07.08.2021 ob 08:33
Deli članek
Policisti v zadnjih 24 urah imeli veliko dela

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1816 klicev. Med 668 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 94 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 24 prometnih nesreč z lahko in eno s hudo telesno poškodbo ter eno prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 11 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper, Kranj in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 71 intervencij na javnem kraju in 39 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali tri kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, pet groženj, tri kazniva dejanja nasilja v družini, tri povzročitve telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter  rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja trem osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 30 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper, štiri na območju PU Ljubljana in dve na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12) Pakistana (6) in Egipta (5). To so sporočili iz policije. (konec)