25.02.2022 ob 09:10
Deli članek
Četrtek je bil dan za umiranje na naših cestah

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1362 klicev. Med 501 interventnim dogodkom, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 101 prometno nesrečo s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in dve z hudo telesno poškodbo ter dve prometni nesreči s smrtnim izidom.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 38 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali pet kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri nasilja v družini, tri grožnje, dva ropa, dve ponarejanji denarja, eno preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in eno kaznivo dejanje umora.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih šest oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer tri na območju PU Koper in tri na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (3), Turčija (2) in Hrvaška (1). To so sporočili iz policije. (konec)