Sreda, 20. januar 2021 - 09:54

Šport/Motociklizem

Tim Gajser šestič zapored motošportnik leta

Ljubljana, 20. januar 2021 (MOREL)– Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta in podeli priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem. V 2020 zaradi zdravstvene situacije, povezane z epidemijo novega koronavirusa, organizacija prireditve, na kateri bi se poklonili dosežkom slovenskega motošporta in kartinga, ni bila mogoča, zato je AMZS razglasitev najboljših in prejemnikov priznanj pripravil v obliki posebne video oddaje AMZS Idealna linija, ki jo je danes objavil na svojih digitalnih kanalih. Glede najboljšega dileme ni bilo – to je po izboru Strokovnega sveta za avto-moto šport aktualni svetovni prvak v motokrosu v prestižnem razredu MXGP Tim Gajser, ki si je laskavi naslov Motošportnik leta prislužil že šesto leto zapored.

Nedelja, 22. november 2020 - 21:47

Šport/Motociklizem

Tim Gajser podaril nagrado v dobrodelne namene

Ljubljana, 22. november 2020 (MOREL)- Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je danes organizirala novinarsko konferenco s Timom Gajserjem, štirikratnim svetovnim prvakom v motokrosu.

Nedelja, 8. november 2020 - 20:41

Šport/Motociklizem

Tim Gajser sezono končal veličastno z zmago na VN Garde Trentina

Trentino, 8. november 2020 (MOREL)- S tretjo dirko zapored v osmih dneh v Pietramurati se je končalo svetovno prvenstvo v motokrosu za leto 2020. Slovenijo sta z licenco AMZS tudi tokrat zastopala svetovni prvak Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.

Nedelja, 1. november 2020 - 22:56

Šport/Motociklizem

Gajser drugi na dirki za VN Trentina

Ljubljana, 1. november 2020 (MOREL)- Motokrosistu Timu Gajserju se že pošteno nasmiha nov naslov svetovnega prvaka v najmočnejšem razredu MXGP. 

Nedelja, 25. oktober 2020 - 15:14

Šport/Motociklizem

Gajser z dvema fantastičnima vožnjama sklenil belgijski trojček v Lommlu

Ljubljana, 25. oktober 2020 (MOREL)- Vrhunska predstava našega šampiona Tima Gajserja na petnajsti dirki svetovnega prvenstva v Lommlu – prvič v sezoni je zmagal v obeh vožnjah in si tako tri dirke pred koncem letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu (te bodo od 1. od 8. novembra v italijanski Pietramurati) privozil še dodatno prednost pred zasledovalci – Cairoli na drugem mestu skupnega seštevka zaostaja 74 točk.

Sreda, 21. oktober 2020 - 19:13

Šport/Motociklizem

Gajser drugi na dirki za VN Limburga

Limburg, 21. oktober 2020 (MOREL)- Slovenski motokrosist Tim Gajser je na današnji dirki za  veliko nagrado Limburga v razredu MXGP zasedel skupno drugo mesto, potem ko je bil v prvi vožnji prvi in v drugi tretji. 

Nedelja, 11. oktober 2020 - 20:50

Šport/Motociklizem

Na VN Španije Tim Gajser drugi, Jan Pancar do novih točk

Ljubljana, 11. oktober 2020 (MOREL)- Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so danes opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone za veliko nagrado Španije, na kateri sta slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar. Aktualni svetovni prvak v razredu MXGP se je znova uvrstil na zmagovalni oder in povišal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku, kjer ostaja vodilni – pred Cairolijem ima 24 točk naskoka. Pancar je v MX2 osvojil tri nove točke in je skupno 20. 

Nedelja, 4. oktober 2020 - 22:01

Šport/Motociklizem

Gajser do prve zmage v sezoni

Mantova, 4. oktober 2020 (MOREL)- Svetovni motokrosistični prvak v razredu MXGP Tim Gajser je z današnjo zmago za VN Evrope v Mantovi še utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku prvenstva – prednost pred Tonyjem Cairolijem je povečal na 11 točk. 

Sobota, 3. oktober 2020 - 22:46

Šport/Motociklizem

Žagar enajsti speedway voznik sveta v letu 2020

Tourn, 3.oktober 2020 (MOREL)- Z drugo dirko v poljskem Torunu in osmo v sezoni se je sklenilo svetovno prvenstvo v speedwayu 2020. 

Petek, 26. junij 2020 - 16:58

Šport/Motociklizem

Uvodna dirka državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov postregla z napetimi boji

Grobnik, 26. junij 2020 (MOREL)- Po dveh letih zatišja so se včeraj za točke državnega prvenstva znova udarili cestno hitrostni motociklisti, ki so na grobniški stezi pokazali zavidljivo mero obvladovanja motorjev pri visokih hitrostih. V kategoriji SSP 300 se je zmage suvereno veselil Gašper Hudovernik pred Gašperjem Čarmanom in Primožem Vindišarjem. V kategoriji SSP je bil najhitrejši Bor Klemenc, na zmagovalnih stopničkah pa sta mu družbo delala Žan Modic in Dejan Ločnikar. V kategoriji SBK je prvi ciljno črto prevozil Marko Bolko, daleč za njim pa sta skozi cilj pridrvela drugi Matic Berzin in tretji Nejc Dežman.

Nedelja, 21. junij 2020 - 20:01

Šport/Motociklizem

Pancar znova prvi, težki pogoji “odplavili” dirko v razredu MX50

Mačkovci, 21. junij 2020 (MOREL)- Spored druge dirke sezone državnega prvenstva v motokrosu v Mačkovcih so krojile vremenske razmere, ki so poskrbele, da so preizkušnje v razredu MX50 odpovedali. Dež je progo in okolico spremenil v blatno “kopel” in člani AMD Štefan Kovač, ki so organizirali preizkušnjo, so bili zaradi težkih pogojev prisiljeni odpovedati dirko v razredu MX50.  V ostalih razredih pa so se dirkači ostro borili za nove točke državnega prvenstva. Dirko so zaznamovale težke vremenske razmere, kar je na svoji koži občutil tudi Tilen Demšič.

Nedelja, 21. junij 2020 - 10:45

Šport/Motociklizem

Začetek v trialu na Lukovici postregel z zanimivimi boji za najvišja mesta

Lukovica, 21. junij 2020 (MOREL)- Prizadevni člani AMD Lukovica so včeraj na poligonu Avto Kveder organizirali ter izvedli prvo dirko sezone v trialu za točke državnega prvenstva. Soparno sobotno popoldne je na trial poligon v Lukovico zvabilo 19 tekmovalcev, ki so se za točke državnega prvenstva pomerili prvič v sezoni. Zaradi mestoma mokre površine so imeli tudi najboljši kar nekaj preglavic pri premagovanju zahtevnih sedmih sekcij proge, ki so jih vozniki prevozili v štirih krogih. Vseeno pa se najboljši niso pustili presenetiti.  Dež je čez noč namočil proge, ki so bile spolzke in za premagovanje določenih ovir na progi je bilo potrebno obilo znanja, pa tudi kanček sreče v določenih trenutkih. Vsi so se tekmovanja lotili z veliko vnemo, prav tako pa so se pri organizaciji zelo potrudili tudi v AMD Lukovica, saj so zelo dobro pripravili tekmovališča. V najprestižnejši kategoriji Trial GP je domači adut Severin Sajevec (AMD Lukovica) gladko opravil s konkurenco. Nekaj časa mu je za vrat dihal klubski tovariš Ali Al Hiasat, a mu ni bil kos. V ženski konkurenci Trial GP sta se za prestiž borili Tjaša Fifer in Lucija Sajevec (AMD Lukovica). Zmago je slavila slednja. 

Četrtek, 18. junij 2020 - 19:54

Šport/Motociklizem

V Mačkovcih tudi tuji motokrosisti

Mačkovci, 18. junij 2020 (MOREL)- Po izjemno uspešni in odmevni prvi dirki državnega prvenstva v motokrosu v sezoni 2020 bo že ta konec tedna na sporedu druga preizkušnja. Gostili jo bodo v Mačkovcih. V nedeljo je na sporedu druga dirka za točke državnega prvenstva v motokrosu, na kateri bodo favoriti branili pridobljeno prednost iz Semiča, zasledovalci pa so prepričani, da so še vse karte odprte. Če se je na uvodni dirki sezone v Stranski vasi pri Semiču zbralo kar osemdeset tekmovalcev v sedmih kategorijah, jih lahko v Mačkovcih pričakujemo še več. Tako menijo tudi organizatorji dirke, ki prihajajo iz AMD Štefan Kovač. Predsednik murskosoboškega društva Tomaž Trajbarič je prepričan, da se jih bo zbralo vsaj sto, saj računajo tudi na bolj številčno udeležbo dirkačev iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

