Petek, 16. april 2021 - 18:45

Kršitve pri ponujanju potrošniških kreditov na spletu

Več kot tretjina potencialno krši zakonodajo EU o varstvu potrošnikov

Bruselj (MOREL)- Od 118 pregledanih spletnih strani, ki ponujajo potrošniške kredite na ravni EU, jih več kot tretjina (36 %) potencialno krši zakonodajo EU o varstvu potrošnikov. To izhaja iz danes objavljenega poročila, ki ga Komisija pripravila skupaj z nacionalnimi organi za varstvo potrošnikov z namenom preveriti ponudbe naprav, kot so tablični računalniki ali pametni telefoni, in preveriti, ali trgovci izpolnjujejo pravila EU o varstvu potrošnikov glede standardnih informacij na področju spletnega oglaševanja potrošniških kreditov.

Petek, 16. april 2021 - 18:42

Leta 2020 zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za 13,3 % na letni ravni

Sistem trgovanja z emisijami nesporno med najučinkovitejšimi orodji

Bruselj (MOREL)- Emisije toplogrednih plinov upravljavcev, vključenih v sistem EU za trgovanje z emisijami (EU ETS), so se leta 2020 v primerjavi z letom 2019 zmanjšale za 13,3 %. Skupno zmanjšanje je posledica 11,2-odstotnega zmanjšanja emisij iz nepremičnih naprav in izjemnega zmanjšanja emisij iz letalstva za 64,1 %. V sektorju električne energije so se emisije zmanjšale za 14,9 %, kar odraža zmanjšanje porabe električne energije zaradi pandemije in prehod s premoga na proizvodnjo zemeljskega plina ter nadomestitev fosilnih goriv z obnovljivimi viri energije.

Petek, 16. april 2021 - 18:39

Konzultacije na ravni generalnih direktorjev za zadeve EU s Hrvaško

Je bil ženski pogovor bolj ploden?

Ljubljana (MOREL)- Generalna direktorica za zadeve EU Barbara Sušnik je preko avdio-video konference opravila konzultacije o aktualnih vprašanjih v EU z generalno direktorico Uprave za Evropo v ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Hrvaške Zrinko Ujević. Uvodoma sta sogovornici izrazili zadovoljstvo nad okrepljenim dialogom med državama. Slovenija in Hrvaška delita števila sorodna stališča in poglede glede aktualnih vprašanj EU.

Petek, 16. april 2021 - 18:37

Do pogovora je prišlo na pobudo predsednika Dude

Predsednik republike v telefonskem pogovoru s poljskim predsednikom Dudo

Ljubljana (MOREL)- Predsednik Slovenije Borut Pahor se je danes po telefonu pogovarjal s predsednikom  Poljske Andrzejem Dudo. Do pogovora, ki sodi v redni dialog predsednikov dveh prijateljskih držav, je prišlo na pobudo predsednika Dude, ki je želel predsednika Pahorja seznaniti z željo, da bi na prihajajočem podnebnem srečanju nekaterih voditeljev, ki ga prihodnji teden virtualno gosti predsednik ZDA Biden, govoril tudi v imenu nekaterih drugih srednjeevropskih držav.

Petek, 16. april 2021 - 11:31

Razmere so resne in to zelo

Merklova zahteva sprejem zakona

Berlin (MOREL/FoNet)- Nemška kanclerka Angela Merkel je danes zahtevala od članov nemškega zveznega parlamenta, da naj potrdijo zakon, s katerim bo vladi omogočeno, da bo sprejela izredne ukrepe hitrega širjenja koronavirusa. Ana Merkel je poudarila, da bodo tako preprečili preobremenjenost zdravstvenega sistema. 

Petek, 16. april 2021 - 09:40

Zasedanje bo vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell

Minister Logar v ponedeljek na Svetu za zunanje zadeve

Ljubljana (MOREL)- Minister za zunanje zadeve  Anže Logar se bo v ponedeljek udeležil videokonferenčnega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve (FAC).

