09.06.2021 ob 07:18
Deli članek
Na interventno številko policije »113« sprejeli 1371 klicev

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1371 klicev. Med 566 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov smo obravnavali 101 prometno nesrečo, 72 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v preostalih 84 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljem zasegli dvet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje in izrekli so  ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, sedem kaznivih dejanj povzročitve telesne poškodbe, štiri grožnje, tri nasilje v družini, dva primera ponarejanja denarja in po eno ponarejanje listin ter  kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih sedem oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer tri na območju PU Maribor, 2 na območju PU Koper in 2 na območju PU Novo mesto.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (2), Poljske (2) in Albanije (1). To so sporočili iz policije. (konec)