14.11.2021 ob 09:37
Deli članek
Policisti voznikom zasegli 13 vozil

Ljubljana (MOREL)- V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1485 klicev. Med 564 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 94 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila  prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in tri nesreče z lažjimi. V preostalih 90 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.

Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 13 vozil. Pridržali so tri voznike na območju PU Celje, Koper in Murska Sobota.

Na področju javnega reda in miru so opravili 47 intervenciji na javnih krajih in 32 v zasebnih prostorih. Pridržali so tri kršitelje na območju PU Celje in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 33 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitvi uradnega dejanja, grožnji in nasilji v družini ter po en poskus ropa in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Ljubljana izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 63 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 46 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto in sedem na območju PU Maribor.Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Nepala (5), Pakistana (5). To so sporočili iz policije. (konec)