Nedelja, 2. september 2018 - 19:24

Šport/Motociklzem

Turčija: Gajser odlično, pri točkah tudi Pancar

Ljubljana, 2. september 2018 (MOREL)-  Tim Gajser je na osemnajsti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v kategoriji MXGP, znova osvojil vrhunski rezultat. Na novi progi v Afyonkarahisarju je bil drugi. V Turčiji sta pretekli konec tedna tekmovala da predstavnika AMZS, Tim Gajser v kategoriji MXGP in Jan Pancar, ki je premierno tekmoval v kategoriji MX2.

Mladi Pancar je izkoristil nekoliko okrnjeno zasedbo kategorije MX2 in se je prvič pomeril v konkurenci svetovnega prvenstva. V kvalifikacijah je pokazal, da se je sposoben uvrstiti med najboljših dvajset. V prvi vožnji je bil sedemnajsti, v drugi štirinajsti, tudi v skupnem seštevku je dirko končal na štirinajstem mestu in osvojil enajst točk. Zmagal je Američan Thomas Covington.

Tim Gajser je bil v kvalifikacijah drugi. Znova je zaostal le za Jeffreyem Herlingsom in je bil edini, ki je držal stik z Nizozemcem. Gajser je na zadnjih dirkah dokazal, da je v zadnjem delu sezone ujel vrhunsko formo in je navdušil tudi na dirki. V prvi vožnji je začel najhitreje, a je vodil le nekaj ovinkov, saj se je Herlings odpeljal v vodstvo. Gajser je nato nekaj minut držal drugo mesto, vendar je Italijan Antonio Cairoli, ki je vozil na tretjem mestu, stopnjeval svoj tempo in je Gajserja izrinil z drugega mesta. Gajser je tako v cilj prve vožnje pripeljal kot tretji.

V drugi vožnji Gajser ni ponovil odličnega starta, a je kmalu ujel vodilnega Herlingsa, ki si ni privozil vidnejše prednosti, saj mu Gajser vse do cilja ni pustil dihati. Gajser se je proti koncu celo pripeljal ob bok Herlingsu in ga skušal prehiteti, toda Herlings je po Gajserjevih napadih še pospešil in vodstva ni izpustil iz rok, Makolčan pa je drugo vožnjo končal tik za Nizozemcem.

Zmago je na turški dirki osvojil Herlings, Gajser je bil v seštevku obeh voženj drugi, Belgijec Desalle pa tretji. V seštevku svetovnega prvenstva pri vrhu ni sprememb. Vodi Herlings, ki bo kot kaže čez dva tedna na svoji domači dirki že dirko pred koncem sezone pričakovano slavil naslov svetovnega prvaka. Drugo mesto v prvenstvu še vedno zaseda Italijan Antonio Cairoli, ki je imel v Turčiji obilo težav, tretji ostaja Belgijec Desalle. Gajserja, ki je še vedno četrti, do skupnega tretjega mesta loči osemindvajset točk.

Naslednja, predzadnja dirka za svetovno prvenstvo bo čez dva tedna na peščeni progi v Assnu na Nizozemskem.

REZULTATI MXGP

1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Clement Desalle (Bel)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 50 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 42, 3. Clement Desalle (Bel) 38

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 833 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 738, 3. Clement Desalle (Bel) 619, 4. Tim Gajser (Slo) 591. To je sporočila  Andreja Prel, vodja področja avto-moto šport Avto-moto zveza Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej