Nedelja, 18. april 2021 - 00:14

Vodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvobojaodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvoboja

Derbi v Cirkovcah Pucončankam

Lara Opeka- Kajuh Slovan

Lara Opeka- Kajuh Slovan

Ljubljana (MOREL)-  V prvi ženski ligi sta vodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvoboja, Vesna I je doma premagala Rakek, Kajuh Slovan pa v gosteh drugo zaloško ekipo. Do pomembne zmage je v gosteh prišla Kema Puconci, ki je s 5:2 premagala Cirkovce, medtem ko je bil Fužinar Inter Diskont s 5:2 boljši od Letrike. Aktualni državni prvak, Arrigoni, je doma s 5:1 ugnal Logatec.

Nedelja, 18. april 2021 - 00:10

Na vrhu v 1. SNTL ni prišlo do sprememb

Vodilni do novih zmag

Ljubljana (MOREL)- Tudi po tritedenskem odmoru na vrhu obeh prvenstvenih lestvic v 1. SNTL ni prišlo do sprememb. V prvi moški ligi sta vodilni ekipi zmagali, Maribor je bil doma s 5:3 boljši od Krke, ŠD SU pa v gosteh od Arrigonija. Do gostujočih zmag sta prišla tudi Kajuh Slovan, ki je na Muti slavil s 5:0 in Fužinar Inter Diskont, ki je v Lučah domačo Savinjo I premagal s 5:2. Za presenečenje je poskrbel Mengeš, ki je bil po hudem boju s 5:4 boljši od Keme Puconci I

Nedelja, 11. april 2021 - 19:54

Saarbrücken in Borussia v finalu

Jorgić s Saarbrücknom v finalu nemškega prvenstva

Darko Jorgič (Saarbrucken)

Darko Jorgič (Saarbrucken)

Ljubljana (MOREL)- Tudi v drugi polfinalni tekmi končnice nemške bundeslige je Saarbrücken s 3:2 premagal domači Liebher Ochenhausen. Darko Jorgić je h končnemu uspehu svoje ekipe prispeval zmago proti Francozu Simonu Gauzyju s 3:2 (-17, 6, 10, -6, 6) boljši od Francoza Simona Gauzyja, v njegovi posamični tekmi pa je s 3:1 (8, -6, 10, 7) premagal Brazilec Hugo Calderano. Zmagi za Saarbrücknevo uvrstitev v finale končnice sta dosegla še Kitajec Shang Kun ter dvojica Shang Kun in Patrick Franziska. Z 2:0 v zmagah se je v finale končnice že pred nekaj dnevi uvrstila Borussia Düsseldorf, ki je bila boljša od ekipe ASV Grünwettersbach, za katero igra Deni Kožul. 

Sobota, 10. april 2021 - 11:24

Za mlado Izolčanko je bila to prva sezona v tujini

Paulinova bo tudi v prihodnji sezoni igrala za Ossiachersee Bodensdorf 1

Lea Paulin

Lea Paulin

Ljubljana (MOREL)- V nedavno končanem avstrijskem državnem prvenstvu se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar v ekipi Ossiachersee Bodensdorf 1 pridružila še tretja slovenska reprezentantka, Lea Paulin. Ossiachersee Bodensdorf 1 je avstrijsko bundeligo končal na petem mestu, s pozitivnim izkupičkom pa se lahko pohvali tudi mlada Izolčanka, za katero je bila to prva sezona v tujini.

Petek, 9. april 2021 - 12:09

Darko Jorgič verjel v zmago

Sarbrücken po preobratu do prve zmage v polfinalu končnice

Darko Jorgič (Saarbrucken)

Darko Jorgič (Saarbrucken)

Ljubljana (MOREL)- V prvi nemški bundesligi si je Borussia Düsseldorf po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra slovenski reprezentant Deni Kožul, že uvrstila v finale končnice, le še zmaga pa do ponovitve finala letošnje lige prvakov loči Saarbrücken. Aktualni nemški državni prvak je v domači dvorani proti ekipi Liebherr Ochsenhausen že zaostajal z 0:2, toda Patrick Franziska in Darko Jorgič sta najprej izid izenačila, odločilno zmago pa je Saarbrücknu priborila dvojica Shang Kun in Patrick Franziska.

Sreda, 7. april 2021 - 10:03

V Avstriji končali s prvenstvom

Cvetko končal z zmago

Tilen Cvetko

Tilen Cvetko

Ljubljana, (MOREL)- Medtem ko je v Sloveniji ekipno državno prvenstvo prekinjeno, prestavljeno pa je tudi državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti tega konec tedna v Mengšu, so v Avstriji končali s prvenstvom v svoji 1. B ligi. V zadnjem krogu je St. Urban 1, za katerega igra Tilen Cvetko, premagal ekipo Muki Bensee s 4:2. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazal tudi mladi slovenski reprezentant.