Četrtek, 18. junij 2020 - 19:51

Šport/Motociklizem

AMD Lukovica v soboto organizira prvo preizkušnjo državnega prvenstva v trialu

Lukovica, 18. junij 2020 (MOREL)- Poligon Avto Kveder v Lukovici je že ustaljena in znana lokacija za vse voznike triala, ki se bodo v soboto 20. junija 2020 prvič v sezoni pomerili za točke državnega prvenstva.

Petek, 24. maj 2019 - 08:30

Šport/Motociklizem

Motokros podmladek bo tekmoval na Portugalskem

Ljubljana, 24. maj 2019 (MOREL)- V mednarodni konkurenci bodo ta konec tedna tekmovali še trije motokrosisti z licenco AMZS. V kraju Fernao Joanes na Portugalskem bo namreč tretja od štirih kvalifikacijskih dirk letošnjega evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike v razredih EMX85 in EMX65.

Petek, 24. maj 2019 - 08:28

Šport/Motociklizem

Na dirki za VN Francije Gajser, Gerčar in Pancar

Ljubljana, 24. maja 2019 – Konec tedna bo v francoskem kraju Saint-Jean-d'Angély sedma dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bosta z licenco AMZS nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar, v razredu MX2 pa Jan Pancar. Najboljši motokrosisti sveta se bodo za točke svetovnega prvenstva pomerili že tretji vikend zapored. Po deževni in blatni Mantovi in za slovenski motokros zmagoviti Aguedi se karavana seli v Saint-Jean-d'Angély. Naš najboljši motokrosist Tim Gajser je po osvojitvi Velike nagrade Portugalske izjemno motiviran.

Nedelja, 19. maj 2019 - 19:36

Šport/Motociklizem

Žagar v Varšavi brez polfinala

Ljubljana, 19. maja 2019 (MOREL)– Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar, ki tekmuje z licenco AMZS, je bil na uvodni dirki svetovnega prvenstva v speedwayu na Poljskem najhitrejši v petkovih kvalifikacijah, a sinoči se mu na Narodnem štadionu v Varšavi pred več kot 50.000 gledalci ni uspelo prebiti v polfinale. Zbral je sedem točk in osvojil 10. mesto. Zmagal je Danec Leon Madsen, ki letos prvič celo sezono nastopa na dirkah svetovnega prvenstva.

Četrtek, 16. maj 2019 - 12:24

Šport/Motociklizem

Gajser bo na Portugalskem lovil Cairolija

Ljubljana, 16. maja 2019 – Konec tedna bo v Aguedi na Portugalskem na sporedu šesta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. AMZS bo imel predstavnika le v najprestižnejšem razredu MXGP, v katerem bo nastopil Tim Gajser.

Nedelja, 12. maj 2019 - 20:40

Šport/Motociklizem

Tim Gajser prvič letos brez zmagovalnega odra

Ljubljana, 12. maja 2019 (MOREL) – Naš najboljši motokrosist Tim Gajser si danes na peti dirki sezone v svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Lombardije v Mantovi kljub veliki borbenosti ni uspel privoziti pete zaporedne uvrstitve na zmagovalni oder. Čeprav je imel v obeh vožnjah najhitrejši čas kroga, je bilo napak in padcev preveč, da bi sploh lahko poskušal ogroziti zmago domačina Antonia Cairolija, ki mu je znova uspelo doseči popoln izkupiček dirke. S 50 novimi točkami ima sedaj pred Gajserjem, ki je bil šesti, v skupnem seštevku 40 točk naskoka. Z licenco AMZS je nastopil še Klemen Gerčar, ki mu ni uspelo do točk – osvojil je 26. mesto. V razredu MX2 Jan Pancar tokrat ni dobil priložnosti za nastop.