Četrtek, 15. april 2021 - 22:08

Novi petletni strategiji EU za boj proti organiziranemu kriminalu

V letih 2017 in 2018 je bilo v Evropski uniji več kot 14.000 registriranih žrtev

Bruselj (MOREL)- Evropska komisija je včeraj predstavila novi petletni strategiji EU za boj proti organiziranemu kriminalu in za boj proti trgovini z ljudmi. Nova strategija EU za boj proti organiziranemu kriminalu določa orodja in ukrepe, ki jih je treba sprejeti, da bi razdrli poslovne modele in strukture čezmejnih kriminalnih združb, tako na spletu kot zunaj njega. Osredotoča se na krepitev sodelovanja na področju kazenskega pregona in pravosodnega sodelovanja, boj proti strukturam organiziranega kriminala in visoko prednostno obravnavanim kaznivim dejanjem, odvzem dobička, ustvarjenega s kaznivimi dejanji, in zagotavljanje sodobnega odziva na tehnološki razvoj. 

Četrtek, 15. april 2021 - 22:05

Smernice za program InvestEU

Smernice za preverjanje trajnosti podrobneje določajo

Bruselj (MOREL)- Evropska komisija je sprejela različne izvedbene akte in smernice v okviru programa InvestEU.  Naložbene smernice podrobneje predstavljajo zahteve, ki jih morajo izpolnjevati operacije financiranja in naložbene operacije, da lahko prejmejo podporo iz sklada InvestEU. Za te smernice mora preteči dvomesečno obdobje za ugovor, preden začnejo veljati.

Četrtek, 15. april 2021 - 21:59

Letošnja prednostna naloga bo zdravje

Mladi in solidarnost pri reševanju družbenih izzivov

Bruselj (MOREL)- Evropska komisija je danes objavila prvi razpis za zbiranje predlogov v okviru novega programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027. Gre za podporo mladim, ki želijo sodelovati v solidarnostnih aktivnostih na najrazličnejših področjih, od pomoči ljudem v stiski do prispevanja k zdravstvenim in okoljskim ukrepom, po vsej EU in zunaj nje.

Sreda, 14. april 2021 - 21:21

Generalna direktorica za zadeve EU na srečanju Tria predsedujočih držav Svetu EU

Dogovor o digitalnem zelenem potrdilu

Ljubljana (MOREL)- Generalna direktorica za zadeve EU Barbara Sušnik je sodelovala na avdio-videokonferenčnem srečanju Tria predsedujočih držav Svetu Evropske unije, Nemčije, Portugalske in Slovenije. Generalni direktorji za zadeve EU Barbara Sušnik, Rui Vinhas in Andreas Peschke so ocenili dosedanji napredek pri najpomembnejših dosjejih evropskih politik, ki so jih kot take opredelili tudi v 18-mesečnem programu ob začetku skupnega predsedovanja. Mednje sodijo predvsem učinkovito soočanje s pandemijo covida-19 ter gospodarsko okrevanje, zeleni prehod in digitalna transformacija ter migracije in vladavina prava. Generalni direktor trenutno predsedujoče Portugalske Rui Vinhas je predstavil priprave na srečanje evropskih voditeljev 7. in 8 maja v Portu, s katerim želi portugalsko predsedstvo okrepiti socialni steber Evropske unije.

Sreda, 14. april 2021 - 20:56

Ruske zdravstvene oblasti so dovolile uporabo treh vrst cepiv- Sputnik V, Epivakorona in Kovivak

Putin bil cepljen z drugo dozo

Moskva, (MOREL/FoNet)- Ruski predsednik Vladimir Putin je danes potrdil, da je bil cepljen  z drugo dozo cepiva proti koronavirusu, tri tedne po prvem cepljenju.