Nedelja, 4. april 2021 - 11:53

Deni Kožul tudi končal s tekmovanji

Drugo mesto Hribarja v Ochsenhausnu, Borussia premočna za Grünwettersbach

Peter Hribar

Peter Hribar

Ljubljana (MOREL)- Mladi slovenski reprezentant Peter Hribar je v petek končal z nastopi na turnirju ChallengerSeries v Ochsenhausnu. Hribar, ki že tretjo sezono igra za drugo ekipo Saarbrückna, je v močni konkurenci osvojil drugo mesto. Boljši od njega je bil le Libanonec Dauud Cheiab. V prvi nemški bundesligi pa je že znan prvi finalist. Po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra še drugi slovenski reprezentant, Deni Kožul, je to po pričakovanjih Borussia Düsseldorf.

Ponedeljek, 29. marec 2021 - 22:17

Šport/Namizni tenis

SU-jevci v prvi ligi še vedno neporaženi

Novo mesto, 29. marec 2021 (MOREL)- Tudi po 4. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige Športno društvo SU Novo mesto ostaja neporaženo. V soboto so SU-jevci v dvorani Športnega centra Livada gostili ekipo NTK Xiom Muta in slavili zmago s 5:1. Prvi igralec in trener ekipe Uroš Slatinšek tokrat ni igral. Zato pa se je z dvema zmagama ob Juretu Slatinšku izkazal tudi mladi Jožko Omerzel, do svoje prve prvoligaške zmage pa je prišel tudi Domen Zupančič. Za gostujočo ekipo z Mute je bil uspešen Boštjan Kraser.

Sobota, 27. marec 2021 - 23:17

Šport/Namizni tenis

Vodilni ekipi uspešni v gosteh

Ljubljana, 27. marec 2021 (MOREL)- V četrtem krogu 1. SNTL ženske sta bili vodilni ekipi uspešni v gosteh. Kajuh Slovan je s 5:2 premagal Fužinar Inter Diskont, Vesna I pa Kemo Puconci. Do svoje prvoligaške zmage je prišla druga ekipa Vesne, ki je presenetila domači Logatec s 5:3, v bližnjem Rakeku pa so Cirkovce premagale domačinke s 5:0. Tekma med Arrigonijem in Letriko bo na sporedu v nedeljo, 28. marca.

Sobota, 27. marec 2021 - 23:14

Šport/Namizni tenis

V Puconcih do zmag Maribor in Vesna I

Ljubljana, 27. marec 2021 (MOREL)- Po četrtem krogu 1. SNTL moški sta brez poraza le še dve ekipi, aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU. Mariborčani so na derbiju v Puconcih s 5:2 premagal do zdaj vodilno Kemo I, za katero je bil to prvi letošnji poraz, Novomeščani pa so bili doma s 5:1 boljši od Xiom Mute. Do prve zmage je prišla Krka, ki je s 5:4 ugnala Mengeš I, ravenski Inter Diskont pa je bil s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. Prvih dveh letošnjih točk se je v Izoli veselila tudi Savinja I, ki je zmagala s 5:2.

Sreda, 24. marec 2021 - 22:03

Šport/Namizni tenis

Založanke do tesne zmage proti državnim prvakinjam

Ljubljana, 24. marec 2021 (MOREL)-  V 1. SNTL ženske sta bili danes odigrani le dve tekmi tretjega kroga. Vesna je po zmagi Ivane Zera nad Kim Fink s 5:4 premagala Izolčanke, lažje delo pa so imele Ravenčanke, ki so na Rakeku domačo ekipo premagale s 5:0. Več kot dve uri in pol je trajal dvoboj med Vesno I in Arrigonijem, na koncu pa se je zmage veselila domača ekipa, ki je tako za zdaj edina s tremi zmagami v 1. SNTL. Edina tudi zato, ker bosta ekipi Kajuh Slovana in Logatca svojo tekmo odigrali šele v petek, 26. marca, ko bo na sporedu tudi tekma med Vesno II in Kemo Puconci, dan pozneje pa bosta igral še ekipi Cirkovce in Letrika.

Sreda, 24. marec 2021 - 22:01

Šport/Namizni tenis

Maribor, Kema Puconci in ŠD SU tudi po treh krogih še brez poraza

Kema Puconci

Kema Puconci

Ljubljana, 24. marec 2021 (MOREL)- V 1. SNTL moški so v današnjih tekmah tretjega kroga več uspeha imele gostujoče ekipe, ki so zabeležile tri zmage. Vodilna Kema Puconci je v derbiju kroga v gosteh brez izgubljenega niza premagala do tega kroga prav tako neporaženo Xiom Muto, novomeški ŠD SU pa ljubljanski Kajuh Slovan. Krka je tudi po treh odigranih krogih še brez zmage, saj je doma z 1:5 izgubila proti Fužinar Inter Diskontu, medtem ko je branilec naslova državnega prvaka, Maribor, doma s 5:1 premagal Arrigoni. Do svoje letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:3 boljši od Savinje I.