Nedelja, 5. maj 2019 - 13:59

Šport/Motociklizem

Slovenski speedwayisti brez finala pokala narodov

Ljubljana, 5. maj 2019 (MOREL)- Slovenska speedway reprezentanca v sestavi Matej Žagar, Matic Ivačič in Nick Škorja pod selektorskim vodstvom Francija Kalina je sinoči na Bavarskem nastopila na prvi polfinalni dirki pokala narodov v speedwayu. Osvojila je peto mesto in tako ostala brez finala, ki bo julija v Rusiji.To je sporočila Anita Drev, Vodja odnosov z javnostmi AMZS. (konec)

Nedelja, 7. april 2019 - 20:28

Šport/Motociklizem

Tim Gajser zmagal v Trentinu!

Ljubljana, 7. aprila 2019 (MOREL) – Tim Gajser je ob bučni podpori slovenskih navijačev zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP za Veliko nagrado Trentina v Pietramurati in si tako na četrti dirki sezone privozil še četrto uvrstitev na zmagovalni oder. V obeh vožnjah je premagal Italijana Antonia Cairolija, tretji pa je bil, obakrat z ogromnim zaostankom, Francoz Gautier Paulin. Drugi slovenski predstavnik v prestižnem razredu Klemen Gerčar je bil 29., Jan Pancar pa v MX2 30.

Četrtek, 21. marec 2019 - 16:44

Šport/Motociklizem

V Angliji le Tim Gajser in Jan Pancar

Ljubljana, 21. marca 2019 – Najboljši motokrosisti na svetu se bodo v nedeljo pomerili na drugi letošnji dirki za svetovno prvenstvo na progi v Matterley Basinu v Angliji. Tam bo tudi dirka evropskega prvenstva v razredu EMX250. Od Slovencev bosta nastopila le Tim Gajser in Jan Pancar.

Nedelja, 3. marec 2019 - 22:32

Šport/Motociklizem

Gajser v Argentini odličen drugi

Ljubljana, 3. marca 2019 (MOREL)– Najboljši slovenski motokrosist je vrhunsko začel novo sezono, saj je na uvodni dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu za Veliko nagrado Argentine v Patagoniji zaostal le za Italijanom Antonijem Cairolijem, s katerim sta bila danes razred zase in daleč pred tekmeci.

Sobota, 6. oktober 2018 - 20:37

Šport/Motociklizem

Slovenija: Motokrosisti v Radizelu sklenili državno prvenstvo

Radizel, 6. oktober, 2018 (MOREL) - V Radizelu so motokrosisti tekmovali na finalni dirki AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Prvenstvo, ki je letos štelo šest dirk, se je aprila začelo v Prilipah, končalo pa kot že nekaj zadnjih let na radizelski »kraljici«. Sončno vreme in udeležba najuspešnejšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja sta v Radizel privabila veliko število gledalcev.Državni prvaki so postali: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Luka Milec (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Borut Koščak (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50), zmagovalec pokalnega prvenstva MX 50 pa je postal Val Slavec.

Četrtek, 4. oktober 2018 - 22:15

Šport/Motociklizem

Slovenija: V Radizelu zaključek motokros sezone

Ljubljana, 4. oktober, 2018 (MOREL)- Motokrosisti bodo v soboto na radizelski progi odpeljali finalno, šesto dirko AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Na dirki, ki jo organizira AMD Orehova vas, bodo tekmovali najboljši slovenski motokrosisti, med katerimi bo tudi Tim Gajser, ter predstavniki nekaterih bližnjih in daljnih držav, med drugim Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela.

Nedelja, 30. september 2018 - 19:48

Šport/Motociklizem

Italija: Tim Gajser četrti motokrosist sveta!

Tim Gajser

Tim Gajser

Ljubljana, 30. september 2018 (MOREL)- Najuspešnejši slovenski motokrosist Tim Gajser je bil na finalni dirki svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu, ki jo je premierno gostila italijanska Imola, odličen drugi in je letošnjo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu v elitni kategoriji MXGP končal na skupnem visokem četrtem mestu. Klemen Gerčar je na zadnji dirki sezone osvojil štiriindvajseto mesto.