Sreda, 14. april 2021 - 20:40

Predsednik Pahor je srečanje ocenil kot zelo koristno

Pahor in Mattarella bosta jeseni skupaj obiskala Novo Gorico in Gorico

Rim (MOREL)- Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se danes na povabilo predsednika Italijanske republike Sergia Mattarelle mudi v Rimu. Srečanje predsednikov Pahorja in Mattarelle je nadaljevanje rednega dialoga, ki ga predsednika sosednjih in prijateljskih držav vzdržujeta tudi v času epidemije. Predsednik Pahor je bil prvi gost predsednika Mattarelle v tem letu.

Sreda, 14. april 2021 - 20:37

17 držav članic nominalno povečalo uradno razvojno pomoč

Povečanje obsega razvojne pomoči za partnerje EU Prejeto

Bruselj (MOREL)- Evropska unija je skupaj s 27 državami članicami v letu 2020 znatno povečala uradno razvojno pomoč za partnerske države na 66,8 milijarde evrov. Povečanje je bilo 15-odstotno v nominalnem smislu in ustreza 0,50 % skupnega bruto nacionalnega dohodka (BND). EU in države članice so s tem potrdile položaj vodilnega svetovnega donatorja, ki zagotavlja 46 % globalne pomoči EU in drugih donatorjev v okviru Odbora za razvojno pomoč. S tem so naredile pomemben korak do izpolnitve zaveze, da bodo do leta 2030 za uradno razvojno pomoč namenile vsaj 0,7 % skupnega BND.

Sreda, 14. april 2021 - 20:31

V ospredju bo diverzificirana strategija financiranja

Za okrevanje 800 milijard evrov v okviru NextGenerationEU

Bruselj (MOREL)- Evropska komisija bo z zadolževanjem na kapitalskih trgih do leta 2026 zbrala do 800 milijard evrov za financiranje instrumenta za okrevanje NextGenerationEU, ki je v središču odziva EU na pandemijo koronavirusa. Ukrepi, ki jih je Komisija je sprejela danes, bodo zagotovili, da bo financiranje zadolževanja za države članice EU in njihove državljane izvedeno pod najugodnejšimi pogoji.

Sreda, 14. april 2021 - 20:25

V Evropski uniji opravili 100 milijonov cepljenj

V celoti cepljenih več kot 27 milijonov ljudi

Bruselj, (MOREL)- Danes smo v Evropski uniji dosegli 100 milijonov cepljenj. To je mejnik, na katerega smo lahko ponosni. Od teh 100 milijonov cepljenj je šlo pri več kot četrtini za drugi odmerek, kar pomeni, da je zdaj v celoti cepljenih več kot 27 milijonov ljudi,«  je danes izrazila zadovoljstvo predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. 

Sreda, 14. april 2021 - 20:01

Dialog EU-Brazilija o podnebnih spremembah, biotski raznovrstnosti in trajnostnem razvoju

Slovenije zavezana zniževanju emisij toplogrednih plinov

Ljubljana (MOREL)-  Državni sekretar na zunanjem ministrstvu  Stanislav Raščan je na visokem dialogu EU-Brazilija o podnebnih spremembah, biotski raznovrstnosti in trajnostnem razvoju skupaj z ministrom za okolje in energetsko tranzicijo Portugalske Joãom Pedrom Matosem Fernandesem ter evropskim komisarjem za okolje, oceane in ribištvo Virginijusom Sinkevičiusom zastopal evropsko stran. Med predstavniki brazilske strani sta bila zunanji minister Carlos Alberto França in minister za okolje Ricardo Salles, ki bo vodil brazilsko delegacijo na podnebni konferenci COP26.

Sreda, 14. april 2021 - 11:45

17. konferenca predsednikov parlamentov držav Jadransko-jonske pobude (JJP)

Razprava v osrednjem vsebinskem delu posvečena razvoju digitalne družbe

Ljubljana (MOREL)- Državni zbor bo jutri, med 11. in 13. uro gostil 17. konferenco predsednikov parlamentov držav Jadransko-jonske pobude (JJP). Tokratna konferenca, ki jo državni zbor organizira v okviru enoletnega predsedovanja Slovenije JJP (od junija 2020 do maja 2021), bo zaradi trenutnih epidemioloških razmer potekala preko video povezave.