Nedelja, 21. marec 2021 - 22:51

Šport/Namizni tenis

Jorgič in Kožul v končnici nemške bundeslige

Deni Kožul

Deni Kožul

Ljubljana, 21. marec 2021 (MOREL)- Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgič in aktualni državni prvak, Deni Kožul, sta tudi po vrnitvi s turnirjev WTT Contender v Dohi ohranila dobro formo. V zadnjem krogu rednega dela nemške bundeslige sta oba zabeležila zmagi. Saarbrücken je v derbiju proti Borussii Düsseldorf sicer izgubil z 1:3, edino zmago za aktualne nemške državne prvake pa je z zmago nad Timom Bollom prispeval prav Jorgič. Do zelo pomembne zmage je proti Post SV Mühlhausnu prišel ASV Grünwettersbach, pomemben delež k njej in s tem k uvrstitvi v končnico nemške bundeslige pa je prispeval tudi Kožul, ki je bil boljši od Čeha Lubomira Jančarika.

Nedelja, 21. marec 2021 - 20:55

Šport/Namizni tenis

Premagali mestnega tekmeca in postavili še en mejnik

Novo mesto, 21. marec 2021 (MOREL)- V drugem kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige sta se v Športnem centru Livada pomerila novomeška kluba – pred štirimi leti ustanovljeno Športno društvo SU in dolgoletni prvoligaš NTK Krka. V izjemno izenačenih in razburljivih obračunih, ki so upravičili naziv derbija, so na koncu zmago slavili SU-jevci.

Nedelja, 21. marec 2021 - 12:44

Šport/Namizni tenis

Cirkovce do zmage na Ravnah

Ljubljana, 21. marec 2021 (MOREL)- V 1. SNTL ženske sta po drugem krogu z dvema zmagama Kajuh Slovan in Vesna I. Kodeljevčanke so s 5:0 zmagale v Puconcih, Založanke pa v Šempetru pri Novi Gorici. Sosedski obračun v Logatcu je pripadel domačinkam, ki so s 5:1 premagale Rakek, aktualne državne prvakinje so doma s 5:0 premagale Vesno II, na Ravnah pa so bile Cirkovčanke s 5:3 boljše od domačega Fužinar Inter Diskonta. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Nedelja, 21. marec 2021 - 12:40

Šport/Namizni tenis

Novomeški derbi ekipi ŠD SU

Ljubljana, 21. marec 2021 (MOREL)- V drugem krogu 1. SNTL moški je bilo najbolj vroče v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada s 5:4 zmagal ŠD SU. Do minimalne zmage je v Izoli prišel tudi Xiom Muta, po dve zmagi pa imata še aktualni državni prvak Maribor, ki je v gosteh s 5:3 premagal Savinjo ter Kema Puconci I, ki je bila doma s 5:1 boljša od Kajuh Slovana. Do zmage s 5:1 je proti Mengšu I prišel tudi Fužinar Inter Diskont. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Torek, 16. marec 2021 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Jorgič napredoval za štiri mesta

Ljubljana, 16. marec 2021 (MOREL)- Na najnovejši svetovni lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) na vrhu ni prišlo do nobenih sprememb, zato pa je za štiri mesta po odličnih partijah na World Star Contender turnirju v Dohi, pridobil najboljši slovenski igralec, Darko Jorgič, ki je trenutno na 27. mestu. Bojan Tokič je ostal 66., medtem ko je Deni Kožul zdaj 109., prej pa je bil mesto slabši.

Nedelja, 14. marec 2021 - 11:01

Šport/Namizni tenis

Derbi na Ravnah Novomeščanom

Ljubljana, 14. marec 2021 (MOREL)- Po sklepu Liga odbora in Izvršnega odbora NTZS se bo v obeh 1. SNTL igrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja, od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela. V prvih tekmah so bili v prvi moški ligi bolj uspešne gostujoče ekipe. Novomeški ŠD SU je na Ravnah premagal domači Fužinar Inter Diskont s 5:2, branilec naslova, Maribor je v Mengšu prav tako slavil s 5:2, Pucončani pa so s 5:3 premagali Krko. S 5:4 pa sta v svojih dvoranah prišla Xiom Muta proti Savinji in Kajuh Slovan proti Arrigoniju. V prvi ženski ligi je v derbiju uvodnega kroga Kajuh Slovan doma s 5:3 premagal branilca naslova, Arrigonija, na drugih tekmah pa so bile uspešne gostje. Prva ekipa Vesne je s 5:2 zmagala v Cirkovcah, Letrika je s 5:0 v Zalogu premagala drugo ekipo Vesne, prav tako s 5:0 pa je Kema Puconci do zmage prišla v Rakeku.

