Četrtek, 31. december 2020 - 00:57

MORELTV- prva slovenska spletna televizija s prenosi v živo in bogatim arhivom oddaj

 

DOBRODOŠLI V MOREL SVET TURIZMA

ŽELITE PRIVABITI GOSTE, DA BODO PRI VAS VNOVČILI TURISTIČNE BONE

PROMOCIJSKA OBJAVA OPISA VAŠE PONUDBE IN TRI FOTOGRAFIJE SAMO 100 EVROV+DDV DO KONCA LETA

PRIDEMO  POSNETI TUDI REPORTAŽO IN JO PREDVAJATI NA SPLETNI TELEVIZIJI MORELTV

Petek, 10. julij 2020 - 07:04

Zanimivost/Slovenija

Pri izgubi 10 odstotkov vode v telesu pojav mišičnih krčev, bruhanja, zmedenosti in nezavesti

Ljubljana, 10. julij 2020 (MOREL)- »Voda sestavlja večino človeškega telesa, zato je zelo pomembno, da se ohranja v pravem ravnotežju. »O dehidraciji govorimo, kadar je količina vode, ki jo telo izgubi, večja od vnesene. Najpogostejši znaki zanjo so temnejši urin, suha usta, žeja, utrujenost in glavobol,« je poudaril Miran Golub, predsednik Lekarniške zbornice Slovenije.

Petek, 10. julij 2020 - 07:01

Gospodarstvo/Slovenija

DUTB v Nokturnu prodaja novih šest stanovanj

Koper, 10. julij 2020 (MOREL) – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo od jutri dalje prodajala novih šest stanovanj v naselju Nokturno v Kopru. Prodaja bo potekala z zbiranjem zavezujočih ponudb do 31. avgusta 2020. V naselju Nokturno v Kopru bo od 11. julija naprej za nakup na voljo šest stanovanj v lasti DUTB (s pripadajočo shrambo in dvema parkirnima mestoma), med njimi so tudi tri že opremljena vzorčna stanovanja. Prodaja bo potekala na način zbiranja zavezujočih ponudb do 31. avgusta 2020, stanovanja pa se obravnavajo kot novogradnja z jamstvom po ZVKSES. Od 11. julija 2020 se zainteresirani kupci lahko dogovorijo za vodeni ogled pri posredniku prodaje - Nepremičninski družbi, d.o.o.

Petek, 10. julij 2020 - 06:56

Gospodarstvo/Slovenija

Biznis mora veljati za vse

Ljubljana, 10. julij 2020 (MOREL)- Slovenski podjetniški sklad (SPS) je objavil »Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme«, na katerega se lahko prijavijo le mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj petimi  zaposlenimi. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije menijo, da je poziv SPS diskriminatoren do manjših poslovnih subjektov, zato zahtevajo, da poziv ustrezno popravi. 

Petek, 10. julij 2020 - 06:52

Zanimivost/Slovenija

Nove poštne znamke v ponedeljek

Maribor, 10. julij 2020 (MOREL) – V ponedeljek  bo tretji letošnji izid znamk, ko bodo izšle tudi znamke, katerih izid je bil načrtovan konec maja, vendar je bil zaradi izrednih razmer prestavljen. Tematika letošnjih znamk serije Europa so starodavne poštne poti: dve znamki z nominalama C in D bosta tudi tokrat izšli v dveh malih polah s po osmimi znamkami in vinjeto.

Petek, 10. julij 2020 - 06:46

Šport/Odbojka

Turnir v Ljubljani ob upoštevanju strogih zdravstvenih ukrepov

Lovsin (v bloku) in Jancar v napadu

Lovsin (v bloku) in Jancar v napadu

Ljubljana, 10. julij 2020 (MOREL)- V Ljubljani bo med 30. julijem in 2. avgustom turnir svetovne serije v odbojki na mivki, 2020 FIVB Beach Volleyball World Tour, za katerega sta zeleno luč prižgala tako Nacionalni inštitut za javno zdravje kot Mednarodna odbojkarska zveza. Zanimanje za turnir je veliko prijavljenih je 49 moških in 39 ženskih dvojic iz 22 držav, med njimi 12 slovenskih.

Petek, 10. julij 2020 - 06:39

Zunanja politika/EU

Bančnik in janšisti si bodo znova polnili žepe z evropskimi milijoni

Bruselj, 10. julij 2020 (MOREL)- Evropska komisija je odobrila 222 milijonov evrov vredno slovensko shemo za podporo podjetjem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa. Shema je bila odobrena v skladu z začasnim okvirom za ukrepe državne pomoči. V okviru sheme, ki se sofinancira iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov, bo javna podpora zagotovljena s subvencioniranimi obrestnimi merami ali posojili in bo na voljo vsem podjetjem. Ukrep bo upravljala Slovenska izvozna in razvojna banka (SID), ki deluje v imenu in za račun Republike Slovenije.