Sreda, 14. april 2021 - 11:03

Včeraj obiskal italijansko društvo za mednarodne organizacije (SIOI)

Pahor danes v Rimu z italijanskim predsednikom Mattarello

Rim (MOREL)- Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo danes, na povabilo predsednika Italije  Sergia Mattarelle mudil v Rimu. Srečanje predsednikov Pahorja in Mattarelle je nadaljevanje rednega dialoga, ki ga predsednika sosednjih in prijateljskih držav vzdržujeta tudi v času epidemije. 

Sreda, 14. april 2021 - 10:25

Cepiva firm AstraZenice in Johnson&Johnnso nezaželeni v uniji

Evropska unija odpoveduje dve cepivi

Milano (MOREL/FoNet)- Evropska komisija se je odločila, da prihodnje leto ne bo obnovila sporazuma o nabavi cepiv proti koronavirusu dveh firm AstraZenice in Johnson&Johnson, je danes objavil italijanski dnevnik La Stampa, ki se skliceval na vir iz italijanskega ministrstva za zdravje. 

Torek, 13. april 2021 - 18:50

Prevzem naj bi zmanjšal konkurenco in povzročil zvišanje cen na trgu

Tajkuni so bili zopet na delu?

Bruselj (MOREL)- Komisija začenja poglobljeno preiskavo, da bi ocenila predlagani prevzem slovenskega podjetja Trimo s strani irske skupine Kingspan na podlagi uredbe EU o združitvah.

Torek, 13. april 2021 - 18:34

54,5 milijona evrov humanitarne pomoči najbolj ranljivemu prebivalstvu na območju afriških Velikih jezer

Za zagotavljanje hrane, zdravstvene pomoči in pomoči za zaščito,

Bruselj (MOREL)-  Evropska komisija bo namenila 54,5 milijona evrov humanitarne pomoči najbolj ranljivemu prebivalstvu na območju afriških Velikih jezer. Regijo še naprej pretresajo oboroženi konflikti in nestabilnost, ki jih spremljajo prisilno razseljevanje, pomanjkanje hrane, epidemije in naravne nesreče. Zaradi pandemije COVID-19 ter njenih zdravstvenih in socialno-ekonomskih posledic se humanitarne razmere še poslabšujejo.

Torek, 13. april 2021 - 17:54

Tudi s prstom na zemljevidu se daleč pride

Minister Logar na potovanju po Indiji

Ljubljana (MOREL)- Minister za zunanje zadeve Anže Logar se je danes na vabilo organizatorja, Observer Research Foundation in Ministrstva za zunanje zadeve Indije, udeležil mednarodne konference Raisina Dialogue, ki je ena vodilnih globalnih platform za poglobljene geopolitične in geoekonomske diskusije.

Torek, 13. april 2021 - 07:09

Ob 60- letnici zgodovinskega poleta Jurija Gagarina v vesolje

Rusija ostaja vesoljska velesila

Moskva (MOREL/FoNet)- Ruski predsednik Vladmir Putin je ob 60- letnici zgodovinskega poleta Jurija Gagarina v vesolje izjavil, da bo Rusija ostala ključna vesoljska in jedrska sila.

Ponedeljek, 12. april 2021 - 20:37

Za obstoj evropskega turizma

Hrvaška in EU uskladile zeleni potni list

Zagreb/Dunaj (MOREL/FoNet)- Hrvaška in 12 članic Evropske unije so dosegle sporazum o kriterijih za izdajo takoimenovanega zelenega potnega lista, ki bi v času pandemije koronavirusa olajšal pretok turistov, so danes sporočili na Dunaju.

Ponedeljek, 12. april 2021 - 18:14

Dva dni obiskov v Italiji

Pahor v sredo z italijanskim predsednikom Mattarello v Rimu

Ljubljana, (MOREL)-  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v sredo,  na povabilo predsednika Italijanske republike Sergia Mattarelle mudil v Rimu. Srečanje predsednikov Pahorja in Mattarelle je nadaljevanje rednega dialoga, ki ga predsednika sosednjih in prijateljskih držav vzdržujeta tudi v času epidemije.

Ponedeljek, 12. april 2021 - 15:35

Oprostev plačila davka na dodano vrednost

Veljalo naj bi samo za komisijo in agencije

Bruselj, (MOREL)- Evropska komisija je danes predlagala, da se blago in storitve, ki jih državam članicam, državljankam in državljanom v času krize dajejo na voljo Evropska komisija ter organi in agencije EU, oprostijo plačila davka na dodano vrednost (DDV).

Ponedeljek, 12. april 2021 - 15:28

Evropska komisija je objavila poziv

Vodikove tehnologije za podnebno nevtralno Evropo

Bruselj, (MOREL)- Evropska komisija je objavila poziv vsem več kot 1000 članom evropskega zavezništva za čisti vodik, naj do 7. maja predložijo projekte za tehnologije in rešitve za obnovljivi in nizkoogljični vodik.

Ponedeljek, 12. april 2021 - 13:59

Pahor je zagovornik Bosne in Hercegovine

Širitev Evropske unije na Zahodni Balkan ekskluzivno politično vprašanje

Ljubljana (MOREL)- Iz urada predsednika države so poslali naslednje sporočilo: V zvezi z novinarskimi vprašanji o pogovorih predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s člani Predsedstva Bosne in Hercegovine 5. marca 2021  posredujemo pojasnilo:

Ponedeljek, 12. april 2021 - 09:20

Na Kosovu je prisoten agresiven albanski nacionalizem

Cilj je združitev z Albanijo

Beograd, (MOREL/FoNet)- Na Kosovu je prisoten agresiven albanski nacionalizem, ki skuša, da se Kosovo etično očisti in pripoji k Albaniji, je dejal za RTS Slobodan Zečevič iz Inštituta za evropske študije.

Nedelja, 11. april 2021 - 22:43

Hrvaška in slovenska država se ne štejeta z delom tega prostora

Jankovič za konfederacijo

Podgorica, (MOREL/FoNet)- Prepričan sem, da je pot v boljšo prihodnost regije združitev vseh naših državic v eno racionalno konfederacijo, ki bi vsem državljanom zagotovila varnost na tem balkanskem ognjemetu, je izjavil v intervjuju za črnogorski neodvisni tednik Monitor mednarodni svetovalec za človekove pravice in vodenjem varnosti Saša Jankovilć.

Nedelja, 11. april 2021 - 21:19

Na Kitajskem nimajo tujih cepiv proti covidu-19

Kombinirali naj bi več cepiv

Peking, (MOREL/FoNet)- Vlada v Pekingu razmišlja, da bi zaradi velike neučinkovitosti trenutno razpoložljivih cepiv preučili kombiniranje različnih vrst cepiva proti covidu-19, so sporočile tiskovna agencije, ki se sklicujejo na izjavo visokega predstavnika kitajskega nacionalnega centra za nadzor in prevencijo bolezni.

Nedelja, 11. april 2021 - 20:17

Pogreba se bo udeležil tudi princ Harry, ki se je preselil v Los Angeles, vendar brez soproge Megan

Pogreb princa Filipa bo 17. aprila

London (MOREL)- Soproga britanske kraljice Elizabete II, princa Filipa, ki je umrl v petek v starosti 99 let, bodo pokopali 17.aprila, so sporočili iz  Buckinghamske palače. Pogreba naj bi se udeležil tudi princ Harry. 

Sobota, 10. april 2021 - 18:27

Varnostne sile Mjanmara znova uporabile orožje

82 ljudi ubitih med včerajšnjim protestom proti vojaškemu udaru

Najpjido, (MOREL/FoNet)- Varnostne sile Mjanmara so v petek ubile več kot 80 ljudi v mestu Bagu, nedaleč od Jangona, so sporočili Združenje za pomoč političnim zapornikom in lokalni mediji.