Petek, 12. marec 2021 - 16:59

Šport/Namizni tenis

Vesna in Kajuh Slovan v vlogi prvih favoritov

Ljubljana, 12. marec 2021 (MOREL)- Jutri se bo začelo letošnje ekipno državno prvenstvo v 1. slovenski namiznoteniški ligi za  članice. Zaradi dosedanje prepovedi domačih namiznoteniških tekmovanj zaradi epidemije virusa covid-19 (ki je trenutno za prvoligaške članske lige odpravljena) in posledično pomanjkanja igralnih terminov, se bo po sklepu Liga odbora in izvršnega odbora NTZS odigrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja (brez jesenskega dela), od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela.

Petek, 12. marec 2021 - 16:57

Šport/Namizni tenis

Naslov brani Maribor

Ljubljana, 12. marec 2021 (MOREL)- Nekoliko v senci odličnih iger Darka Jorgiča na na WTT Middle East Hub - WTT Star Contender v Dohi, se bo v soboto, 13. marca, začelo letošnje ekipno državno prvenstvo v 1. Slovenski namiznoteniški ligi za člane in članice. Zaradi dosedanje prepovedi domačih namiznoteniških tekmovanj zaradi epidemije virusa covid-19 (ki je trenutno za prvoligaške članske lige odpravljena) in posledično pomanjkanja igralnih terminov, se bo po sklepu Liga odbora in izvršnega odbora NTZS odigrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja (brez jesenskega dela), od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela.

Petek, 12. marec 2021 - 16:48

Šport/Namizni tenis

Jorgič obstal v polfinalu WTT Star Contenderja v Dohi

Doha, 12. marec 2021 (MOREL)- Po štirih zmagah na prvem letošnjem turnirju WTT Star Contender v Dohi je najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, v polfinalu moral priznati premoč izkušenejšega Nemca Ruwena Filusa, ki je zmagal s 4:2 (9, -9, 4, -8, 5, 7). Filus se bo v finalu pomeril z japonskim čudežnim dečkom, 17-letnim Tomokazujem Harimotom, ki je prav tako s 4:2 (-8, 8, 8, -11, 7, 7) ugnal njegovega Ukrajinca Dimitrija Ovtcharova.

Četrtek, 11. marec 2021 - 17:33

Šport/Namizni tenis

Jorgič v Dohi postavlja nove mejnike

Doha, 11. marec 2021 (MOREL)- Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgič, trenutno 31. na svetovni lestvici, na WTT Star Contender turnirju v Dohi nadaljuje z odličnimi predstavami. Po zmagah nad Avstrijcem Danielom Hasebohnom, Portugalcem Marcosom Freitasom, Brazilcem Hugom Calderanom, je danes v četrtfinalu po hudem boju premagal še Šveda Kristiana Karlssona s 3:2 (-7, 4, -5, 8, 15). Njegov nasprotnik v polfinalu bo Nemec Ruwen Filus, eden najboljših obrambnih igralcev na svetu.

Sreda, 10. marec 2021 - 22:24

Šport/Namizni tenis

Po preobratu do zmage proti sedmemu igralcu svetovne lestvice

Doha, 10. marec 2021 (MOREL)- Darko Jorgič, 22-letni Hrastničan, nadaljuje z odličnimi predstavami na prvem letošnjem turnirju WTT Star Contender v Dohi. Čeprav je proti Hugu Calderanu izgubil prva dva niza, je bilo nadaljevanje osmine finala v znamenju najboljšega slovenskega igralca svetovne lestvice. V petem nizu je vodil že z 10:7, nato ubranil zaključno žogico nasprotnika, s svojo četrto pa se je s končnim izidom 3:2 (-8, -6, 10, 7, 11) uvrstil v četrtfinale, kjer se bo v četrtek pomeril s Švedom Kristianom Karlssonom.

Torek, 9. marec 2021 - 21:52

Šport/Namizni tenis

Po prvi zmagi nad Freitasom zanesljivo v osmino finala

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Doha, 9. marec 2021 (MOREL)- Na prvem letošnjem WTT Star Contender turnirju v Dohi se je najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, po zmagi nad Portugalcem Marcosom Freitasom s 3:0 (8, 6, 7) uvrstil v osmino finala. V njem se bo v sredo pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, trenutno sedmim igralcem svetovne lestvice.

Ponedeljek, 8. marec 2021 - 16:27

Šport/Namizni tenis

Jorgič v prvem krogu boljši od Habesohna, v drugem s Freitasom

Doha, 8. marec 2021 (MOREL)-Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, trenutno je na 31. mestu, je v prvem krogu turnirja WTT Star Contender v Dohi, premagal Avstrijca Daniela Habesohna s 3:1 (3, 6, -9, 8). Njegov nasprotnik v drugem krogu bo v torek, 13.15 po srednjeevropskem času, Portugalec Marcos Freitas. Če se prvi turnir v Dohi za mladega Hrastničana ni končal ravno uspešno, saj je v prvem krogu moral priznati premoč Šveda Antona Källberga, ki ga je letos že premagal, se je drugi zanj začel veliko bolj obetavno. V prvem krogu glavnega turnirja je bil izkušeni, 34-letni Avstrijec, 44. igralec svetovne lestvice, v prvih dveh krogih popolnoma nemočen proti razigranemu Jorgiču. Tretji je nato resda pripadel Habesohnu, zato pa je v četrtem dvanajst let mlajši varovanec Andreje Ojsteršek Urh vajeti igre spet vzel v svoje roke in prišel do zaslužene zmage. 

Nedelja, 28. februar 2021 - 17:42

Šport/Namizni tenis

Kožul turnir v Katarju začel z zmago

Doha, 28. februar 2021 (MOREL)- V Dohi se je s kvalifikacijami začela letošnja serija turnirjev WTT Middle East Hub, ki bodo nadomestili dozdajšnjo svetovno serijo. Na turnirju WTT Contender nastopajo tudi trije slovenski predstavniki, Deni Kožul in Bojan Tokič že v kvalifikacijah, medtem ko je Darko Jorgič že uvrščen na glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul, po hudem boju s 3:0 (14, 11, 9) ugnal Argentinca Gastona Alta.

Ponedeljek, 14. december 2020 - 17:50

Šport/Namizni tenis

Saarbrücken v četrtfinalu lige prvakov

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 14. december 2020 (MOREL)- V torek bodo v »mehurčku« v Düsseldorfu na sporedu vse štiri četrtfinalne tekme lige prvakov, ki v letošnji sezoni poteka drugače kot prejšnja leta. Med osmimi četrtfinalisti je tudi nemški Saarbrücken, za katerega igra tudi najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. Aktualni nemški državni prvaki so dobili vse tri svoje dvoboje v skupini C, v četrtfinalu pa se bodo pomerili s francosko ekipo GV Hennebont. Tekma bo na sporedu v torek, 15. decembra, ob 20.30.

Četrtek, 10. december 2020 - 08:50

Šport/Namizni tenis

Jorgić s Saarbrücknom v boj za evropsko lovoriko

Ljubljana, 10. december 202 (MOREL)- V petek se bo v Düsseldorfu začela letošnja liga prvakov v namiznem tenisu, ki bo potekala drugače kot prejšnja leta, saj bomo evropskega klubskega prvaka dobili že prihodnji petek. Med petnajstimi ekipami, kolikor jih bo nastopilo v nemškem »mehurčku«, bo tudi Saarbrücken, za katerega igra najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. V lanski sezoni je bil s Saarbrücknom nemški državni prvak, v ligi prvakov pa se je uvrstil v polfinale, vendar je bilo nato tekmovanje zaradi epidemije koronavirusa predčasno končano. 

Sobota, 14. november 2020 - 15:48

Šport/Namizni tenis

Jorgić namučil Ma Longa

Ljubljana, 14. november 2020 (MOREL)- Na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaiju je v osmini finala glavnega turnirja najboljši slovenski namizno teniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgić, končal s tekmovanjem. Zanj je bil usoden aktualni svetovni in olimpijski prvak, Kitajec Ma Long, ki pa se je moral za zmago nad 22-letnim Hrastničanom zelo potruditi. Dobitnik treh zlatih olimpijskih kolajn in kar dvanajstih zlatih kolajn s svetovnih prvenstev je Jorgića premagal s 4:2 (7, -12, 9, -11, 11, 3).

Petek, 13. november 2020 - 16:09

Šport/Namizni tenis

Prvi cilj izpolnjen, v soboto proti svetovnemu prvaku

Ljubljana, 13. november 2020 (MOREL)- Čeprav se za najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici svetovni pokal v kitajskem olimpijskem centru Weihaiju ni začel ravno obetavno, je bilo zato nadaljevanje toliko boljše. V svojem prvem obračunu je moral priznati premoč Nemcu Patricku Franziski, ki je slavil s 4:0 (6, 5, 6, 6), toda v odločilni tekmi za napredovanje med 16 najboljših igralcev je trenutno 34. igralec sveta, s 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4) ugnal Nigerijca Qadrija Aruno. Ker je Aruna izgubil tudi proti Franziski, Nemec je zmagal s 4:1 (9, 6, 8, -12, 8), bo 22-letni Hrastničan v soboto igral v osmini finala. Njegov nasprotnik bo aktualni svetovni prvak, Kitajec Ma Long.