Nedelja, 23. september 2018 - 21:17

Šport/Motociklizem

Slovenija: Motokrosisti v Dolini pod Kalom poskrbeli za izjemno nedeljo

Ljubljana, 23. september 2018 (MOREL) - V Dolini pod Kalom so najboljši slovenski motokrosisti pred več tisoč gledalci tekmovali na predzadnji dirki AMZS državnega prvenstva v sezoni 2018. Zmagovalci predzadnje dirke so: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Jan Pancar (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Sašo Kragelj (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50) in v pokalnem prvenstvu MX 50 Val Slavec.

Sobota, 22. september 2018 - 12:03

Šport/Motociklizem

Slovenija: Jutri praznik motokrosa v Dolini pod Kalom

Ljubljana, 22. september 2018 (MOREL)- V Dolini pod Kalom bo v nedeljo predzadnja dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Dirke so v Dolini pod Kalom vselej odlično obiskane, dober obisk pa si organizator AMD Šentvid pri Stični obeta tudi letos, saj prvenstvo v večini kategorij še zdaleč ni odločeno.

Nedelja, 16. september 2018 - 23:21

Šport/Motociklizem

Nizozemska: Herlings svetovni prvak, Gajser peti

Ljubljana, 16. september 2018 (MOREL)- Nizozemec Jeffrey Herlings je na predzadnji, domači dirki svetovnega prvenstva v motokrosu postal letošnji svetovni prvak v kategoriji MXGP. V Assnu, ki je v pričakovanju domačega naslova pokal po šivih, je Herlings z naslovom prvaka kronal letošnjo izjemno sezono. Predstavnik AMZS Tim Gajser je bil peti.

Nedelja, 9. september 2018 - 07:30

Šport/Motociklzem

Slovenija: VN Slovenije Poljaku Dudku, Slovenci brez točk

Krško, 9. septembra 2018  (MOREL) – Največji moto spektakel na sončni strani Alp, dirka svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije, ki se je sinoči že trinajstič odvil na stadionu Matije Gubca, se je končal po željah številnih poljskih navijačev, ki so lahko pozdravili premierno zmago Patrika Dudka v Krškem. Na drugem mestu mu je sledil lanski prvak Avstralec Jason Doyle, tretje mesto pa si je po dobrih vožnjah privozil ameriški veteran Greg Hancock. Slovenski speedway je tokrat na domači dirki ostal brez točkovne bere.

Četrtek, 6. september 2018 - 13:55

Šport/Motociklizem

Slovenija: Ivačič edini slovenski adut v Krškem

Matej Žagar

Matej Žagar

Ljubljana, 9. september 2018 (MOREL) - V soboto bomo v Krškem priča osmi dirki letošnje serije Speedway Grand Prix, ki bo štela za VN Slovenije. Že vrsto let največji moto spektakel na naših tleh pa bo tokrat žal potekal brez najboljšega slovenskega spidvejista. Matej Žagar, ki kot ostali naši fantje nastopa v barvah AMZS, se je na dirki poljske profesionalne lige prav minuli teden nesrečno poškodoval in zaradi močnega pretresa možganov ne bo mogel nastopiti na ključni dirki svetovnega prvenstva. Slovenske barve bo tako branil le Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, ki je za dirko dobil posebno povabilo organizatorja.

Nedelja, 2. september 2018 - 19:24

Šport/Motociklzem

Turčija: Gajser odlično, pri točkah tudi Pancar

Ljubljana, 2. september 2018 (MOREL)-  Tim Gajser je na osemnajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v kategoriji MXGP, znova osvojil vrhunski rezultat. Na novi progi v Afyonkarahisarju je bil drugi. V Turčiji sta pretekli konec tedna tekmovala da predstavnika AMZS, Tim Gajser v kategoriji MXGP in Jan Pancar, ki je premierno tekmoval v kategoriji MX2.

Sobota, 1. september 2018 - 22:51

Šport/Motociklizem

Turčija: Tim Gajser in Jan Pancar v boju za nove točke

Ljubljana, 1. september 2018 (MOREL) - V nedeljo bo v Turčiji osemnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. V kategoriji MXGP bo tekmoval Tim Gajser, na dirki svetovnega prvenstva pa se bo prvič preizkusil še Jan Pancar, ki bo tekmoval v kategoriji MX2.

Četrtek, 30. avgust 2018 - 20:22

Šport/Motociklizem

Slovenija: Organizatorji in slovenska voznika pred dirko za VN Slovenije v Krškem zelo optimistični

Ljubljana, 30. avgusta 2018 (MOREL)- Na Stadionu Matije Gubca v Krškem, bo prihodnjo soboto, 8. septembra 2018, dirka svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije. Na največjem motošportnem dogodku v Sloveniji bodo tekmovali štirje slovenski speedwayisti: Matej Žagar, Matic Ivačič, Nick Škorja in Denis Štojs. Organizator tekmovanja AMD Krško, je danes v Ljubljani na novinarski konferenci v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije, krovno športno zvezo, predstavil potek zadnjih priprav pred poslastico, ki si jo bodo lahko ljubitelji speedwaya v Krškem ogledali že trinajstič v zgodovini svetovnih prvenstev. V letošnjem koledarju bo to osma od desetih dirk.

Nedelja, 26. avgust 2018 - 22:04

Šport/Motociklizem

Bolgarija: Gajser drugi, Gerčar znova do točke

Ljubljana, 26. avgusta 2018 (MOREL)- V bolgarskem Sevlijevu so motokrosisti tekmovali na letošnji sedemnajsti dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu. Optimistične napovedi voznikov, ki med najboljšimi na svetu tekmujeta z licenco AMZS, so se potrdile: Tim Gajser je zaostal le za Jeffreyjem Herlingsom, ki je bil tudi tokrat daleč pred vsemi tekmeci, Klemen Gerčar pa je drugič zapored vknjižil točko. Gajser je tako v skupni razvrstitvi znova četrti, zaostanek za tretjim Belgijcem Desallom znaša tri dirke pred koncem sezone 32 točk.

Nedelja, 26. avgust 2018 - 22:00

Šport/Motociklzem

Bolgarija: Pancar znova do točk na dirki EP

Ljubljana, 26. avgusta 2018 (MOREL)- Jan Pancar se je v Bolgariji še predzadnjič letos boril za osvojitev točk v evropskem prvenstvu, v kategoriji EMX 250.

Petek, 24. avgust 2018 - 18:01

Šport/Motociklizem

Slovenija: Peklaj in Mausser v Avstraliji med najboljšimi na svetu

Ljubljana, 24. avgust 2018 (MOREL) - Najboljša mlada slovenska motokrosista Jaka Peklaj in Maks Mausser bosta ta vikend na prizorišču Horsham v Avstraliji tekmovala na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu. Motokrosisti so se že v začetku tedna odpravili v oddaljeno Avstralijo, kjer jih čaka najpomembnejša dirka sezone. Na drugem koncu sveta je trenutno zimsko obdobje, vendar bodo temperature okrog dvajset stopinj in mladi tekmovalci bodo tekmovali v idealnih razmerah. Jaka Peklaj bo tekmoval v kategoriji MX 65, ki šteje za svetovni pokal.

Četrtek, 23. avgust 2018 - 22:15

Šport/Motociklizem

Slovenija: Žagar se vrača v »svoj« Gorzow

Ljubljana, 23. avgust 2018 (MOREL)- To soboto se v poljskem Gorzowu nadaljuje Speedway Grand Prix serija. Preizkušnja, ki bo štela za VN Poljske, bo sedma od desetih letošnjih dirk v boju za naslov svetovnega prvaka. Za našega Mateja Žagarja, ki se je z drugim mestom na dirki v švedski Malilli ponovno vrnil med žive, pa bo to dirka na ovalu, ki ga ob domačem v Krškem, pozna najbolje od vseh.

Nedelja, 19. avgust 2018 - 23:16

Šport/Motociklizem

Švica: Mausser in Pancar do točk na dirki EP

Ljubljana, 19. avgust 2018 (MOREL)- Uspešna sta bila tudi motokrosista Maks Mausser in Jan Pancar, ki sta v Švici osvojila točke na predzadnji dirki evropskega prvenstva. Maks Mausser je prvo vožnjo kategorije EMX 125 končal na sedemindvajsetem mestu, v drugi je bil osemnajsti. S tremi točkami je bil skupno petindvajseti, zmagal je Francoz Tom Guyon. Jan Pancar je v prvi vožnji prav tako zaostal za dobitniki točk, v cilj je pripeljal devetindvajseti. V drugi vožnji je popravil svoj rezultat, saj je bil šestnajsti. To je za Pancarja prvih pet točk v letošnji sezoni evropskega prvenstva.