Petek, 9. april 2021 - 23:53

Nova pravila se bodo začela uporabljati 2. maja letos

Učinkovitejši nadzor zunanjih meja EU

Bruselj, (MOREL)- Evropska komisija je z namenom boja proti kriminalu in reševanja življenj na morju danes sprejela nova pravila za posodobitev evropskega sistema nadzorovanja meja (EUROSUR).

Petek, 9. april 2021 - 23:51

Prvi razpisi v okviru Pospeševalca EIC

Milijarda evrov za zagonska, mala in srednja podjetja

 Bruselj (MOREL)- Evropska komisija je po ustanovitvi Evropskega sveta za inovacije (EIC) in napovedi prvih možnosti financiranja danes objavila prve razpise v okviru Pospeševalca EIC. Namen sredstev v višini več kot 1 milijarde evrov je podpreti širitev zagonskih ter malih in srednjih podjetij, ki imajo potencial za doseganje velikega učinka.

Petek, 9. april 2021 - 15:08

Bil je kraljevski soprog z najdaljšim stažem v zgodovini Britanije

Umrl britanski princ Filip

London (MOREL)- Britanski princ Filip je umrl v petek zjutraj v Winsdorju, v starosti 99 let,  je danes objavila Buckinghamska palača.

Petek, 9. april 2021 - 12:45

Tretja mednarodna konferenca Dnevi Latinske Amerike in Karibov

Logar bo virtualno na Karibih

Ljubljana (MOREL)- Ministrstvo za zunanje zadeve bo med 19. in 23. aprilom 2021 pod okriljem Blejskega strateškega foruma organiziralo tretjo mednarodno konferenco Dnevi Latinske Amerike in Karibov (Dnevi LAK). Zaradi pandemije covida-19 bo mednarodna konferenca letos virtualna, uvodni nagovor pa bo imel minister za zunanje zadeve  Anže Logar.

Petek, 9. april 2021 - 11:13

Udeležbo ministra Logarja na Raisina Dialogue konferenci

Treniral bo indijsko jogo

Ljubljana (MOREL)- Minister za zunanje zadeve  Anže Logar se bo na vabilo organizatorja, Observer Research Foundation in ministrstva za zunanje zadeve Indije, udeležil mednarodne konference Raisina Dialogue, ki je ena vodilnih globalnih platform za poglobljene geopolitične in geoekonomske diskusije. 

Četrtek, 8. april 2021 - 23:17

Olajšati raziskovalne, razvojne in inovacijske dejavnosti

Javno posvetovanje o pomoč za raziskave in razvoj ter inovacije

Bruselj, (MOREL)- Evropska komisija je danes začela javno posvetovanje o predlagani ciljno usmerjeni reviziji okvira za državno pomoč za raziskave in razvoj ter inovacije.

Četrtek, 8. april 2021 - 23:15

Začela delovati nova večjezična digitalna platforma

To bo prvič na ravni EU

Bruselj, (MOREL)-  Z 19. aprilom bo začela delovati nova večjezična digitalna platforma, ki bo državljanom po vsej EU omogočila sodelovanje na konferenci o prihodnosti Evrope.

Četrtek, 8. april 2021 - 23:12

65 % celotnega svežnja za odziv, ki zdaj znaša več kot 40 milijard evrov

EU partnerjem po svetu zagotovila 25 milijard evrov za ukrepanje proti koronavirusu

Bruselj, (MOREL)- Ekipa Evropa je več kot 130 partnerskim državam po vsem svetu v enem letu zagotovila več kot 26 milijard evrov podpore za boj proti koronavirusu.

