29.10.2023 ob 08:52
Deli članek
12-tim voznikom zasegli vozila

Ljubjlana (MOREL)V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.614 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 54 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Novo mesto, PU Koper in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi na območju PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, dvet vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesnih poškodb, pet groženj, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve nasilji v družini ter po en rop,  ponarejanje listin in  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 146 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 133 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Koper, štiri na območju PU Maribor, dve na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (32), Pakistana (30), Rusije (24). To so sporočili iz policije. (konec)