07.12.2021 ob 08:11
Deli članek
Družinsko nasilje znova narašča

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1352 klicev. Med 535 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 133 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 121 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 10 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 45 intervenciji na javnih krajih in sedem v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 27 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, sedem nasilij v družini, šest ponarejanj denarja, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno grožnjo in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Celje, Ljubljana in Maribor izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer osem na območju PU Koper in tri na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (9), Severne Makedonije (1) in Srbije (1). To so sporočili iz policije. (konec)