Četrtek, 8. april 2021 - 22:13

Ustanovil je fondacijo Izobraževanja gradi BiH

Umrl general Jovan Divjak

Sarajevo (MOREL/FoNet)- Prvi nosilec najvišjega francoskega priznanja Legije časti iz Bosne in Hercegovine, bivši oficir JLA in bivši general armade Bih Jovan Divjak je umrl v 84 letu starosti v Sarajevu, je sporočila BHRT, ki se je sklicevala na fondacijo Izobraževanje gradi BiH, katere ustanovitelj je bil Divjak.

Četrtek, 8. april 2021 - 12:07

Zahod in Kijev zaskrbljena

Ruski vojaški manevri v Črnem morju

Moskva, (MOREL/FoNet)- Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da so več kot deset vojaških ladij napotili iz Kaspijskega v Črno morje, kjer bodo sodelovali  na vojaških vajah.

Četrtek, 8. april 2021 - 11:55

Predsednik Pahor v telefonskem pogovoru čestital predsednici Republike Kosovo Vjosi Osmani za izvolitev

Pahor še to jesen na Kosovu

Ljubljana (MOREL)- Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v daljšem telefonskem pogovoru novoizvoljeni predsednici Republike Kosovo  Vjosi Osmani čestital za izvolitev in ji zaželel uspešno delo.

Četrtek, 8. april 2021 - 00:07

Ministri za zdravje EU razpravljali na neformalnem srečanju na temo varnosti cepiva AstraZeneca

Cepivo AstraZeneca varno

Ljubljana,(MOREL)-  Evropska agencija za zdravila (EMA) je danes popoldne sporočila, da so neobičajni krvni strdki zelo redki stranski učinki cepiva AstraZeneca proti COVID-19. Poudarila je, da so koristi cepljenja z omenjenim cepivom kljub novim spoznanjem še vedno bistveno večje od tveganj.

Sreda, 7. april 2021 - 14:56

Mednarodni dan Romov

V EU in v regiji širitve jih živi med 10 in 12 milijonov

Bruselj, (MOREL)- Jutri obeležujemo mednarodni dan Romov. Gre za največjo etnično manjšinsko skupnost v Evropi, v EU in v regiji širitve jih živi med 10 in 12 milijonov. Evropski komisarji so v današnji izjavi poudarili romski prispevek k evropski raznolikosti in dediščini ter opozorili, da so številni Romi v vsakdanjem življenju še vedno žrtve predsodkov, diskriminacije, anticiganizma in socialno-ekonomske izključenosti.

Sreda, 7. april 2021 - 14:53

Zbiranje prijav se bo začelo 13. aprila

Za nujne raziskave novih različic koronavirusa 123 milijonov evrov

Bruselj, (MOREL)- Evropska komisija je mobilizirala 123 milijonov evrov iz novega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa za nujne raziskave novih različic koronavirusa.

Ponedeljek, 5. april 2021 - 22:28

Nemški minister za zdravje je napovedal

Cepljenih bo 20 odstotkov prebivalcev

Berlin, (MOREL/FoNet)- Nemčija bo do začetka prihodnjega meseca imela 20 odstotkov prebivalcev cepljenih proti koronavirusu, je danes napovedal nemški minister za zdravje Jens Spahn.

Ponedeljek, 5. april 2021 - 22:21

Cepivo že v 59 državah sveta

Izdelava cepiva sputnik-V tudi v Indiji

Moskva, (MOREL/FoNet)- Ruski sklad za neposredna vlaganja (RDIF) in indijska družba Panacea Biotec sta danes sporočila, da bosta sodelovala pri izdelavi 100 milijonov doz cepiva sputnik-V-.

Ponedeljek, 5. april 2021 - 21:39

Sedanjemu predsedniku države ni prepovedano, da bi lahko ponovno kandidiral

Putin še dvakrat za predsednika Rusije

Moskva, (MOREL/FoNet)- Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal zakon, s katerim se zakonodaja o volitvah in referendumu usklajuje s spremembami ustave Ruske Federacije, ki med drugim daje aktualnemu šefu države pravico, da ponovno kandidira na predsedniško mesto.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice