07.11.2021 ob 12:14
Deli članek
Policisti zasegli 13 vozil in zaprli osem pijanih voznikov in razgrajačev

Ljubljana (MOREL)- V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1519 klicev. Med 571 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 96 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 74 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, sedem prometnih nesreč z lahko in ena s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Koper.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 71 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali šest kršiteljev na območju Policijskih uprav Maribor, Kranj in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 19 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, sedem kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri povzročitve telesne poškodbe, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, grožnje in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja tri osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 38 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 23 na območju PU Nova Gorica, 14 na območju PU Koper in eno  na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (29), Irana (4) in Turčije (3). To so sporočili iz policije. (konec)