24.06.2021 ob 07:37
Deli članek
Ni bilo hujših prometnih nesreč

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1721 klicev. Med 706 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 139 prometnih nesreč, 109 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 14 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 125 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli osem vozil. Zaradi vožnje pod vplivom so pridržali dva voznika na območju PU Ljubljana in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 91 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so  kršitelja na območju PU Celje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 47 tatvin, 18 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, po tri grožnje in nasilja v družini, po dva ropa in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in  poskus uboja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam na območju PU Maribor in Celje izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper, dve na območju PU Ljubljana in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Pakistana (5), Alžirije (3). To so sporočili iz policije. (konec)