Torek, 1. september 2020 - 07:58

Zanimivost/Slovenija

Celjski župan učencem in učiteljem zaželel, da jim prvi šolski dan ostane v lepem spominu

Celje, 1. september 2020 (MOREL)- Ob prvem šolskem dnevu je na vse celjske osnovne šole župana Celja Bojana Šrota poslali poslanico. V njej je med drugim zapisal, da bi bilo novo šolsko leto uspešno in da bi tako učencem kot učiteljem in ravnateljem kljub ukrepom za zajezitev novega koronavirusa ostalo v lepem spominu.

»Z današnjim dnem se začenja novo šolsko leto, ki s sabo ne prinaša samo obveznosti in izzivov, ampak tudi veliko prijetnih in nepozabnih trenutkov. Obdobje osnovnošolskega izobraževanja je zagotovo eno najlepših obdobij, v katerem pridobivate dragocena znanja in vrednote, ki vam bodo odpirala poti na vaši življenjski poti. To je obdobje, v katerem se spletajo iskrena prijateljstva in rojevajo prve ljubezni, zato vam iskreno želim, da bi bilo novo šolsko leto uspešno in da bi vam za vedno ostalo v najlepšem spominu.

Zaradi širjenja novega koronavirusa in s tem povezanih priporočil ter ukrepov pa začetek letošnjega šolskega leta žal spremljajo tudi negotovost in skrbi. Verjamem, da se boste znali hitro prilagajati morebitnim spremembam in da boste z marljivim učenjem, vztrajnostjo in svojo neverjetno mladostno energijo dosegli vse učne cilje. V času epidemije, ko ste se šolali na daljavo, ste že dokazali, da zmorete marsikaj tudi v zelo zahtevnih in nepričakovanih okoliščinah.

Verjemite vase in v svoje sposobnosti ter spoštujte učiteljice in učitelje, ravnateljico oziroma ravnatelja, ki z vso odgovornostjo in srcem opravljajo svoje plemenito poslanstvo in vas pripravljajo na samostojno življenje. Med šolanjem na daljavo so opravili izjemno delo, za kar jim še enkrat izrekam iskreno priznanje.

Drage učenke in učenci, ob začetku novega šolskega leta vam želim veliko učnih uspehov, zadovoljstva, veselja in izvirnosti. Želim vam, da bi bili na poti v šolo in iz nje varni ter da ne bi nikoli pozabili, da so v življenju poleg znanja najpomembnejši iskreni, topli in spoštljivi medsebojni odnosi.

Zato spoštujte temeljne človeške vrednote, bodite odgovorni, sočutni do šibkejših in prijazni drug do drugega. S spoštovanjem gradite na preteklosti in se pogumno podajte v prihodnost, je končal zapis župan Bojan Šrot. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej