13.01.2022 ob 08:42
Deli članek
Policisti prenočili štiri razgrajače in dva divjaška voznika

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1217 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 467 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 125 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 12 nesrečah pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov sta bila pridržana dva voznika in zaseženih pet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 21 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili štirje kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb in ena drzna tatvina, ponarejanje denarja, nasilje v družini ter preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer osem na območju Policijske uprave Koper in štiri na območju Policijske uprave Ljubljana. Med njimi so obravnavali osem državljanov Turčije in štiri državljane Maroka. To so sporočili iz policije. (konec)