12.01.2022 ob 08:15
Deli članek
Obravnavali prvo letošnjo smrtno prometno nesrečo

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1303 klice. Med 475 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo sedem dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 105 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru, ter 72 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 98 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, šest nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla. Zasegli so sedem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov. 

Javni red in mir je bil kršen v 36 primerih na javnih krajih, ter 11 primerih v zasebnih prostorih. Pridržali smo štiri kršitelje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 26 tatvin,  drzna tatvina, 19 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, tri nasilja v družini in eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper in eno na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Bangladeša (3) in Indije (1). To so sporočili iz policije. (konec)