urno varstvo za otroke.

Olimski animacijski program za otroke iz leta v leto boljši

V Termah Olimia dokazujejo že leta, da imajo eno boljših animacijskih ekip med termalnimi zdravilišči po Sloveniji. To znajo potrditi tako zadovoljni otroci kot tudi starši, ki imajo na izbiro, da se animaciji pridružijo ali pa si med tem privoščijo kakšen trenutek samo zase. V sled tega, bo tudi letošnji animacijskih program med krompirjevimi počitnicami poln zanimivosti. Tako otroci, kot odrasli bodo lahko uživali v različnih ustvarjalnih otroških delavnicah, organizirano bo skupinsko varstvo otrok, brali bodo pravljice, se zabavali z levčkom Olijem, doživeli zumba party, se udeležili pohoda z baklami, čarali s čarovnikom Black Angel, uživali na koncertu Vlada Kreslina, se do solz nasmejali gledališki predstavi (komediji) Moj Vinko, uživali na Halloween zabavi in se udeležili številnih drugih aktivnosti, ki jih v tem času ne bo manjkalo.

 

TERME TOPOLŠICA

Naše kapacitete so v počitniškem tednu zasedene cca 90 %-no.

TERME ZREČE

V Termah Zreče v času jesenskih počitnic pričakujemo zasedenost med 85 in 100 % (različno po posameznih dnevih), kar je na nivoju preteklega leta.

Največ nočitev bodo ustvarili slovenski gostje (89 %), medtem ko bo med tujimi največ Italijanov, Avstrijcev in Rusov. Največ gostov se odloča za 3-dnevne počitnice.

V času jesenskih počitnic pripravljamo pester program animacije tako za otroke kot tudi za odrasle, pri čemer se bomo odpravili na izlet, ustvarjali na kreativnih delavnicah (Lonček, kuhaj ..., Otroški atelje, Čarovniška delavnica), se zabavali na krompirjevem in kostanjevem pikniku …

(konec)

 


 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej