28.09.2021 ob 15:07
Deli članek
Izjemen uspeh ALEJE

Ljubljana (MOREL)- Nakupovalno središče ALEJA se je maja 2020 odprlo v osrčju slovenske prestolnice Ljubljane. Zdaj je največji večnamenski nakupovalni destinaciji uspelo osvojiti najvišjo stopničko prestižnih nagrad Global RLI Awards. Najmlajše od petih slovenskih nakupovalnih središč razvijalca in upravljalca SES Spar European Shopping Centers je 23. septembra v Londonu prejelo nagrado ˝Global RLI Award˝ v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Kot najsodobnejše slovensko nakupovalno središče je premagalo ostale finaliste iz Srbije, Italije in Kitajske. Prestižna nagrada je bila v okviru gala večera slovesno izročena na daljavo.

»Izredno vesel sem, da je naše nakupovalno središče ALEJA prejelo tako ugledno nagrado v konkurenci s tekmeci iz celega sveta. To dokazuje, da se lahko tudi na področju mednarodnih nakupovalnih središč postavimo ob bok najboljšim na svetu. ALEJA je s tem ne samo spomenik Ljubljani, ampak tudi simbol najsodobnejših nakupovalnih središč na svetu,« je ponosno poudaril Toni Pugelj, direktor ALEJE in direktor SES Slovenija.

Nagrade “Global RLI Awards” podjetja Retail & Leisure International se že 16 let poklanjajo najboljšim vizionarjem na področju trgovine na drobno in prostega časa in so v branži izjemno zaželene. Tudi letos so bile najboljše svetovne destinacije za nakupovanje in prosti čas izbrane v 13 kategorijah. Za omenjene nagrade se potegujejo podjetja, ki premikajo meje, ki se ne bojijo izzivov, s katerimi se srečujejo, in ki se ne zadovoljijo s čim drugim, kot le z najboljšim. RLI je glasnik vsebin iz sektorja maloprodaje in prostega časa na svetovni ravni, ki zajema kakovostno pripravljene analize o najrazličnejših temah, informativne, poglobljene članke in predstavitve vodilnih podjetij iz tega sektorja. Prav tako je izbran globalni medijski partner za vse pomembnejše dogodke v industriji.

Nagrada potrjuje izjemno osredotočenost na stranke

Veselje v Londonu je bilo veliko, ko je bilo SES-ovo nakupovalno središče ALEJA razglašeno za letošnjega dobitnika prestižne nagrade. Žirija je ob podelitvi nagrade poudarila velik prispevek nakupovalnih središč v smislu usmerjenosti do strank, predstavitve blagovnih znamk, blaga in trendov ter – še posebej pomembno v času pandemije – čistoče in higiene. Pri podelitvi te nagrade je bila posebna pozornost namenjena visoki ravni storitev, raznolikemu asortimanu, izjemnemu dizajnu in ustvarjanju privlačne izkušnje za obiskovalce, tako v samem središču kot tudi s prisotnostjo na spletu.

»Vsi smo zelo ponosni na to izjemno svetovno priznano nagrado. To vidimo kot priznanje naši strasti do razvoja privlačnih nakupovalnih destinacij po meri obiskovalcev,« je v izjavi navdušeno dejal Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor podjetja SES.

Večnamensko nakupovalno središče ALEJA v Ljubljani

Nakupovalno središče ALEJA Ljubljana, ki je bilo dokončano leta 2020, navdušuje s svojo edinstveno, brezčasno sodobno arhitekturo, jasnim, modernim konceptom in izjemno paleto nakupovalnih in prostočasnih dejavnosti, ki presegajo dosedanja središča. Žival z grba Ljubljane – zmaj – je arhitekte navdihnila pri snovanju impozantnega videza fasade. Prav tako pa so v notranjosti ALEJE upodobljeni številni drugi simboli Ljubljane, kot npr. Prešernov trg, Tromostovje in obrežje Ljubljanice. Za nakupovalno središče je značilna večnamenskost: z 80 trgovinami, prvovrstnimi restavracijami in 6.200 m² športno-rekreativnih površin na ozelenjeni strehi oz. ALEJI SKY. Pred stavbo se nahaja kolesarski poligon. ALEJA je s tem postala središče ljubljanske Šiške in postavila nove standarde za prodajne nepremičnine, tako v slovenski prestolnici kot tudi na mednarodnem področju. To uspešno kombinacijo maloprodaje in prostega časa je žirija še posebej poudarila.

SES in njegovi nakupovalni centri so prejeli že več mednarodnih nagrad

Podjetje SES je s svojimi številnimi nakupovalnimi središči prejelo že več nagrad: nazadnje je leta 2017 središče WEBERZEILE Ried prejelo nagrado „ICSC Regeneration Award 2017“. Teme mednarodno priznanih nagrad segajo od trženja do arhitekture in trajnosti. Del portfelja SES-a s 30 nakupovalnimi destinacijami v šestih državah je tudi EUROPARK Salzburg, ki je bil leta 2007 s strani ICSC proglašen za "najboljše nakupovalno središče na svetu", prav tako je leta 2017 prejel nagrado ICSC European Shopping Center. Leta 2009 je tudi ATRIO Beljak prejel nagrado ICSC kot "najbolj trajnostno nakupovalno središče". ICSC je kratica za Mednarodni svet nakupovalnih središč. Gre za svetovno trgovsko združenje, ki ima več kot 70.000 članov v več kot 100 državah. Deluje že skoraj 65 let. (konec)