01.09.2021 ob 07:18
Deli članek
Danes na cesti tudi šolarji

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1631 klicev. Med 613 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 27 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 101 prometno nesrečo, 84 kršitev javnega reda in miru, ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in dve s hudimi.

Zasegli so osem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po dve vozili na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Novo mesto in Celje.

Javni red in mir je bil kršen v 66 primerih na javnih krajih, ter 18-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Maribor in Kranj izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, pet drznih tatvin, 16 vlomov,  rop, osem poškodovanj tuje stvari, pet groženj, dve nasilji v družini, dve ponarejanji denarja in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 48 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 30 na območju PU Maribor, devet na območju PU Koper, osem na območju PU Novo mesto in ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (20), Afganistana (18) in Turčije (7). To so sporočili iz policije. (konec)