13.08.2021 ob 07:31
Deli članek
Policisti, po Hojsovo lenuhi, so minulih 24 ur celo nekaj delali

Njegov IQ je na ravni nadmorske višini Pirana

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1581 klicev. Med 623 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 124 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile štiri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 17 nesreč z lažjimi. V preostalih 103 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli sedem vozil. Pridržali so tri voznike na območju PU Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru so opravili 64 intervenciji na javnih krajih in 28 v zasebnih prostorih. Pridržali so sedem kršiteljev na območju PU Ljubljana, Celje, Novo mesto, Koper in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 43 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, po štiri nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb, po tri rope in grožnje, ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Ljubljana, Murska Sobota in Nova Gorica izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 45 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 29 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper in ena na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Bangladeša (17), Pakistana (8).To so sporočili policisti oziroma lenuhi, kot jih je označil (ne)odstopljeni kvazi minister Hojs. (konec)