27.07.2021 ob 07:21
Deli članek
Obravnavanih 55 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah so na interventno številko policije "113" sprejeli 1553 klicev. Med 615 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 135 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali  voznika na območju Policijske uprave Nova Gorica, ter zasegli osem vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po dve vozili na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto, ter po eno vozilo na območju policijskih uprav Koper in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 56 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin,  drzna tatvina, 14 vlomov,  rop, 23 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja, dve ponarejanji listin in dve povzročitvi telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 55 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 22 na območju PU Koper, 17 na območju PU Maribor, 14 na območju PU Novo mesto in dve na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (12), Poljske (12) in Afganistana (10). To so sporočili iz policije. (konec)