30.08.2021 ob 08:47
Deli članek
Policisti morali trikrat posredovati pri preprečitvi družinskega nasilja

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1109 klicev. Med 466 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 67 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, tri kazniva dejanja nasilja v družini, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina in povzročitev telesnih poškodb.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozila.

V 59 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 36 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Novo mesto, osem na območju PU Koper, šest na območju PU Maribor in štirina območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Maroka (4) in Hrvaške (3).To so sporočili iz policije. (konec)