Petek, 10. julij 2020 - 06:36

Zunanja politika/EU

Koliko denarja so porabili za anketiranje pa niso sporočili

Bruselj, 10. julij 2020 (MOREL)- Nova raziskava Eurobarometer o državljanstvu EU in demokraciji, ki jo je včeraj objavila Evropska komisija, kaže, da je seznanjenost z izrazom »državljan Evropske unije« na najvišji ravni do sedaj: 91 % državljanov EU pozna izraz, 65 % jih pravi, da izraz poznajo in vedo, kaj pomeni. V Sloveniji sta ta odstotka 90 % in 69 %.

Petek, 10. julij 2020 - 06:31

Kronika/Slovenija

Število vlomov in tatvin se povečuje

Ljubljana, 10. julij 2020 (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1549 klicev. Med 585 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 109 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Petek, 10. julij 2020 - 06:27

Vreme/Slovenija

Vremenska napoved 10. julij 2020

Ljubljana- Danes bo pretežno jasno, ponekod bo pihal šibak veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija.

Tudi ponoči bo še precej jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj Celzija.

Jutri bo po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija.

Sreda, 8. julij 2020 - 13:48

Kultura/Slovenija

16. Kino Otok začenja festivalsko popotovanje 16. julija

Izola, 8. julij 2020 (MOREL)- Potovanje 16. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema se začenja 16. julija s projekcijo otoškega ljubljenca, filma Playing Men, v Hiši kulture v Sv. Antonu pri Kopru. V tednih, ki sledijo, se bo pestro festivalsko dogajanje razširilo v številne kraje po Sloveniji, tudi na tradicionalne lokacije v Izoli in Ljubljani.

Sreda, 8. julij 2020 - 13:41

Šport/Odbojka

Za Kamničane še Kos in Beravs

Gal Kos

Gal Kos

Kamnik, 8. julija 2020 (MOREL)- Aktualni slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, nadaljujejo sestavljanje ekipe za novo sezono, v kateri jih bo vodil eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, Gregor Jerončič. Kamničani so svoje vrste že okrepili s povratnikom Sašem Štalekarjem ter novinci Martinom Kosmino, Janom Klubučarjem in Dikom Purićem, dvoletno pogodbo pa sta z njim podpisala še Gal Timotej Kos in Žan Beravs, ki sta bila nekaj časa soigralca v kranjskem Triglavu.

Sreda, 8. julij 2020 - 13:39

Zanimivost/Slovenija

Z naravo proti zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami

Ljubljana, 8. julij 2020 (MOREL)- Med počitnicami naj se otroci in najstniki čim bolj odklopijo od digitalnih naprav in družabnih omrežij, na katera so se pretirano navezali v času epidemije koronavirusa, ko so bili stiki omejeni, šolanje pa je potekalo na daljavo, svetujejo na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede. Prav tako je sedaj čas za čiščenje telefonov vseh nepotrebnih aplikacij.

Sreda, 8. julij 2020 - 13:34

Notranja politika/Slovenija

Na Višjem sodišču zaključen postopek v odškodninski tožbi proti komisiji

Ljubljana, 8. julij 2020 (MOREL)- Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo okrožnega sodišča v Ljubljani in zavrnilo pritožbo tožnice v pravdni zadevi za izplačilo odškodnine zaradi objave avtorskih honorarjev. Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je prejela sodbo višjega sodišča v Ljubljani, ki potrjuje, da ni izkazana (kvalificirana) protipravnost ravnanj komisije kot eden od elementov t. i. splošnega civilnega delikta. Sodišče ugotavlja, da je imela komisija razumne razloge za sklepanje, da njeno ravnanje ni protipravno.

Sreda, 8. julij 2020 - 13:29

SRB-DRUŠTVO-JUKOM

OSUDA POLICIJSKE BRUTALNOSTI

BEOGRAD, 08. jul 2020. (MOREL/FoNet) - Kuća ljudskih prava osudila je danas policijsku brutalnost tokom protesta ispred Skupštine uz podsećanje da je nesrazmerna upotreba sile zabeležena na velikom broju snimaka, kako televizije N1, tako i građana koji su učestvovali na protestima, saopštio je Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM).

Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej