02.08.2021 ob 09:09
Deli članek
Dokaj mirna nedelja za policiste

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1551 klicev. Med 473 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 88 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo šest prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v 82 prometnih nesrečah pa je nastala materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli štiri vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje in izrekli so pet ukrepov prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 15 kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari, 14 vlomov, šest  grožnj, tri povzročitve telesne poškodbe, tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji povezana z zlorabo drog ter po enko kaznivo dejanje ponarejanja denarja in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Koper, pet na območju PU Nova Gorica in dva na območju PU Ljubljana.  Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (16), Irana (7) in Turčije (6). To so sporočili iz policije. (konec)