01.04.2022 ob 10:16
Deli članek
Policija imela največ dela s prometnimi nesrečami in ilegalnimi pribežniki

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.395 klicev. Med 544 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah huje telesno poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali, in sicer dva na območju PU Celje in enega na območju PU Novo mesto

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, pet vlomov, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, dve ponarejanji listin, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami,  rop ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 43 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 35 na območju PU Koper in osem na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (22), Bangladeša (5), Nepala (5). To so sporočili iz policije. (konec)