06.04.2022 ob 10:30
Deli članek
Policisti imeli največ dela s prometnimi nesrečami

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.322 klicev. Med 584 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 148 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 133 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  dveh nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Sedem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja listin, tri drzne tatvine, dve nasilji v družini, dve grožnji ter po en rop in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Maribor, dvet na območju PU Koper, devet na območju PU Novo mesto, dve na območju PU Kranj, ena na območju PU Celje in eba  na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (8), Afganistana (6) in Indije (6). To so sporočili iz policije. (konec)