10.03.2022 ob 21:33
Deli članek
Jubilejni 60. Sejem DOMLjubljana (MOREL)- Od 6. do 10. aprila se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 60. Sejem Dom. Sejem Dom je najstarejša in največja sejemska prireditev pri nas. Letos sejem zaznamuje šestdesetletnico obstoja, njegovi začetki namreč segajo v leto 1962, ko je spadal še pod okrilje sejma Alpe-Adria, katerega namen je bilo spodbujanje gospodarskega sodelovanja med državami v okviru sporazuma Alpe Jadran.
Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice bo na 15.000 m2 v vseh razpoložljivih dvoranah ter še dveh dodatnih montažnih, predstavljajo 232 podjetij iz 23 držav. Vse dni bodo obiskovalcem na voljo neodvisni strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada, z brezplačnimi svetovanji in predavanji.
Na uradnem odprtju sejma bodo podelili bodo tudi priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), nacionalni okoljski certifikat s področja graditeljstva v Sloveniji. Z njim so označeni izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.
Sejem bo odprt od srede, 6. aprila, do sobote, 9. aprila, od 10. do 19. ure, v nedeljo, 10. aprila, pa do 18. ure. (konec)