29.10.2021 ob 09:09
Deli članek
Obravnavali pet primerov ponarejanja denarja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1273 klicev.  Med 492 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 112 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 prometnih nesreč z lahko in eno s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli osem vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 35 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali  kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 30 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, šest ponarejanj denarja, pet groženj, tri povzročitve telesne poškodbe, dve nasilji v družini, ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja listin in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja eni osebi na območju Policijske uprave Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 13 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 12 na območju PU Novo mesto in eno na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Irana (2) in Bosne in Hercegovine (1). To so sporočili iz policije. (konec)