23.08.2021 ob 10:37
Deli članek
Nedelja ni zahtevala veliko policijskih posredovanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.329 klicev. Med 486 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 43 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Ljubljana je umrl voznik motornega kolesa. V 66 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v petih so bili huje, v 17 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli  vozilo.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja, izrekli so  ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 23 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, štirje vlomi, tri povzročitve telesne poškodbe ter kaznivo dejanje nasilje v družini, grožnje in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 27 na območju PU Koper, pet na območju PU Novo mesto, tri na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (21), Afganistana (4), Bangladeša (3). To so sporočili iz policije. (konec)