Četrtek, 12. november 2020 - 17:23

Šport/Namizni tenis

Jorgić v svetovnem pokalu v skupini s Franzisko in Arunom

Ljubljana, 12. november 2020 (MOREL)- Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgić, bo prvič v svoji karieri nastopil na turnirju za svetovni pokal. V kitajskem Weihaiju bo 22-letni Hrastničan igral v skupini s klubskim soigralcem pri Saarbrücknu, Nemcem Patrickom Franzisko in Nigerijcem Quadrijem Arunom. Danes se je v Weihaiju končal tudi ženski svetovni pokal, v finalu je v kitajskem obračunu prva igralka sveta, Chen Meng s 4:1 (-11, 6, 9, 6, 8) premagala Sun Yingsha.

Ponedeljek, 2. november 2020 - 18:40

Šport/Namizni tenis

Darko Jorgić na šestih straneh v reviji Swaythling

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 2. november 2020 (MOREL)- Promocije namiznega tenisa ne predstavljajo samo rezultati na tekmovanjih, pač pa tudi pojavljanje športne panoge v medijih. V kolikor pa je objava določene novice ali pa predstavitev športnika ali pa športne panoge objavljena v mediju, ki je na voljo praktično celi svetovni populaciji, pa ima tak zapis še dodatno težo.

Ponedeljek, 19. oktober 2020 - 20:38

Šport/Namizni tenis

Novo mesto že tretjič zapored gostilo državno prvenstvo v paranamiznem tenisu

Novo mesto, 19. oktober 2020 (MOREL)- V Športnem centru Livada je v soboto potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim korona virusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Sreda, 23. september 2020 - 18:26

Šport/Namizni tenis

Častni znački ETTU za Andrejo Ojsteršek Urh in Jožeta Urha

Slovenska moška reprezentanca

Slovenska moška reprezentanca

Ljubljana, 23. september 2020 (MOREL)- Na rednem volilnem kongresu Mednarodne namiznoteniške zveze (ETTU), ki je potekal online, je bil za novega predsednika izvoljen Rus Igor Levitin, ki je na tem položaju nasledil Nizozemca Ronalda Kramerja. Velikega priznanja sta bila deležna tudi selektorka slovenske moške reprezentance, Andreja Ojsteršek Urh in njen zakonski partner Jože Urh, ki sta ob Poljaku Zbigniewu Neceku in Litovcu Vincasu Franckaitisu dobitnika častne značke ETTU za leto 2020.

Ponedeljek, 24. avgust 2020 - 11:10

Šport/Namizni tenis

Umrl je Peter Kovšca, predsednik PPK Rakek

Ljubljana, 24. avgust 2020 (MOREL)- Iz Namiznoteniške zveze Slovenije so sporočili žalostno vest, da je v 79. letu starosti nepričakovano umrl Peter Kovšca uni. dipl. oec. in dolgoletni namiznoteniški delavec. Peter Kovšca je bil več kot pol stoletja gonilna sila namiznega tenisa na Notranjskem in ustanovitelj ter aktualni predsednik Ping pong kluba Rakek.

Torek, 18. avgust 2020 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Kajuhovci so prvi igrali namizni tenis na Triglavu

Ljubljana, 18. avgust 2020 (MOREL)- V novi sezoni bo imel Kajuh Slovan spet obe ekipi v prvoligaški druščini, konec prejšnjega tedna pa so s celotnim klubom končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli minulo nedeljo, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis.

Nedelja, 16. avgust 2020 - 21:03

Šport/Namizni tenis

Alexa Galič spet začela s treningi

Izola, 16. avgust 2020 (MOREL)- V času, ko so se slovenske reprezentantke v Novem mestu borile za tri mesta, ki so vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice v Varšavi, na sporedu bo med 15. in 20. septembrom, je bila Alex Galič s svojim klubom Rapperswill-Jona na pripravah v Izoli. Še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, trenutno je na 157. mestu, je sicer v glavnem delala na telesni pripravljenosti, tu in tam pa je v roke že prijela tudi namiznoteniški lopar.

Ponedeljek, 10. avgust 2020 - 09:53

Šport/Namizni tenis

Paulin, Stražar in Tofant na EP v Varšavi

Novo mesto, 10. avgust 2020 (MNOREL)- V dvorani Krke v Drgančevju je v soboto in nedeljo potekal kvalifikacijski turnir za uvrstitev v slovensko žensko izbrano vrsto na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 20. septembrom potekalo v Varšavi. Na Poljskem bodo na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice so se uvrstile tri najboljše igralke na turnirju. Prvo mesto je osvojila Lea Paulin, druga je bila Katarina Stražar in tretja Ana Tofant. Brez evropskega prvenstva pa so ostale Aleksandra Vovk, Ivana Zera in Nina Zupančič.

Petek, 7. avgust 2020 - 22:55

Šport/Namizni tenis

V Novem mestu za tri mesta na EP v Varšavi

Novo mesto, 7. avgust 2020 (MOREL)- V soboto in nedeljo bo v novomeški dvorani Drgančevje še kako vroče in napeto, saj se bo v tem trenutku šesterica najboljših slovenskih namiznoteniških igralk pomerilo za tri mesta, ki bodo vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra 2020 v Varšavi. Na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal dvokrožno, bodo igrale Aleksandra Vovk, Nina Zupančič, Ivana Zera, Katarina Stražar, Ana Tofant in Lea Paulin. 

Nedelja, 26. julij 2020 - 23:43

Šport/Namizni tenis

Do potnic na EP v Varšavi preko kvalifikacijskega turnirja

Ljubljana, 26. julij 2020 (MOREL)- Medtem ko je v moški članski reprezentanci že nekaj časa znano, kdo bo zastopal slovenske barve na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra v Varšavi, je položaj v slovenski ženski reprezentanci bolj zapleten. Dekleta so, tako kot fantje, trenutno na krajših pripravah na Otočcu, kjer bodo ostale do torka, selektorka Vesna Ojsteršek pa se je odločila, da bo potnice za evropsko prvenstvo na Poljskem določila po kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal 8. in 9. avgusta. Kraj in nevtralna dvorana bosta javljena naknadno.

Sreda, 22. julij 2020 - 21:55

Šport/Namizni tenis

V četrtek se začenjajo reprezentančne priprave na Otočcu

Ljubljana, 22. julij 2020 (MOREL)- V sredo se bodo na reprezentančnih pripravah na Otočcu zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci, dan pozneje pa se jim bodo pridružile še igralke. Na pripravah bodo ostali do prihodnjega torka, sredi avgusta pa bosta obe selektorki, Andreja Ojsteršek Urh in Vesna Ojsteršek že morali objaviti seznam igralcev in igralk, ki bodo od 15. do 20. septembra branili slovenske barve na evropskem prvenstvu v Varšavi.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Izolčanke četrtič zaporedoma, Mariborčani po osmih letih

Izola, 20 junij 2020 (MOREL)- Na zaključnem turnirju v 1. SNTL ženske je v Izoli domači Arrigoni zanesljivo prišel do novega, četrtega zaporednega naslova državnih prvakinj. Izolčanke so v finalu s 5:2 premagale Kajuh Slovan.V rednem delu prvenstva so branilke naslova obakrat premagale Kodeljevčanke, ki so praznih rok ostale tudi v najbolj pomembni tekmi sezone. Junakinja domače ekipe je bila 18-letna reprezentantka Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje posamične dvoboje, obakrat pa je do zmage prišla tudi Jana Ludvik, najboljša igralka rednega dela državnega prvenstva. V gostujoči ekipi, ki jo vodil Špela Polončič, sta po enkrat zmagali Tjaša Novak in Lara Opeka. Za Arrigoni je na zaključnem turnirju igrala še Urška Čokelj, med sezono pa sta ekipi pomagali še Manca Paljk in Minea Ljuca.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:06

Šport/Namizni tenis

Savinjčanke nove prvoligašice, Vesna ostaja drugoligaš

Ljubljana, 20. junij 2020 (MOREL)- V 1. SNTL ženske bo v prihodnji sezoni igrala Savinja, saj so Preserjanke odpovedala svoj nastop v Lučah in se tako odpovedale igranju med najboljšimi slovenskimi klubi. Podobno je bilo tudi v boju za uvrstitev v 1. SNTL moški, vendar le s to razliko, da se je dvoboju odpovedala Sobota, ki je bila letos druga v drugi ligi, tako da so Izolčani ostali prvoligaši.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:02

Šport/Namizni tenis

Mariborčani do desetega naslova brez poraza

Maribor, 20. junij 2020 (MOREL)- V skrajšanem državnem prvenstvu v 1. SNTL, ki se je v rednem delu igral enokrožno, so prevladovali Mariborčani, ki so v finalu samo potrdili svojo dobro formo, vendar so se morali za deseti naslov državnih prvakov pošteno potruditi. Junak finalnega obračuna je bil Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje, tudi osmega, v katerem je proti Aljažu Godcu zaostajal za dva niza, v nadaljevanju pa se je izkušenejši Prekmurec v mariborski ekipi le zbral in s 3:2 premagal mladega Ravenčana. Z dvema zmagama se je izkazal tudi Gregor Komac, v ravenski ekipi pa je bil dvakrat uspešen Mitja Horvat in enkrat Aljaž Godec.

