07.02.2024 ob 16:16
Deli članek
 Pogrešanega Sandorja Kovacsa našli mrtvega

45-letnega Sandorja Kovacsa našli mrtvega v gorah

Kranj (MOREL)- Iz policije so sporočili, da preklicujejo iskanje od 5. februarja 2024 pogrešanega madžarskega državljana Sandorja Kovacsa. Med današnjo iskalno akcijo so ga na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico žal našli mrtvega.

Pogrešanega so policisti iskali skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in njihovimi reševalci iz društev GRS Kranj, Kamnik in Jezersko. Širše območje in višje ležeče točke smo pregledovali s helikopterjem, teren pa so nekoliko nižje peš pregledovali gorski reševalci, ki so pohodnika na višini okoli 1.600 metrov tudi našli.

Okološčine kažejo, da je pogrešani z območja Dolgih sten in Malih Vratc v Kamniških Alpah padel v lovski prehod skozi Jurjevec nad Kamniško Bistrico in umrl. Okoliščine kažejo na nesrečo. Uporabljal je dereze. Teren na kraju je zelo strm, zasnežen in večinoma poledenel. Ledene ploskve so bile ponekod skrite tudi pod snegom.

Razmere za iskanje so bile zelo težke zaradi velikega in strmega terena, spolzke podlage, nizke baze oblakov ter goste megle, ki je zelo otežila tudi zaključek akcije in odhod reševalne helikopterske ekipe s pokojnikom z gore v dolino s helikopterjem.

Ob tej priložnosti vse pohodnike pozivajo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne.  (konec)