19.07.2022 ob 09:18
Deli članek
BKS Bank praznuje 100 let

Uprava BKS Bank ob praznovanju 100. obletnice v Celovcu, Alexander Novak, Nikolaus Juhász, Herta Stockbauer (predsednica) in Dieter Kraßnitzer )

Ljubljana (MOREL)-  BKS Bank je bila ustanovljena leta 1922 v bližnjem Celovcu. Že 100 let je zanesljiv in kompetenten bančni partner svojim strankam, zaposlenim in poslovnim partnerjem. Prva mednarodna širitev banke se je pričela pred 24. leti, in sicer v Slovenijo. »Naša podružnica v Sloveniji se je razvila v naš najpomembnejši trg na tujem. V zadnjih letih smo močno zrasli, dosegli smo vodilni položaj na trgu pri poslovanju z vrednostnimi papirji, že več kot 20 let pa vodimo uspešno lizinško družbo,« je pojasnil član uprave, pristojen za tujino, Alexander Novak.

Ob 100-letnici letošnjega delovanja BKS Bank je Novak, ki je sicer zamejski Slovenec, glede prihodnosti jubilantke izjemno optimističen. Ob tej priložnosti so na sedežu banke v Celovcu slovesno odprli tudi novo oblikovano preddverje. »Zelo sem ponosen, da se lahko danes ozrem nazaj na 100 let BKS Bank. V prihodnost usmerjena poslovna politika, ki že več desetletij temelji na odličnem svetovanju in postopni širitvi, se je izkazala za uspešno, in s tako uspešno politiko postopne rasti nameravamo nadaljevati tudi v prihodnje« je dejal ob tem jubileju.

Pomembna dejavnika njihovega uspeha sta tudi inovativna digitalna ponudba in zgodnja usmeritev BKS Bank v trajnostno bančništvo. Njihova banka temelji na trdnih temeljih, ki jih dodatno krepijo predani zaposleni in zveste stranke. Kljub trenutnim geopolitičnim izzivom pa ocenjujejo, da je BKS Bank dobro pripravljena za naslednjih 100 let.

Danes ima BKS Bank 64 poslovalnic, od tega osem v Sloveniji. Poleg Slovenije in Avstrije delujejo še na Slovaškem in Hrvaškem ter so aktivni tudi s predstavništvom v Italiji. Banka se je v tujino začela širiti leta 1998, ko je v Sloveniji kupila lizing družbo. Od takrat se je slovenska podružnica razvila v najpomembnejši trg na tujem v skupini BKS. V tem času so dosegli vodilni položaj na trgu pri poslovanju z vrednostnimi papirji, že več kot 20 let pa vodijo lastno lizinško družbo, ki je uspešna na slovenskem trgu.

BKS Bank je bila ustanovljena 25. februarja 1922 kot "Kärntner Kredit- und Wechselbank Ehrfeld & Co". To je bil začetek velike zgodbe o uspehu s številnimi vzponi in tudi padci. Predvsem je to zgodba o zanimivih osebnostih, ki so BKS Bank spremenile v mednarodno uspešno družbo in odgovorno vodile njeno širitev. To je sporočila Tina Pirnat iz BKS bank. (konec)