Nedelja, 7. junij 2020 - 08:08

Šport/Namizni tenis

Nadaljevanje prvenstva v okrnjeni zasedbi

Ljubljana, 6. junij 2020 (MOREL)- Vodstvo Namiznoteniške zveze Slovenije se je odločilo, da bo dokončalo letošnje državno prvenstvo, žal pa se bo nadaljevalo v okrnjeni zasedbi. Zaradi težav z dvoranami in treningov sta bili v osmem krogu prve moške lige neodigrani tekmi na Muti in v Lučah, prav tako pa v 17. krogu prve ženske lige ni bilo tekme med drugouvrščeno Ljubljano in Preserjami.

 

Nedelja, 17. maj 2020 - 10:06

Šport/Namizni tenis

Aleksandra Vovk tudi v novi sezoni za Bodensdorf 1

Ljubljana 17. maj 2020 (MOREL) - Tudi Aleksandra Vovk je med tistimi igralkami, ki po pandemiji koronavirusa še ni začela z normalnimi treningi. Vendar to ne pomeni, da vmes počiva, nasprotno, dobra dva meseca premora od namiznoteniške žogice je izkoristila za telesno pripravo. Sama pravi, da tako dobro še nikoli ni bila pripravljena. Sicer pa bo tudi v novi sezoni igrala v najboljši avstrijski ligi za ekipo SC Ossiachersee Bodensdorf 1, v kateri sta še Katarina Stražar in Špela Burgar. V minuli sezoni je bila v njej boljša le Angležinja Tin Tin Ho.

Torek, 12. maj 2020 - 21:14

Šport/Namizni tenis

Cvetko v novi sezoni za St. Urban

Ljubljana, 12. maj 2020 (MOREL) - Mladi slovenski reprezentant Tilen Cvetko je v svoji prvi sezoni v tujini z velikim uspehom igral za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1, s katero je bil pred prekinitvijo avstrijskega državnega prvenstva na prvem mestu v drugi bundesligi. Tudi v prihodnji sezoni bo igral v Avstriji, njegov nov klub pa bo St. Urban, s katerim bo igral v najmočnejši avstrijski ligi.

Nedelja, 10. maj 2020 - 19:31

Šport/Namizni tenis

Bojan Tokič: Tekmovanja so moja največja motivacija

Ljubljana, 10. maj 2020 (MOREL) - Čeprav je slovenska vlada dovolila tudi namiznoteniške treninge, resda v omejenih razmerah, Bojan Tokič, še ni začel z resnimi treningi. V Italiji, kjer je v letošnji sezoni igral za Carraro, so državno prvenstvo končali, v Sloveniji pa nima resnejšega partnerja za trening.  Vendar večjo težavo, kot je pomanjkanje treninga vidi v dejstvu, da ne ve, za kaj bi treniral. Kariero bi rad nadaljeval najmanj do olimpijskih iger v Parizu 2024.

Četrtek, 30. april 2020 - 22:12

Šport/Namizni tenis

V domači kleti lahko trenira le servis

Ljubljana, 30. april 2020 (MOREL) - Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske namiznoteniške reprezentance, rada pohvali svoje varovanke za marljivost, ki jo kažejo v času pandemije koronavirusa. Čeprav je vsaka na svojem koncu, pridno trenirajo, resda v glavnem le treninge za telesno pripravljenost, kar velja tudi za Ano Tofant, ki je na svetovni lestvici mednarodne namiznoteniške zveze na visokem trinajstem mestu v konkurenci do 21 let. Tako visoko v tej konkurenci ni bila še nobena slovenska igralka.

Nedelja, 26. april 2020 - 22:26

Šport/Namizni tenis

Tretje mesto na EP v Luksemburgu ni bilo naključje

Ljubljana, 26. april 2020 (MOREL) - Jože Urh, ki je s slovensko moško reprezentanco pred tremi leti na ekipnem evropskem prvenstvu v Luksemburgu osvojil bronasto kolajno, je v zdaj selektor italijanske kadetske reprezentance. Približno 14 dni na mesec je z njimi v italijanskem namiznoteniškem centru v Terniju, preostali čas je v Saarbrücknu, kjer dela v tamkajšnjem kampu Thibarja in občasno trenira tudi slovenske reprezentante. Trenutno je v Hrastniku, saj se je domov vrnil še pred izbruhom epidemije koronavirusa v Italiji.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice