27.05.2021 ob 07:27
Deli članek
Policisti obravnavali največ državljanov Pakistana (22) in Bangladeša (12

Nadzor državne meje

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1558 klicev. Med 593 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, po  štiri kazniva dejanja grožnje, nasilje v družini in povzročitev telesnih poškodb, dve ponarejanji listin ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika na območju policijske uprave Celje.

V 108 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 35 na območju PU Koper, po dve na območju PU Maribor in PU Nova Gorica in ena na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (22) in Bangladeša (12). To so sporočili iz policije. (konec)