27.11.2021 ob 11:50
Deli članek
Na interventno številko policije

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1544 klicev. Med 572 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 186 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru, ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 161 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 21 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in štiri s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika na območju Policijske uprave Celje, ter zasegli sedem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer dve vozili na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto in Murska Sobota.

Javni red in mir je bil kršen v 39 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju Policijske uprave Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so tri osebam na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 23 vlomov,  rop, 10 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb, dve ponarejanji listin in ena grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih osem oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer štiri na območju PU Koper, štiri na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4), Irana (2) in Alžirije (1).