Nedelja, 19. avgust 2018 - 23:15

Šport/Motociklizem

Švica: Gajser pod pričakovanji, Gerčar do prve točke

Ljubljana, 19. avgusta 2018 – V Švici so motokrosisti tekmovali na šestnajsti dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu. Tim Gajser je bil sicer v drugi vožnji tretji, a je zaradi slabše prve vožnje, v kateri je osvojil dvanajsto mesto, skupno zasedel šesto mesto, kar je zanj manj, kot je pričakoval. Svoj cilj je izpolnil Klemen Gerčar, saj si je privozil svojo prvo točko v svetovnem prvenstvu v tej sezoni.

Četrtek, 16. avgust 2018 - 12:02

Šport/Motociklizem

Slovenija: Gajser in Gerčar sta pred švicarsko dirko dobro razpoložena

Ljubljana, 16. avgust 2018 (MOREL)- V Švici bo ta konec tedna šestnajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na dirki bosta tekmovala dva predstavnika AMZS Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki je dirko v Belgiji izpustil. Pred motokrosisti so trije zaporedni tekmovalni vikendi. Najprej bosta dirki v Švici in Bolgariji, kjer teren in progi Gajserju in Gerčarju ustrezata, nato pa sledi še premierna preizkušnja v Turčiji. Lani je bila dirka na švicarskem prizorišču Frauenfeld-Gachnang za slovenske motokrosiste zelo uspešna, saj so se kar trije uvrstili med dobitnike točk. Poleg Gajserja, ki je bil šesti, še brata Peter in Jernej Irt, ki pa letos v Švici ne bosta tekmovala.

Četrtek, 9. avgust 2018 - 10:34

Šport/Motociklizem

Slovenija: Znana so imena slovenskih tekmovalcev za dirko SGP v Krškem

Matic Ivačič

Matic Ivačič

Ljubljana, 8. avgust 2018 (MOREL)- Mednarodna motociklistična zveza FIM in promotor BSI sta potrdila »wild card«, voznika s posebnim povabilom in rezervi za dirko svetovnega prvenstva v speedwayju v Krškem. Krško bo dirko letos gostilo v soboto, 8. septembra. Na dirki bomo imeli Slovenci tako štiri svoje predstavnike. Poleg Mateja Žagarja, ki je stalni član tekmovanja za svetovno prvenstvo Speedway Grand Prix, bo kot šestnajsti voznik na dirki v Krškem tekmoval Matic Ivačič, član domačega društva AMD Krško, rezervi pa bosta Nick Škorja in Denis Štojs.

Četrtek, 9. avgust 2018 - 10:08

Šport/Motociklizem

Slovenija: Žagar na Švedsko po prepomembne točke

Ljubljana, 9. avgust 2018 (MOREL)- Šesta dirka sezone to soboto v švedski Malilli prinaša za našega predstavnika Mateja Žagarja novo priložnost, da se prebije bližje osmerici najboljših. Ta bo po koncu letošnje Speedway Grand Prix serije zagotavljala nastop med najboljšimi tudi v letu 2019. Slovenski predstavnik, ki nastopa pod okriljem AMZS, trenutno v skupnem seštevku zaseda enajsto mesto, do osmega pa ga loči kar velikih dvanajst točk.

Nedelja, 5. avgust 2018 - 18:37

Šport/Motociklizem

Belgija: Gajser na mivki do sedmega mesta

Ljubljana, 5. avgust 2018 (MOREL) - V Belgiji je bila na sporedu petnajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu, kjer je bil edini slovenski predstavnik z licenco AMZS Makolčan Tim Gajser. Presenečenj na dirki ni bilo, celoten vikend je dominiral vodilni motokrosist v prvenstvu, »kralj mivke«, Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser je pred tekmovalnim vikendom z ekipo na peščeni progi v Lommelu opravil dodatne treninge in testiranja, da so nastavitve motorja čim bolje pripravili na mehak teren. V sobotnih kvalifikacijah so se načrti za visoko uvrstitev kmalu izjalovili, kajti Gajser je že na začetku kvalifikacijske dirke padel in do konca napravil še nekaj napak, zato si je privozil enajsti startni položaj. Najhitrejši je bil Jeffrey Herlings.

Petek, 3. avgust 2018 - 09:38

Šport/Motociklizem

Slovenija: Na dirki EP trije Slovenci

Ljubljana, 3.avgust 2018 (MOREL)- V Lomellu bodo v tekmovanju za evropsko prvenstvo tekmovali trije slovenski predstavniki. Maks Mausser bo nastopil v kategoriji EMX 125. Na petih dirkah se je v močni konkurenci uspešno prebil skozi kvalifikacije in je vsakič nastopil na glavni dirki, skupno je d zdaj osvojil enajst točk.

Petek, 3. avgust 2018 - 09:35

Šport/Motociklizem

Slovenija: »Na motorju in na progi sem zelo sproščen«

Ljubljana, 3. avgust 2018 (MOREL)- Motokrosisti bodo v nedeljo že petnajstič letos tekmovali za točke svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. V Belgiji bo na eni najzahtevnejših prog v koledarju svetovnega prvenstva od Slovencev, imetnikov licence AMZS, tekmoval Tim Gajser, med tem ko bo Klemen Gerčar dirko zaradi poškodbe izpustil.

Nedelja, 22. julij 2018 - 23:37

Šport/Motociklizem

Češka: Jaka Peklaj enajsti na evropskem prvenstvu mladih motokrosistov

Ljubljana, 22. julij 2018 (MOREL)- Na finalni dirki evropskega prvenstva v motokrosu v razredu do 65 kubikov v Loketu na Češkem je barve AMZS zelo uspešno zastopal Jaka Peklaj, član AMD Šentvid pri Stični. Osvojil je enajsto mesto, a po prvi vožnji mu je kazalo veliko bolje.

Nedelja, 22. julij 2018 - 23:34

Šport/Motociklizem

Češka: Tim Gajser petič v sezoni na stopničkah

Tim Gajser

Tim Gajser

Ljubljana, 22. julija 2018 – Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki v svetovnem prvenstvu v motokrosu nastopa z licenco AMZS, je dobro formo iz Indonezije, kjer je na dveh dirkah osvojil četrto in drugo mesto, prenesel na evropska tla – v češkem Loketu, kjer je bila 14. dirka MXGP letos, je bil tretji in tako petič v sezoni stopil na zmagovalni oder. Brez konkurence za zmago je bil znova Nizozemec Jeffrey Herlings, drugo mesto je zasedel Italijan Antonio Cairoli. V skupnem seštevku Gajser ostaja četrti, razliko do tretjega mesta je zmanjšal na 29 točk. AMZS je imel na VN Češke še dva predstavnika, Klemna Gerčarja in Jerneja Irta, ki pa se tudi tokrat nista uspela uvrstiti med dobitnike točk.

Nedelja, 22. julij 2018 - 23:21

Šport/Motociklizem

Velika Britanija: Žagar v Cardiffu do šestih točk

Ljubljana, 22. julija 2018 (MOREL)-  Principality stadion, arhitekturni lepotec v valižanski prestolnici Cardiff, je bil prizorišče pete dirke letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu. Preizkušnja za VN Velike Britanije je pripadla Poljaku Bartoszu Zmarzliku, drugo mesto si je privozil domačin in vodilni v prvenstvu Tai Woffinden, na tretjo stopničko pa je stopil lanski zmagovalec, Poljak Maciej Janowski. Naš Matej Žagar je tokrat zbral šest točk in dirko končal na enajstem mestu.

Petek, 20. julij 2018 - 14:41

Šport/Motociklizem

Slovenija:Motokrosisti znova na evropskih tleh

Tim Gajser

Tim Gajser

Ljubljana, 20. julija 2018  (MOREL)- – Po vikendu premora se bodo motokrosisti v nedeljo znova pomerili na evropskih tleh. V Loketu na Češkem jih čaka štirinajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP. Na bližnjem prizorišču bodo od imetnikov licence AMZS tekmovali Tim Gajser, Klemen Gerčar in Jernej Irt.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice