22.09.2021 ob 08:02
Deli članek
Policisti obravnavali 114 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1395 klicev. Med 551 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 10 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, po dve kaznivi dejanji v zvezi prepovedanimi drogami, grožnja, drzna tatvina in povzročitev telesnih poškodb ter eno kaznivo dejanje nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Kranj.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so  osebi, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so osmim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V 99 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 30 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper, devet na območju PU Maribor in tri na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (27), Turčije (11) in Nepala (9). To so sporočili iz policije. (konec)