29.12.2021 ob 08:18
Deli članek
Policisti  zasegli sedem vozil

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko policije »113« sprejetih 1321 klicev. Med 510 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 83 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 81 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli sedem vozil. Pridržali so  voznika na območju PU Koper.

Na področju javnega reda in miru so opravili 48 intervenciji na javnih krajih in 28 v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje na območju PU Ljubljana, Koper, Novo mesto in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 21 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, šest groženj ter po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in povzročitve telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih sedem oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer sedem na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Nepala (7). To so sporočili iz policije. (konec)