16.05.2022 ob 08:54
Deli članek
Družinsko nasilje v porastu

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.233 klicev. Med 451 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so trem voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali  voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, osem vlomov, šest nasilij v družini, pet poškodovanj tuje stvari, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb ter po eno ponarejanje listin,  kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter  preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo. To so sporočili iz policije. (konec)

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Celje, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (8), Irana (7), Kosova (5)